Seuraa 
Viestejä45973

Olen tullut siihen tulokseen, että internet vie monilta ihmisiltä elämänhalun, tai ainakin johtaa masennukseen, miksi?

Netissä voit:
-Hoitaa pankkiasiat
-Ostaa kaiken mitä tarvit
-Käydä "töissä" (etätyöskentely)
-Pitää kaverisuhteita yllä
-Pelata uhkapelejä
-Katsoa elokuvia/ohjelmia, kuvia ja kuunnella musiikkia
-Lukea päivän "lehden"
-Pelata pelejä
-Opiskella
+ tehdä sataatuhatta muuta asiaa

Jotenkin tuntuu, että ihmiset alkavat karttaa ulkoilmaa, koska melkein kaiken voi toisiaankin tehdä kotoa käsin. Unohtuu sitten se kaikesta tärkein, luonnosta ja raittista ulkoilmasta nauttiminen ja tietysti ihan kasvokkain ihmisten kanssa jutusteleminen.

Tänä kesänä lastenvaunuja pukatessani aloin ihmettelemään, että missä kaikki ihmiset piilottelevat kun oli aurinkoinen kesäpäivä, varmaan kotona juurtumassa tietokonejakkaraan. Muistan kun itsekkin oli lapsi kymmenisen vuotta sitten, kun porukka oli pihalla leikkimässä tai muuta puuhastelemassa, mutta enää ei näytä olevan. Vanhemmat ihmiset tietysti ulkoilevat, koska eivät välttämättä osaa käyttää tietokoneita tai television tuijottaminen ei kiinnosta.

Siinä sitä saa sitten ihmetellä kun nuoriso masentuu ja ei saa aikaseksi mitään.
Onhan netistä tietysti hyötyäkin, jos sitä käyttää vain satunnaisesti, mutta tästä ollaan varmasti montaa eri mieltä.

Jokunen vuosi takaperin taisi olla masennuksen poikasta ja muutenkin turhautunut olo, olin silloin noin 20v. Yhdessä internetissä pelattavassa monipelissä oli tuntilaskuri, että kuinka monta tuntia oli tullut pelattua 2viikossa, niin yli 100h siinä taisi yleensä olla + siihen muu nettisurffailu.'

Kerran eräs nuori paljon pelikonsolipelejä pelaava poika sanoi jotain suuntaan"Voi vitsi, että tämä on mukavaa", pelasimme silloin yhtä lautapeliä ja naureskelimme jne. Meinasin sanoa siinä, että "tätä kutsutaan sosiaaliseksi kanssakäymiseksi" mutta jäi sanomatta.

Mihin tämä maailma on menossa

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Netti on syvältä. KAIKKI on siellä. Vittu koitin saaha sakkia kaljalle, nää vittu vaan kyylää jotain imuttamiaan sarjoja ja päivittää feisbuukkiaan.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ensiaskeleet opittiin jo radion ja television tullessa. Kun kylässä oli aikoinaan vain yksi radio, rikkaammassa perheessä, ihmiset kokoontuivat sinne. Sitten tuli televisio ja ihmiset vähensivät ulkoilua. Pian televisio olikin jo kaikissa kodeissa. Myös yksityisautoilu vähentää liikuntaa. Ja nyttemmin netti vie lopunkin vapaa-ajan.

Ja sehän tässä ärsyttääkin, kun jos itellä tulee sellainen olo, että empä jaksakkaan kyylätä jotain näyttöä ja lähen kaverille, nii siellä on jonkin sortin koodailu menossa ja kaveria ei tahdo saada koneelta irti millään.

Meinasi jo usko loppua, kun katselin vauvalle lelua syntymäpäivälahjaksi, niin olipahan jo marketin hyllyssä joku perskeleen vauvaläppäri myynnissä. Eihan sitä tiedä vaikka lelun paketissa olisi lukenut "Tämä lelu ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille wlan -säteilyn vuoksi."

Wlan säteily on vaaratonta oikeasti.

David
Seuraa 
Viestejä8880

Juu, netti koukuttaa hyvin herkästi. Omat kokemuksetkin viittaavat siihen, homma on välillä mennyt överiksi. Onneksi nykyisin tulee paremmin huomattua nuo "riippuvuuden" merkit ja pystyn irrottautumaan netistä hyvin.

Ohjeeksi ongelmasta kärsiville:

Ottakaa kunnon breikki netissä olemisesta esim. kaksi - kolme viikkoa tylysti kone kiinni vaan. Jos oikein paha tilanne on niin voi sen hajottaakin, taatusti tulee halvemmaksi kuin netissä roikkumisen seuraukset.

Tauon jälkeen, kun huomaatte olonne taas virkeäksi, niin tarkkailkaa omaa valvetilaanne. Jos vähänkään alkaa fiilinki olla alhaalla tai väsymys vaivaa niin voitte olla varmoja mistä se johtuu. Opitte tällä tavoin rajoittamaan nettiseikkailut järkeviin mittasuhteisiin. Ja toisekseen, pitäkää fyysisestä kunnostanne huolta. Paha perii, jos fysiikka on surkea ja lisäksi mieliala on heikko.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
David
Ottakaa kunnon breikki netissä olemisesta esim. kaksi - kolme viikkoa tylysti kone kiinni vaan. Jos oikein paha tilanne on niin voi sen hajottaakin, taatusti tulee halvemmaksi kuin netissä roikkumisen seuraukset.
Tässä tulee huomioida, että iTouchit ja multimediakännykät sun muut tulee laittaa lukittuun paikkaan. Muuten tulee pikkulaiteriippuvaiseksi. Kännykäksi (voiko tulla toimeen ilman?) siis parinkympin luuri vieroitusajaksi!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Meillä oli silloin kauan sitten internet, sitä käytettiin tiedonhakuun. Sitten tuli web 2.0 ja sosiaaliset verkkopalvelut: minä tila, lärvikirja ja muuta roskaa.

Nyttemin meillä on myös [size=200:3n8rgssg]/b/[/size:3n8rgssg]. Web 3.0, antisosiaalinen verkko.

kompu
Olen tullut siihen tulokseen, että internet vie monilta ihmisiltä elämänhalun, tai ainakin johtaa masennukseen, miksi?
Mitä on tämä elämänhalu?
Mikä on tämä internet?

Internet on (ihmiskunnan) ajattelun evoluution liittyvä rakkennelma, joka nopeuttaa ajattelun evoluutiota, se tuottaa vapaampaa keskustelua, tehokkaampaa informaatio rakennelmaa ja kärkkäämpiä mielipiteitä.

Elämänhalu saattaa olla esim. yhteiskunnan säätelemä(/kontrolloima?) yksilön itsearvostus, kun yhteisö yksilön ympärillä ei tuota positiivista informaatiota yksilön elämisen puolesta, niin elämän halu saattaa kadota?

Onko ihminen siis biologisesti kyvytön intensiiviseen internet-elämiseen, vai onko kyse enemmän kulttuurirakenteista?
Onko kuinka paljon siis kyse siitä, että interneteläjät ovat vielä niin pieni ja uusikin vähemmistö, että yhteiskunnan käsitykset mahdollisesti ajavat nämä eläjät ahtaalle, ahdistukseen ja elämänhaluttomuuteen?

Onko tässä kuinka tärkeää se, että onko internet-eläjä täysin yksin, tai 2-5 internet-eläjän yhteisöissä?
Pitääkö yhteiskunnan siis johdatella yhteen ja samaan asuintilaan pieniä joukkoja internet-eläjiä?
(Tai miksei suurempiakin yksiköitä?)

Kaikki uusihan on ihan perkeleestä kun konservatiivarit/uskovaiset ei tiedä miten siihen pitäis suhtautua..

Aina heikot sortuu elon tiellä ja toiset heikot kyttää vertaisiaan että mites niitä vois hyväkskäyttää ja piiri pieni pyörii, heikot siinä hyörii.

Kongnitiivisesti lahjakkaille, viiriileille, mitenvaan kyllin kyvykkäille mikään uusi ei olekkaan kuin jännä mahdollisuus johonkin parempaan, esmes tiedonsiirtoon niin että syntyy uusia ideoita, jne..
Niitä mistä ei tietosanakirjailijat oo vielä edes kuulleet huhuakaan..

Ja nyt mää meen taas kaivaan maata ja pyörittään kiviä..
Hm.. kun täällä lainakoneella kuittailen, siis kirjoitan nyt besservisserifidduilijana ja oma liittymä on suljettu syystä että fyysinen kunto ei kestä liikaa fyysistä laisk-istumista.

OT.. mistäkähän saa alkunsa sana laiska, laiskanläksy? Lazy.. rento..

Ei saa siis liikaa rentoilla, pitää olla vastetta, ponnistelua, jne.. Eihän aivojakaan saa päästää liian vapaalle, siis pelkästään mielipuoliseen asentoon missä puuttuu vastavoima..
Vaikkakaan en tiä miten sydämensä vois pysäyttää tai aivonsa, en oo kokenut tahdonvaraiseksi. Takapuoli vaatii liikutteluun senkin edestä tahdonvoimaa ja .. NYT ULOS kaikki joitten akkunoista näkyy tuo ihana syyskuinen aurinkonvalo (töissä olijat.. pätevä syy olla sisällä, tms.) ..

Pönni
...fyysinen kunto ei kestä liikaa fyysistä laisk-istumista.

NYT ULOS kaikki joitten akkunoista näkyy tuo ihana syyskuinen aurinkonvalo (töissä olijat.. pätevä syy olla sisällä, tms.) ..
Auringon valoa voi ihailla pari minuuttia ikkunasta.
Ja sisälläkin voi harrastaa kunnolle välttämättömien liikkeiden tekemistä.
Jos on kätevä kannettava, niin sittenhän voi sisälläkin olla vaikka missä asennossa, eikä tarvi istua jatkuvasti.
Tietysti kekseliäisyys kunniaan, eli voithan sä tehdä jotain kyykkyjä samalla kun dataat peruskoneella, tai nostaa konetta ylemmäks ja vaikkapa seistä ja dataa...

Ei saa siis liikaa rentoilla, pitää olla vastetta, ponnistelua, jne.. Eihän aivojakaan saa päästää liian vapaalle, siis pelkästään mielipuoliseen asentoon missä puuttuu vastavoima..En ole ihan varma mitä tarkoitat tällä vastavoimattomuudella internetin käytön yhteydessä.
Onhan se niin, että tunteetkin saavat mahdollisesti virrata vapaammin internetissä, tunteiden tasoitusta saatat siis jotenkin tarkoittaa.
On niin, että jos vaikka internet tarjoaa anonyymiä kommunikointia, niin perinteinen kommunikointi dynamiikka vähenee.
Siis jopa positiivisessa mielessä, saatat voida tarkkailla itseäsi paremmin, ilman tukahduttavaa vastapeluria tai muuta miellyttämisen tarvetta.
EN koe itse, että kommunikointi ja ajattelu dynamiikan rakenteellinen muutos olisi välttämättä paha-asia.
Ehkä se voi myös lieventää tunteista tulevia negatiivisiä asioita, suuntaamalla ne enemmän "ei mihinkään" ja antaa niiden käsittelylle enemmän tilaa ja aikaa.

Tässä kuussa tuli kymmenen vuotta siitä kun ostin ensimmäisen tietokoneen. Vasta seuraavan vuoden puolella osasin käyttää sitä jotenkuten. Aluksi opettelin kieliopillisesti oikeinkirjoitusta ja kokemuksistani kirjoittamista.
Koneessa oli internetyhteys, mutta parin ensimmäisen vuoden ajalta maksoin kuukausimaksut turhaan, sillä minulla ei ollut aikaa nettiin, eikä se aluksi kovin paljoa kiinnostanutkaan.
Vasta vuoden 2002 helmikuussa internetyhteys alkoi koukuttaa.

Luultavasti liikkuisin enemmän, jos nettiyhteyttä ei olisi, mutta jo pelkästään ajatus vanhemmiten sängynpohjalla toisten hoidettavana makaamisesta pakottaa sauvakävelylle ja voimistelemaan melko säännöllisesti. Lisäksi käyn marja- ja sienimetsässä, sekä teen takapihalla puutarhatöitä.

Internet -yhteydestä on ollut minulle paljon hyötyä ja iloakin. Luen sieltä uutiset ja paljon tavallisten ihmisten mielipiteitä mitä erilaisimmista asioista.

Ataraksia
Pönni
...fyysinen kunto ei kestä liikaa fyysistä laisk-istumista.

NYT ULOS kaikki joitten akkunoista näkyy tuo ihana syyskuinen aurinkonvalo (töissä olijat.. pätevä syy olla sisällä, tms.) ..
Auringon valoa voi ihailla pari minuuttia ikkunasta.
Ja sisälläkin voi harrastaa kunnolle välttämättömien liikkeiden tekemistä.
Jos on kätevä kannettava, niin sittenhän voi sisälläkin olla vaikka missä asennossa, eikä tarvi istua jatkuvasti.
Tietysti kekseliäisyys kunniaan, eli voithan sä tehdä jotain kyykkyjä samalla kun dataat peruskoneella, tai nostaa konetta ylemmäks ja vaikkapa seistä ja dataa...Jos asuu jumppasalissa missä voi välillä juosta niin mikäs siinä ja jos huoneilma on kyllin raikasta.

Ei saa siis liikaa rentoilla, pitää olla vastetta, ponnistelua, jne.. Eihän aivojakaan saa päästää liian vapaalle, siis pelkästään mielipuoliseen asentoon missä puuttuu vastavoima..

En ole ihan varma mitä tarkoitat tällä vastavoimattomuudella internetin käytön yhteydessä.
Onhan se niin, että tunteetkin saavat mahdollisesti virrata vapaammin internetissä, tunteiden tasoitusta saatat siis jotenkin tarkoittaa.
On niin, että jos vaikka internet tarjoaa anonyymiä kommunikointia, niin perinteinen kommunikointi dynamiikka vähenee.
Siis jopa positiivisessa mielessä, saatat voida tarkkailla itseäsi paremmin, ilman tukahduttavaa vastapeluria tai muuta miellyttämisen tarvetta.
EN koe itse, että kommunikointi ja ajattelu dynamiikan rakenteellinen muutos olisi välttämättä paha-asia.
Ehkä se voi myös lieventää tunteista tulevia negatiivisiä asioita, suuntaamalla ne enemmän "ei mihinkään" ja antaa niiden käsittelylle enemmän tilaa ja aikaa.Tukahduttavat tai veemäiset vastainttäjät voi sivuuttaa tällä saitilla loistavasti, ei ihan joka puolella netissä. Laadukkailla sivustoilla pitäis olla mahdollisuus päästä eroon tyypeistä, jotka ei ymmärrä puhetta.
Facebookissa on useita toimintoja, joilla saa itsensä suojattua. Profiilinmuokkauksessa voi ruxailla yksityisyyttään suojaten monta kohtaa ja lisäks voi klikata epämiellyttäviä tai vaarallisia profiileja/henkiöitä tyyten pois niin ettei ne löydä suojautujaa. Textejään voi itse poistella, yms.

Mitä sinä tällä tarkoitat:
"tunteetkin saavat mahdollisesti virrata vapaammin internetissä"

Et kai tarkoita ettei nettikeskusteluita tai netissä kirjoitettuja tekstejä koske ihan samat lait kuin kotona, työpaikoilla, opiskelupaikoissa, kadulla, jne.?
Vain syyntakeettomat, vähämieliset tai hullut, yms. saa siirron vankilasta tai sakoista mielisairaalaan tai valvontaan ja tuhtiin lääkitykseen jos ne tunteet virtailee ihan hulvattomasti ja alkaa ilmaantua hullunlailla sättimistä, murhauhkauksia tai muuta mikä on muutenkin järki-ihmisten mielestä haitallista käytöstä.

Pönni

Tukahduttavat tai veemäiset vastainttäjät voi sivuuttaa tällä saitilla loistavasti, ei ihan joka puolella netissä. Laadukkailla sivustoilla pitäis olla mahdollisuus päästä eroon tyypeistä, jotka ei ymmärrä puhetta.
Facebookissa on useita toimintoja, joilla saa itsensä suojattua. Profiilinmuokkauksessa voi ruxailla yksityisyyttään suojaten monta kohtaa ja lisäks voi klikata epämiellyttäviä tai vaarallisia profiileja/henkiöitä tyyten pois niin ettei ne löydä suojautujaa. Textejään voi itse poistella, yms.

Mitä sinä tällä tarkoitat:
"tunteetkin saavat mahdollisesti virrata vapaammin internetissä"

Et kai tarkoita ettei nettikeskusteluita tai netissä kirjoitettuja tekstejä koske ihan samat lait kuin kotona, työpaikoilla, opiskelupaikoissa, kadulla, jne.?
Vain syyntakeettomat, vähämieliset tai hullut, yms. saa siirron vankilasta tai sakoista mielisairaalaan tai valvontaan ja tuhtiin lääkitykseen jos ne tunteet virtailee ihan hulvattomasti ja alkaa ilmaantua hullunlailla sättimistä, murhauhkauksia tai muuta mikä on muutenkin järki-ihmisten mielestä haitallista käytöstä.
Niin, tunteiden vapaammin virtaaminen on esim. murhauhkauksia, ja tämä voidaan nähdä negatiivisenakin ilmiönä.
Laista en tiedä, internetin tallentavuus tuo tietenkin moneen reaalimaailman tilanteeseen nähden hyvää "suojaa" tai apua uhkailujen kohteille, todistettavuus kun on ehkäpä jopa helpompaakin kuin jossain face to face uhkailussa?

"Elämän" siirtyminen internetiin, tuo toivottavasti lakiinkin parempaa pätevyyttä.
Juuri esim. ohjastamalla nimittelyä ja kiusaamista rangaistavaksi asiaksi, käytännössä (IRL) kun tämä puoli "laista" näyttää jäävän melko helposti rangaistomattomaksi ikäväksikin ilmiöksi.

Siinäkin mielessä, siis voidaan ajatella, että jos tunteiden antaa virrata "liian" helposti, niin internet voi jopa puuttua "todellisuutta" helpommin tunteiden vahingollisuuteen.

Toisaalta siis tunteiden virta anonyymisti voi olla toisille hyvin terapeuttista, jos siis "reaali" ympäristö ei niin helposti mahdollista tätä.
Tähän ei tarvitse liittyä mitään laittomia puuhia internetissä, vaan ihminen voi mahdollisesti muuttua joksikin aivan toiseksi (siis positiivisessakin mielessä).

Tunteen virtaamisella tarkoitan siis nimenomaan sitä, että mielestäni on helppo kuvitella nettikirjoittelun olevan lähempänä ajatteluntasoa kuin normaali puhekommunikaation.
Myös itsensä korjaaminen yms. ovat internetin hyviäkin puolia, siis kirjoittelua, mutta nyt se voi olla intensiivisempää keskustelun kaltaista kommunikaatiota, siis enemmän kuin ennen.

Mitä tulee tuohon muiden blokkaukseen, niin sehän on hieno työkalu, ja melko avartavaa, verrattuna johonkin keskusteluihin/tarkkailuun/... jossain "reaalissa".
Tämäkin voidaan luokitella tunteiden vapaampaan virtaamiseen, blokkaaja saa vapaammin blokata ei toivotut tunteet/aiheet ja keskittyä itselleen tärkeämpiin tunteisiin.

Jos asuu jumppasalissa missä voi välillä juosta niin mikäs siinä ja jos huoneilma on kyllin raikasta.Tuskin tarvitsee jumppiksessa asua, ei sitä seksiäkään missään seksisalissa harrasteta.
Ikkunat voi vaikka laittaa auki hetkeksi.
Juoksemisellekin löytyy liene helposti korvaavia tekoja, juoksemista nyt ei edes pidetä aina ihan parhaana ratkaisuna.
Voit harkita vaikkapa jotain kävelykonetta tai jotain muuta jumppalaitteistoa tai ohjeita.

Ataraksia

Voit harkita vaikkapa jotain kävelykonetta tai jotain muuta jumppalaitteistoa tai ohjeita.Tietysti jos tarkoitit muutamalla laitteella kodista tulevan jumppasali yms. Niin voidaan kutakuinkin sanoa joo.
Sitten jos ne häiritsevät mielenrauhaa, niin voi vaikkapa yrittää panostaa enemmän kasaan meneviin laitteisiin.
Mutta kyllä jo jollain taitsiilla ja muulla perusjumpalla jo aikapitkälle liene(?) pötkii.

En nyt itsekään tiedä, että haluaisinko elää "vain" sisätiloissa, siis mah. pitkälle.
Mutta en nyt näe kuitenkaan sisään linnottautumistakaan minään elämän loppuna, senkin voi tehdä mielekkäästi ja järkevästi.
Varsinkin tiettyjä ajanjaksoja jollain ihmisillä ja ympäristöjä on varmasti joissa sisällä asuminen on melko mielekästä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat