Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.yleradio1.fi/mp3/audio-downl ... -11288.mp3

Amerikkalaistutkija on havainnut voimistuvan ilmiön taloudessa: yhä useampi tuote ja palvelus on joko ilmainen tai melkein ilmainen. Ja paradoksaalisesti ne firmat, jotka jakavat tuotteitaan ja palveluksiaan ilmaiseksi tekevät suurimmat voitot. Internetissä kehitys on kaikkein nopeinta ja trendi pisimmällä. Arviolta vähintäin 1000 miljardia työtuntia tehty ilmaiseksi netissä. Työn tuottavuuden kasvu valtavaa ja tarjonta kasvaa huomattavasti nopeammin kuin kysyntä.

Kommentit (9)

ralf64
Arviolta vähintäin 1000 miljardia työtuntia tehty ilmaiseksi netissä.Tässä(kään) ei otettu mitään kantaa siihen että mikä motivoi jengiä tekemään ilmaista työtä (tai "työtä", Facebookin "Kävinpä taas paskaIIa"- ilmoituksia ei ehkä työksi voi sanoa, vaikka nekin toki mielenkiintoista sisältöä nettiin tuovat), eli toisin sanoen mitä he saavat vastineeksi. Henrik Ingo kirjassaan "Avoin elämä - Näin toimii Open Source" tuota ilmiötä tutkailee paremmin. Toki oli mielenkiintoista kuulla näkökulmaa siihen miten yritysmaailmakin alkaa herätä tämän ilmaisen ilmiön ehdoille, eikä pelkästään taistele vastaan huutamalla vanhoja, täälläkin vielä eläviä oikeistolaiskliseitä Darvinia raiskaten kuinka tälläinen on kommunismia ja ihmisluonnon vastaista eikä näin ollen voi toimia...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Linux

"Eräässä tutkimuksessa vuonna 2000[5] todettiin Red Hat Linux 7.1 -jakelun sisältävän 30 miljoonaa koodiriviä. COCOMO-kustannusarviota käyttäen tämän jakelun luomisen arvioitiin vaatineen noin 8 000 henkilötyövuotta. Jos kehitystyö olisi tehty tavallisin menetelmin Yhdysvalloissa, se olisi maksanut yli miljardi dollaria (vuoden 2000 kurssilla)."Eikä ilmaisuus liity nyt eikä ennenkään vain avoimeen lähdekoodiin eikä informaatiosektoriin. Hyvin monet tuotteet myydään suorastaan uskomattoman halvalla, sillä valtava työntuottavuuden kasvu mahdollistaa tämän.

(mainittakoot että samainen Red Hat yhtiö on ollut viime vuosina eräs harvoista softayhtiöistä joka päinvastoin kuin muut on vain kasvattanut liikevaihtoaan.)

Muistelen ostaneeni joskus about 30 vuotta sitten radionauhurin jonka hinta silloin oli 700 markkaa (n. 120 €). Nykyiset CD-soittimet maksavat vain kolmasosan tuosta summasta ja lisäksi rahan arvo on pudonnut noin kolmasosaan 70-luvun loppuun verrattuna. Ts. soittimet ovat laadukkaimpia ja niiden reaalihinta on romahtanut siitä huolimatta n. 90%:lla. Soittimien hinta siis lähestyy 0-tasoa.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
ralf64
Hyvin monet tuotteet myydäMuistelen ostaneeni joskus about 30 vuotta sitten radionauhurin jonka hinta silloin oli 700 markkaa (n. 120 €). Nykyiset CD-soittimet maksavat vain kolmasosan tuosta summasta ja lisäksi rahan arvo on pudonnut noin kolmasosaan 70-luvun loppuun verrattuna. Ts. soittimet ovat laadukkaimpia ja niiden reaalihinta on romahtanut siitä huolimatta n. 90%:lla. Soittimien hinta siis lähestyy 0-tasoa.

Hieman aiheen vierestä. Eikös about 30 vuotta sitten 700 markkaa vastannut enempi 700 €uroa kuin 120 €uroa nykyrahassa?

K: Anna mummolle markka, ja saat sen kahtena takaisin...?

V: Valitettavasti mummo on kohta kuollut, ja markatkin haudattu...

Kyllä ahneella on ollut aina paskainen loppu, mutta minkäs sille teet jos joku tykkää "siitä".

Ahneelle tulee mieleen piilokoukutus... jaetaan kamaa ilmaiseksi, jotta saadaan käyttäjä riippuvaiseksi... vieläkin ahneemmalle tulee mieleen, että jakamisesta tulee hyvä mieli... kaikkein ahnein ei edes ajattele itseään, vaan muita.

T:Shitty End

Olisiko ryhmätyönä suunniteltu omakotitalo parempi kuin arkkitehdin tekemä ? Saa nähdä. Oikeastaan vaan palataan 1800-luvulle, jos nämä yleistyy.

Kiinnostavaa kuitenkin ja köyhät hyötyy. Toisaalta köyhien määrä lisääntyy jos kukaan ei enää tienaa mitään.

Voisimme mainiosti jakaa koko maailman varallisuuden tasan, ja sen seurauksena persaukisten intialaisten elintaso nousisi dollarilla kuussa, eikä mikään enää koskaan toimisi, vaan olisimme kaikki näitä intialaisia.

Boysen
- - Kiinnostavaa kuitenkin ja köyhät hyötyy. Toisaalta köyhien määrä lisääntyy jos kukaan ei enää tienaa mitään. - -Ei tarvitse tienata, jos saa ne ilmaiset tavarat.

Kiina-ilmiötä (työn siirtyminen Kiinaan ja muihin halvan työvoiman maihin) kauhistellaan. Mutta samalla unohdetaan se, että ilmiö mahdollistaa sen, että erittäin tarpeellisiakin kulutushyödykkeitä saadaan käytännössä lähes ilmaiseksi. Asian pointti on nimittäin siinä, että muutos mahdollistaa myös ostovoimaisen kiinalaisväestön lisääntymisen. Heitähän kohta pörrää Suomessakin turisteina. Saamme kaiken "menettämämme" korkojen kanssa takaisin.

Tietokonesofta on käytännössä tänään jo ilmaista. Esim itse en ole maksanut softasta jota käytän koneissani sentin senttiäkään enää vuosiin.

USA:ssa tutkimuslaitos arvioi IT-organisaatioiden säästävän jo vuosittain 60 miljardia dollaria käyttämällä FOSS:ia. Tämä raha on poissa suljetun ja maksullisen softan tuottajien taskusta. Mutta toisaalta - tämä muutos tekee yhteiskunnasta dynaamisen sillä säästyneet varat voidaan sijoittaa IT-organisaatioiden kautta niiden isäntien (yritykset, organisaatiot, yhteisöt, julkinen sektori) kannalta tarpeellisiin toimintoihin. Ts. säästyneillä varoilla voidaan panostaa esim. terveydenhoitoon, opetukseen, tutkimukseen jne...

Jos ostat limsa-automaatista tölkin, niin kyllä sen hinnassa kannetaan valmistuslinjan softan ja automaatin softan kuluja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat