Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sanotaan että aivot liikuttavat ihmistä. Mutta eikö ihminen koostu aivoista ja muusta ruumiista? Niinpä aivot ovat osa ihmistä ja näin ollen ihminen liikuttaa itseään.

Tämä pätee muihinkin olentoihin, esim koiraan. Joten ei voida sanoa että aivot ohjaisivat koiraa/ihmistä yms.

Sivut

Kommentit (69)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

No, kyllähän ne aivot tarvitsevat aisti-informaatiota ulkomaailmasta ja kropasta jotta osaavat ohjata koiraa / ihmistä tms oikein. Pelkät elävät aivot purkissa olisivat ärsyketyhjiössä, ja piankos ne siitä pimahtaisivat.

Mutta siis mielestäni tuntuu virheelliseltä sanoa että aivot ohjaisivat ihmistä, koska aivot ovat osa ihmistä.

Eivät aivot ole mikään ulkopuolinen substanssi.

Ihminen ohjaa itse itseään. Eivät aivot ole mikään ulkopuolinen tekijä joka ohjaisi ihmistä koska se on mahdotonta jo siksi koska ihminen koostuu myös aivoista.

Onko tämä oikein ajateltu?

"Elokuva on koira: pää on bisnestä, häntä taidetta. Ja vain harvoin häntä heiluttaa koiraa."

joku tässä vertauskuvassa ei oikein tunnu natsaavan

Jos ammattimainen pingiksen pelaaja analysoisi pallon kulkua tai kätensä liikettä aivoillaan, niin ei olisi kauaa ammattimainen pingiksen pelaaja.

Shíwa
Seuraa 
Viestejä56
Liittynyt15.7.2009

Eikös se pallon liikkeiden arviointi kuitenkin perustu visuaalisiin ärsykkeisiin? Mutta mielenkiinnolla odotan kuvausta siitä kausaalisesta ärsykkeiden reitistä joka ei aivojen kautta kulje!

Tarkoitan että aivot ohjaavat ruumista, mutta aivot ovat silti osa ihmistä. Eli käytännössä ihminen liikuttaa itseään koska me koostumme aivoista ja muusta ruumiista.

Vai väitättekö, että aivot eivät olisikaan osa ihmistä?

Shíwa
Seuraa 
Viestejä56
Liittynyt15.7.2009
Telep
Tarkoitan että aivot ohjaavat ruumista, mutta aivot ovat silti osa ihmistä. Eli käytännössä ihminen liikuttaa itseään koska me koostumme aivoista ja muusta ruumiista.
Vai väitättekö, että aivot eivät olisikaan osa ihmistä?Mutta eihän ihminen liikuta itseään vaan se osa ihmisestä jota myös lihaksisksi kutsutaan.

Telep
Mikä sitten luetellaan "ihmiseksi".Kaikki mikä ihmisen kehon sisällä on, lukuunottamatta bakteereja, viruksia ja muita loisia ja esineitä jotka eivät osallistu ihmisenä olemiseen. (esimerkiksi polvilumioon vahingossa sirmautettu naula)

Ja tässä pitää huomioida että esimerkiksi ruoansulatuskanavan sisältö on teknisesti ottaen ihmisen ulkopuolella, koska suusta persiiseen on reikä tavallaan kuin donistissa, ja se reikä ei kuulu donitsin sisäpuoleen.

Telep
Joten ei voida sanoa että aivot ohjaisivat ihmistä, ikäänkuin aivot olisivat joku ulkopuolinen kauko-ohjain.Ei niin, vaan sisäpuolinen lähiohjain.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat