Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Lueskelin tässä kirjaa mikrobeista ja niiden vaikutuksesta yheiskuntaan. Euroopassa oli kirjan mukaan todellinen spitaalisten tulva 1200-luvulta alkaen, kunnes tauti yllättäen 1500-luvun puolivälissä hellitti ja teki tilaa tuberkuloosille.

Spitaalisten katsottiin olevan erityisen himokkaita ja saaneen taudin rangaistuksena synneistään. Heidän uskottiin myös tekevän ilkitöitä, kuten myrkyttävän kaivoja ja raiskaavan naisia. Niinpä heidät määrättiin käyttämään univormua - valkoista tai harmaata kaapua ja hansikkaita - ja ilmaisevan tulonsa jollakin kalistimella tai veisaamalla sekä asuvan vain heille erikseen osoitetuissa kaupunginosissa tai rakennuksissa.

Juutalaisten otaksuttiin myös himoitsevan kristittyjä naisia ja myrkyttävän kaivoja. Sen lisäksi he surmasivat kristittyjä vauvoja ja joivat veren, mitä spitaaliset eivät tehneet. Heidän piti pukeutua erityisiin vaatteisiin (esimerkiksi keltaiseen) asua eri kaupunginosissa, jotka usein suljettiin yöksi.

Kun kristinusko ilmestyi Roomaan, kristittyjen uskottiin tappavan vauvoja ja juovan heidän verensä. Heidän oletettiin myös olevan himokkaita ja viettävän joukko-orgioita.

Tuberkuloosin arveltiin myös lisäävän seksuaalisia haluja. Sairaat mielellään eristettiin parantoloihin, joskaan heidän ei tarvinnut pukeutua epätavallisesti.

Kuuluuko ihmisluontoon yhdistää aina ja poikkeuksetta sairaus, vammaisuus, erilaisuus, himokkuus (nimenomaan miesten himokkuus - sairaudet tai eri uskonto eivät ilmeisesti vaikuta naisiin samalla tavoin), kaivojen myrkyttäminen ja muut ilkityöt? Ja merkitä sairaat tai erilaiset, jotta heitä oikein kyettäisiin syrjimään? Erityisesti kaivojen myrkyttäminen, vauvojen veren juonti ja raiskaaminen kummastuttavat minua - vaikea uskoa, että sairaat jaksaisivat noita aktiviteetteja ja uskonnollisesti tai etnisesti erilaiset haluaisivat.

Kommentit (1)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat