Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yleensä TV:ssä näytetyissä holdem turnauksissa näkyy pelaajan käden voittotodennäköisyys(prosentteina), miten ne yleensä lasketaan?

Kommentit (4)

Körtit eivät tietääkseni pelaa uhkapelejä lainkaan, joten eivät myöskään laske... ai anteeksi, luin tuon otsakkeen väärin. Täällä on tuo uskontokeskustelu niin usein vahvoilla, että hairahduin lukemaan (tahallani) väärin. Pahoittelut.

/ [Toistaiseksi tuntemattomien korttien määrä]. Tuo siis kun on yksi kortti näkemättä. Jos on kaksi korttia näkemättä, tulee laskusta vähän monimutkaisempi, mutta idea on sama.

Jostain olen saanut sellaisen käsityksen että tuo tapahtuisi ihan for-luupilla. Muutama tuhat iteraatiota (random-kortteja pöytään) niin vastaus lienee jo melko tarkka. Noin minä sen ainakin tekisin, jos kortteja puuttuu viisi tai kaksi niin algebra menee vaikeaksi.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Nuo kerrannaiset löytyy valmiiksi laskettuna googlaamalla. Tässä ensihätään: "Laske kaikki outtisi, eli esim. värinvedolla sinulla on flopilla neljän väri, niin outtisi määrä on yhdeksän. Kerro tämä luku neljällä niin saat todennäköisyyden, että saat värisi viimeistään riverillä. 9x4=36. Todennäköisyys että saat värin viimeistään riverillä on 36%.

Jos haluat laskea saatko värisi heti seuraavalla kortilla, saat todennäköisyyden kertomalla outtien määrän kahdella ja lisäämällä siihen yhden. 9x2+1=19. Todennäköisyys että saat värin seuraavalla kortilla on 19%.

Kumpikaan em. prosenteista ei ole aivan täsmällinen, mutta todellisen luvun ja näiden prosenttien välinen ero on niin pieni, että sillä ei ole minkäänlaista merkitystä." http://www.pokeriplaza.fi/pokerimatematiikka.html

Toinen linkki http://www.texasholdempokeri.fi/matematiikka

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat