Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Norman Borlaug kuoli 12.9.2009, hän oli kuollessaan 95 vuotta.

Hän on työllään pelastanut useamman ihmisen hengen mitä kukaan muu ihminen maailmassa. Hänen työnsä on antanut yli miljardille ihmisille elämän. Silti todennäköisesti et ole koskaan edes kuullut hänestä.

Norman Borlaug kehitti työssään uusia ruokakasvilajeja jotka antoivat paremman sadon ja olivat vastustuskykyisempiä tuholaisia vastaan. Esimerkiksi vuonna 1940-luvulla hän kehitti uuden vehnälajin Meksikoon joka tuplasi vehnän tuotannon maassa.

Meksikon jälkeen hän lähti Intiaan ja Pakistaniin, tulokset puhuvat puolestaan:

Norman Borlaug jatkoi työtään aina kuolemaansa asti. Viimeisinä työvuosinaan hän oli yksi geeniteknologian suurimpia kannattajia. Borlaugin mukaan vuoteen 2050 mennessä maailman ruokatuotannon on tuplaannuttava jotta voimme ruokkia kaikki maapallon ihmiset. Yhtenä tärkeänä osana ratkaisua ruokaongelmaan Norman Borlaugin mielestä oli geeniteknologia ja gmo-lajit.

Sivut

Kommentit (32)

Riisi muuten tappaa juuri köyhimpiä kun vehnä rikkaimpia. GM hömpän vuoksi vitamiinirikkaampi, muunnettu laji ei pääse tuotantoon.
Vehnässäkään ei olisi suuremmin vikaa jos se syötäisiin kokonaan. Harmaa sahanpuru ei vain vedä niinkuin valkoinen mössö, joksi se jalostetaan. Sama on hiotun riisin kanssa.

Ei se väline, vaan miten sitä käyttää.

Teemalla tulee jenkkilän maissintuotannosta torstaina.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Esimerkiksi Etiopian/Sudanin nälkää näkeville toimitetaan joka vuosi satoja tuhansia kiloja valkoista vehnää - jos se ei ole laillista kidutusta niin en tiedä mikä on.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Liittynyt16.3.2005

Joo, meitsi ei kans ymmärrä tuota ruoka-apuhössötystä. Mitä siitä kukaan oikeasti hyötyy? Jossain on 2 nälkäistä ja sinne toimitetaan säkki riisiä tai vehnää ja hetken aikaa on asiat muka hyvin ja yhtäkkiä siellä onkin 5267 nälkäistä...Ei auta, vaikka kaikki maailman ruoka toimitettaisiin sinne, niitä nälkäisiä sikiää aina vaan lisää.

Vasektomiaa minä suosittelisin, tai kondomeja (naiset ovat ympärileikkausten vuoksi kärsineet jo ihan riittävästi), mutta eihän sitä syntyvyydensäännöstelyä mikään, uskonto tai eettisyys, tai joku.vat.ever.perinne salli.

X

kabus
Eli Norman Borlaugia saadaan syyttää maailman ylikansoittumisesta.
Roistohan se mies oli.Jos haluat auttaa ylikansoittumisongelmassa niin aloita tappamalla itsesi. Länsimaalaisena kulutat maailman luonnonvaroja enemmän kuin kymmenet tai sadat kehitysmaiden köyhät.

Neonomide
Esimerkiksi Etiopian/Sudanin nälkää näkeville toimitetaan joka vuosi satoja tuhansia kiloja valkoista vehnää - jos se ei ole laillista kidutusta niin en tiedä mikä on.Kyllä olisi paljon reilumpaa antaa ihmisten kuolla nälkään. Tai oikeastaan olisi ehkä parasta laittaa seuraavaan ruokaerään mukaan pieni ydinlataus. Se olisi mainio tapa auttaa maapallon ylikansoittumista!

Ei maailman ongelma tälläkään hetkellä ole ruuantuotannon tai viljelypinta-alan vähyys. Ongelma on resurssien törkeän härski epätasainen jakautuminen imperialistien (mm. meidän) eduksi.
Maailman kokonaisruuantuotanto (tuorein jotenkin tarkka tilasto vuodelta 2005) kattaisi lähes 3 kiloa ravinteikasta ruokaa päivässä jokaiselle maapallon ihmisasukkaalle. Kun ottaa huomioon, että suuri osa tästä on hyvin epäekologista ja keinotekoisesti ihmisille syömäkelpoisella ruualla tuotettua lihaa, ruuan määrä per henkilö saattaisi nousta reilustikin. Myöskään läheskään kaikki maapallon viljelypinta-ala ei ole käytössä. Ihan nopeana esimerkkinä vaikka Suomen peltotilanne..
Tämä nykyinen imperialistinen, kieroutuneen valuuttapolitiikan tukema kolmannen maailman riisto koskee hyvin pitkälti myös Suomea. Me tuomme lähimarketteihin tuhansien kilometrien päästä nälkäisten ja köyhien alueiden ruuat ja nautintokasvit samalla kun annamme omien peltojemme kasvaa umpeen.

12 myytti nälänhädästä (SUOSITTELEN KAIKILLE!): http://www.foodfirst.org/12myths

P.S. itse en myöskään kannata ihmisten tapattamista nälkään, mutta ruoka-apu ei ihan oikeasti ole se keino, jolla nälkäongelmaa ratkaistaan. Tilapäisissä kriiseissä se saattaa olla pelastava ja hyödyllinen ratkaisu, mutta viljelymaan ottaminen käyttöön, peltojen hyödyntäminen RUOKAkasveille (ei meidän röökiin ja kahviin ja kokaiiniin), sekä kehitysmaiden velkaorjuuttamisen lopettaminen saattaisivat kohottaa suuren osan maailmasta elintasoa, kun ihmisillä olisi varaa kasvattaa itselleen ruokaa, jatkuvan koronkiskonnan, vuokranksikonnan ja muun vedätyksen kustannuksen sijasta. Mutta me haluamme olla läskejä ja ostaa alle eurolla kaiken ja sulkea silmämme omalta ahneudeltamme ja korruptioltamme ja haluamme jatkaa tälläisen itseään ja ennen kaikkea köyhien selkärankaa nakertavan paskasysteemin tukemista. Hail Corporations, take my money! I'll do any work to buy that shit, take my money!
Minä olen Uusi Maailmanjärjestys! (suosittelen myös kaikille): http://www.youtube.com/watch?v=17pUBYESQBk

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Neonomide
Esimerkiksi Etiopian/Sudanin nälkää näkeville toimitetaan joka vuosi satoja tuhansia kiloja valkoista vehnää - jos se ei ole laillista kidutusta niin en tiedä mikä on.Onpas kornia puhetta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Carcara
Ei maailman ongelma tälläkään hetkellä ole ruuantuotannon tai viljelypinta-alan vähyys. Ongelma on resurssien törkeän härski epätasainen jakautuminen imperialistien (mm. meidän) eduksi.Toisin sanoen, länsimaissa kasvatetaan ruokaa riittävästi ihmismäärään nähden. Soon härskiä touhua se.

Carcara

P.S. itse en myöskään kannata ihmisten tapattamista nälkään, mutta ruoka-apu ei ihan oikeasti ole se keino, jolla nälkäongelmaa ratkaistaan.Norman Borlaug ei luonut uraa jakamalla ruoka-apua vaan kehittämällä uusia tuottavampia ruokakasvilajeja. Hänen työnsä tulokset ovat ensisijaisesti käytössä kehitysmaissa.

Joten imperialismijuttusi menevät aika reilusti ohi aiheen.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
asdf
Onkohan tämä vehnäkammo saanut hiukan kohtuuttomat mittasuhteet?No jos nälkäkuolema on parempi asia kuin vehnän mahdollinen epäterveellisyys, niin kyllä on.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat