Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

google -haun kautta ei löytynyt melkein ollenkaan tietoa aurinkovoimasta. voisiko joku antaa siitä tietoa? myös linkit eri sivuille käyvät

Kommentit (8)

Kun tiedonhakutaito on tuolla tasolla, niin kannattaa panostaa siihen enemmän ensin kuin energiateeman. Siitä on paljon hyötyä yleisesti.

Et kertonut, kuinka syvällistä tietoa aurinkoenergiasta haluat. Mikäli vain perusteet kiinnostavat, kannattaa aloittaa vaikka wikipediasta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkoenergia).

Jos haluat hieman yksityiskohtaisempaa tietoa aurinkoenergiasta, niin esim. TKK:n Aurinkoenergiatekniikka-kurssilla kurssikirjana käytetään seuraavaa eeposta: Duffie, Beckman: Solar Thermal Engineering Processes. Omakohtaista kokemusta ko. teoksesta ei ole, mutta luulisi siitä kaikki perusjutut löytyvän.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä570
Liittynyt21.6.2017

Aurinkokennojen tuottamaa energiaa ei kannatakaan ruveta säilömään akkuihin suuremmassa määrin. Paras on tehdä energiayhtiön kanssa sopimus ylimäärän ostamisesta.

Suomessa kesämökkikäytössä akku on välttämätön, että saa illalla lukulampun palamaan.

Yhä useammat mökit on sähköistetty, joten niissä kannattaa tehdä laskelmia, mikä kannattaa ja mikä ei.

https://www.thegwpf.org/new-study-battery-storage-not-an-economic-prospect/

New Study: Battery Storage “Not An Economic Prospect”

Consumers warned to avoid battery storage for rooftop solar systems

London 16 April 2018. Rechargeable batteries are said to be a way to extend the appeal of rooftop solar installations, storing the energy generated during the day for use at night. Home energy storage looks set to become big business: Tesla has already entered the marketplace, looking to apply its expertise in batteries to generate a new source of income. Other big-name motor manufacturers are expected to follow.

However, a new paper published by the Global Warming Policy Foundation (GWPF) reveals that consumers are in danger of being fleeced. The paper’s author, power engineer Dr Capell Aris, has examined the economics of battery stores and finds that in the UK their high cost means that they will never pay for themselves. As he explains:

esko

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Vierailija kirjoitti:
sovitaa et oon tyhmä

Tuskin olet tyhmä. Olet kyselyiässä. Muutaman vuoden kuluttua olet unohtanut koko aurinkoenergian.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

pöhlö
Seuraa 
Viestejä42
Liittynyt13.2.2016

Siis minunkin mielestäni oikein hyvä kysymys. Sillä todellista tietoa ei tunnu saavan mistään.

Olen tässä sormet verillä hakannut näppäimistöä ja yrittänyt hakea tietoa todellisista rakennuskustannuksista ja mitä se loppujen lopuksi tuottaa.

Tällä hetkelläni käsitykseni on, että yksikään näistä suuremmista voimaloista ei tuota edes huoltokustannuksia elämänsä aikana.

Kuitenkin kehitys on kovaa tällä puhtaan energian alalla, joten ehkä jonain kauniina päivänä se saattaakin ollakin kannattavaa.

Ymmärrän, että te ette ehkä ymmärrä, mutta yrittäkää nyt kuitenkin ymmärtää.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Niinhän se oli kehitys ja jälleenrakentaminen ja rakentaminen yleensäkin korkealla tasolla Neuvostoliitossa kun kerran päätettiin, että rakennetaan. Eikä tarvinnut selitellä kansalle että mitä järkeä tässä on.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat