Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Rauhaa Tiedekunta,

Väitetään, että aika ja avaruus ovat toisiinsa "mystisesti" kytköksissä ja että ajalla on suhde avaruuden jonka mukaan aika voisi hidastua.

Mikä on todiste sille että tämä pitää paikaansa? ja miten asia on tutkittu?

Kiitos selvistä vastauksista.

Kommentit (2)

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Avaan pelin mainitsemalla myonit. Myonien epävakaudesta johtuva elinikä on niin lyhyt, että kosmisen säteilyn yläilmakehässä synnyttämien myonien ei pitäisi yltää Maan pinnalle saakka. Kuitenkin lähes valonnopeudella matkaavat myonit kokevat aikansa hidastuvan ja eivät ehdi hajota ennen törmäämistään Maahan ja tulevat perille asti.
Atomikelloja on myös lennätetty lentokoneilla eri suuntiin ja havaittu syntyneen aikaero näiden välille.

Myuoni argumentti perustuu tietämättömyyteen. Argumentti perustuu siihen mitä emme tiedä, eikä siihen mitä tiedämme. Argumentti on tieteellisesti epäpätevä.

Atomikello koe. Koska lentokoneen liike vauhti kumoaa osaksi maanvetovoimaa, niin on luonnollista että kellot, jotka myös ovat fysikaalisia laitteita reagoivat vetovoiman pienemiseen. Asia ei todista juuta eikä jaata itse "ajan hidastumisesta kellolle", mutta osoittaa varmaksi että eri painovoima vaikutuksessa jopa atomikello tikittää pienemmällä kitkälla, joka sinänsä ei ole uutta tietoa.

On luonnollista että liikeessä oleva kello eroa maan päällä olevasta kellosta, koska olosuhteet ovat huomiot. ARgumenttina pätemätön sille että "aika hidastuisi", mutta fysikaalinen ilmiö silti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat