Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Löysin yle areenalta sattumalta seuraavan jutun.
http://areena.yle.fi/video/405181
Kaikenlaisia sekopäitä niitä suomestakin löytyy, tässä lisää juttua aiheesta:
http://www.koivuniemi.com/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kustannusosakeyhtiö_Koivuniemi
http://sites.google.com/site/maitobaari/

"yhtiö" on tuottanut yli 5 miljoonaa omistajalleen, että silleeen........

http://www.adressit.com/koivuniemiko

Sivut

Kommentit (291)

Ehkä omituisin tuon kultin sääntö jäsenilleen on painoindeksivaatimus, miehille 19, naisille 17. Mistähän tuo on repäisty? Raamatustahan nämä yleensä juttunsa jotain kautta vetävät, mutta että painoindeksiä... Eikös anoreksian rajana naisilla ole pidetty 17,5?

http://sites.google.com/site/maitobaari/

Huimaa tarinaa.

salai
Seuraa 
Viestejä7600
Liittynyt17.3.2005

Joo, teekkareitakin on moneen junaan.

Katselin tuon ohjelman MOT: Koivuniemen herran kultti silloin ekalla kerralla ja selasin netistä pari tuntia lisätietoa ja löysin samat linkit. Milloinkahan MOT:ille tulee syyte bisnesten haittaamisesta, firmallahan on tunnettujakin asiakkaita?

Nyt näkyykin olevan kiire, jos haluaa tuon vielä katsella - esitysaika loppuu kai huomenna.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Juppejänis

Näköjään diplomi-insinööreilläkään ei riitä luonnontieteellinen koulutus ,Kai lähes kaikista ammattikunnista löytyy todellisuudesta vieraantuneita ihmisiä?

Otaniemen teekkarikylässä syntyi 1980-luvun lopussa raamattupiiri, josta on vuosien mittaan kehittynyt yhä suljetumpi uskonnollinen lahko ja myös menestyvä liikeyritys.

Lahkoa johtava diplomi-insinööri Tapani Koivuniemi ei esimerkiksi salli lahkoon kuuluvien lasten käydä peruskoulua, joten lapsia opetetaan kotona.

Helsingin Sanomien joulukuun Kuukausiliitteessä julkaistaan laaja kirjoitus lahkon synnystä ja yli 20 vuotta jatkuneesta kehityksestä yhä eristyneemmäksi "Jumalan valittujen" seurakunnaksi.

Kirjoitusta varten haastatellut entiset lahkolaiset arvioivat, että mukana on edelleen viitisenkymmentä aikuista ja toistasataa lasta.

Kirjoitusta varten Kuukausiliite sai tutustua Tapani Koivuniemen jäsenille pitämiin ennen julkaisemattomiin opetuksiin, joita oli kymmeniä tunteja.

Lahkon johtaja Tapani Koivuniemi on kuvannut itseään paimeneksi ja jäseniä lampaiksi. Jäseniltä hän vaatii ehdotonta kuuliaisuutta.

Viime vuosina Koivuniemi on määrännyt seuraajansa muun muassa pudottamaan painoa selvästi alle normaalipainon. Tämän seurauksena varsinkin lahkon naisia on sairastunut anoreksiaan.

"Söin vain tuhat kilokaloria päivässä, vaikka olin raskaana", eräs lahkosta irti päässyt nainen kertoo.

"Punnitsin ruokani, ja kävin pahimmillaan useita kertoja päivässä vaa'alla. Neuvolassa valehtelin, etten laihduttanut. Kun menin synnyttämään, painoin vähemmän kuin ennen raskautta", hän sanoo.

Lahkosta lähteminen on tehty erittäin vaikeaksi eristämällä lahkolaiset yhteiskunnasta. Jos joku lähtee, häneen ei enää saa pitää yhteyttä.

Tapani Koivuniemi ei esiinny julkisuudessa eikä anna haastatteluja. Hän johtaa menestyksekästä Kustannusosakeyhtiö Koivuniemeä, jonka työntekijät ovat lahkoon kuuluvia diplomi-insinöörimiehiä.

Muun muassa it-palveluja markkinoivan yhtiön asiakkaina on keskeisiä julkishallinnon laitoksia sekä tunnettuja yksityisiä yrityksiä.

Talouselämä-lehti arvioi Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen vuonna 2009 Suomen kahdeksanneksi kannattavimmaksi yritykseksi. Sen liikevoittoprosentti oli poikkeuksellisen korkea eli 67.

"Yrityksen menestyksen salaisuus on lahjakkaiden ja koulutettujen jäsenten vaatimaton palkkaus ja valtava työpanos. Mitään Jumalan ihmettä siihen ei tarvittu", sanoo entinen lahkolainen.

Työntekijät tekevät jopa yli 70 tunnin kuusipäiväisiä työviikkoja.

"Samaa firmaa takovat vaimotkin, koko perhe, kaiken liikenevän ajan. Kun on tekemässä hengellistä työtä, ei silloin kysellä eikä kyseenalaisteta", lahkosta lähtenyt mies sanoo.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Anka ... 5262126771

Koivuniemen kultista oli juttu HS:n Kuukausiliitteessä. Hämmästyttävintä oli, että lahkoon kuuluvista suuri osa oli teknillisen korkeakoulun opiskelijoita. Toisaalta, insinööriopiskelut eivät välttämättä opeta riittävästi yhteiskuntakriittistä ajattelua. Teknillisessä on myös paljon Suomen ns. raamattuvyöhykkeeltä tulleita opiskelijoita. Jostain syystä tekninen ala on mm.lestadiolaisten suosiossa, ehkäpä siksi, että koulutuksen sisältö ei liikaa kyseenalaista heidän maailmankuvaansa?
Humanistisilla aloilla joutuisi ehkä enemmän laajentamaan käsityksiään, niinkuin mahdollisesti myös teolologisessa, siellä kun taitaa olla kaiken sortin uskovaista, mutta myös ei-uskovia. Sellainen vanha vitsi on olemassa, että teologiseen menevät ovat uskovaisia ja sieltä valmistuvat ateisteja.

Oletteko TKK:n insinööriopiskelijat kokeneet uskonnollista tuputusta tai näkyykö uskonnollisuus teekkarimeiningissä? Onko teknillisien alojen opinnoissa liian vähän itsenäistä ajattelua ja keskustelua siitä, mitä on tiede ja tieteen metodeista? Onko epätervettä me-henkeä? Onko eroa verrattuna muihin luonnontieteen aloihin? Mielipiteitä? Kokemuksia?

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009
väläys
Onko teknillisien alojen opinnoissa liian vähän itsenäistä ajattelua ja keskustelua siitä, mitä on tiede ja tieteen metodeista? Onko eroa verrattuna muihin luonnontieteen aloihin? Mielipiteitä? Kokemuksia?
Teknillisen alan tutkintooni kuuluu peräti kaksi tuollaiseen kategoriaan menevää kurssia. Toiseen kuului prujunippu filosofian käsitteitä, ja toinen oli sitten hakukoneenkäyttökurssi. Asiasta EI siis keskustella.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ystäväperheen jälkeläinen puolisoineen hurahti juuri tohon kulttiin, joten olemme sitä kautta seuranneet tapahtumia vuosikausia. Voin vakuuttaa, että kaikki, ihan kaikki kerrottu on totta.

Kuten Hannu Lauerma samaisessa Kuukaisliitteessä sanoi, korkeakaan koulutus ei suojaa kulttiin haksamiselta.

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Onhan tuo helppo ymmärtää, kun teekkarit ovat niin.. sosiaalisesti taitamattomia, että jos jokin taho on tunteellisesti mukava niin sehän voi olla mullistavaa, normaaliin tunneköyhään ympäristöön suhteutettuna. Eikä sosiaalisten taitojen puute mahdollista pintaa syvemmälle näkemistä. Tarjotaan tunteita teknisille ihmisille. Hyvä markkinarako.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

En ymmärrä varsinkaan, miksi korkeasti koulutetut naiset alistuvat siihen, että miestä pitää totella kyselemättä ja jopa raskaana ollessa laihduttaa, kun johtaja käskee?

Kultissa oli mukana HS:n liitteen mukaan myös lääkäreitä, eikö heitäkään huolestuttanut painorajoitukset?

Kuka helvetti on niin herkkäuskoinen että menee tuollaiseen??

No mutta, niin kauan kun homma perustuu vapaaehtoisuuteen niin toiminta on toki laillista enkä esim. itse henkilökohtaisesti epäröisi hetkeäkään hyväksikäyttää hyväuskoisia tuolla tavalla, itseään saisivat syyttää.

väläys
Kultissa oli mukana HS:n liitteen mukaan myös lääkäreitä, eikö heitäkään huolestuttanut painorajoitukset?
Miksi lääkäri olisi uskonnolliseen lahkoon liityttyään ja johtajan tahtoon alistuttuaan Pentti perusinsinööriä kapinahaluisempi?

Lepakko
väläys
Kultissa oli mukana HS:n liitteen mukaan myös lääkäreitä, eikö heitäkään huolestuttanut painorajoitukset?
Miksi lääkäri olisi uskonnolliseen lahkoon liityttyään ja johtajan tahtoon alistuttuaan Pentti perusinsinööriä kapinahaluisempi?
Jos olisi lääketieteen kursseilla kuitenkin oppinut jotain, kuten että BMI 17 on alipainoa, eikä raskaana ollessa saa laihduttaa, ainakaan jos on normaalipainoinen.

Toope
Seuraa 
Viestejä24876
Liittynyt23.7.2006
väläys
Koivuniemen kultista oli juttu HS:n Kuukausiliitteessä. Hämmästyttävintä oli, että lahkoon kuuluvista suuri osa oli teknillisen korkeakoulun opiskelijoita. Toisaalta, insinööriopiskelut eivät välttämättä opeta riittävästi yhteiskuntakriittistä ajattelua.

Kuten jutussa kerrottiin, kyse on kultista. Kulteilla ei ole mitään tekemistä terveen järjen tai rationalismin kanssa, kyse on sokeasta uskosta, usein karismaattiseen johtajaan. Ihmisellä, tai ainakin monilla ihmisillä on taipumusta antaa kohtalonsa jonkun "vahvan johdon/johtajan" päätettäväksi.

Sophia
Ystäväperheen jälkeläinen puolisoineen hurahti juuri tohon kulttiin, joten olemme sitä kautta seuranneet tapahtumia vuosikausia. Voin vakuuttaa, että kaikki, ihan kaikki kerrottu on totta.

En epäile tätä. Nämä kultit ikävä kyllä ovat niitä, joista ajoittain luetaan järkyttäviä uutisia ulkomaanuutisista, vrt. Auringon temppeli. Tuon artikkelin perusteella uskonliikkeen johdon vaatimukset jatkuvasti kiristyvät, jolloin henkinen paine kaikilla kiristyy. Paine voi purkautua johonkin täysin järjenvastaiseen toimintaan.

Kuten tuossa HS:n artikkelissa mainittiinkin, irtautuminen tällaisesta lahkosta on vaikeaa. Ei pelkästään siksi, koska yhteisö katkaisee scientologian tms. tavoin yhteydet, muutut erotessasi epähenkilöksi ja luultavasti joudut kohtaamaan ankaraa painostusta. Useimmille ihmisille lienee myös vaikeaa myöntää oma erehtyneisyytensä. Pysytään siis mieluummin joukossa kuin myönnetään itselleen, että tuli tehtyä väärä valinta. Henkinen väkivalta on kultin perusta, siitä se elää ja eikä ilman sitä selviä.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

väläys
Jos olisi lääketieteen kursseilla kuitenkin oppinut jotain, kuten että BMI 17 on alipainoa, eikä raskaana ollessa saa laihduttaa, ainakaan jos on normaalipainoinen.

Ymmärrän - toisaalta tuon tietämiseen ei tarvita korkeakoulututkintoa. Kuten Sophia ylempänä mainitsi Lauermaa siteeraten, kultin jäsenten aivot jäävät narikkaan johtajan tahtoon alistuttua.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Onko ylitöiden tekeminen palkatta laitonta?

Ja tuo 2000/300 euron tuntipalkka 6,67 €/h ei se mikään huono ole! Ihme mustamaalausta taas.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat