Seuraa 
Viestejä45973

Iltalehdessä siteerataan BBC:n artikkelia ja on saatu tuollainen johtopäätös aikaiseksi. Syiksi on mainittu mm. huonoa suhdetta vanhempiin, äidin seksisuhteita, sinkkuperhen rakennetta ja sitä, että sinkkuäiti ei ehdi kytätä lapsia.

Tutkimus en tehty Yhdysvalloissa. Geeneillä kerrottiin olevan merkitystä asiassa enemmän kuin ympäristöllä (Alkuperäinen BBC:n artikkeli). Tässä ei mainittu rotuja, mutta niitä voi tietty kukin arvailla. Isättömyydellä ei tässä ole siis mitään merkitystä, vaan tietty ihmisrymä on sellainen, että harrastaa aikaisin seksiä ja on usein isätöntä. Eli varhainen seksin harrastus ei ole seurausta isättömyydestä. Voisi jopa sanoa, että taas kerran nollatukimus, asioiden yhteydet on (tahallisesti?) tulkittu väärin.

Olen tästä samasta aiheesta ennenkin kirjoitellut tänne. On käsittämätöntä, että tohtoritason ihmiset tekevät systemaattisesti näitä vääriä johtopäätöksiä. Olen huomannut, että kaikki tapaukset ovat olleet sosiologian ja psykologian alalta.

Lisättäköön tähän, että en ole rasisti, mutta historiallisista syistä Yhdysvalloissa tietyt ihmisryhmät ovat köyhempiä ja sosiaalisesti huonommassa asemassa kuin eräs paremmassa asemassa ihmisryhmä.

EDIT: Siis selvennys: sosiaalinen asema selittänee isättömyyden JA varhaisen seksin rodusta riippumatta, ei geenit, ei nuo ihmeselitykset, mitä tuossa alussakin oli tarjottu.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Juu, samaa oon minäkin ynnäillyt ettei se isättömyys sinällään ole aina, ehkei ees usein syy. Geenit ratkaisee ja paljon muuta siinä on.

Taitaa olla aika arkaluontoinen aihe ja siks ilmiöön ei paneuduta voimakkaasti ilman tunteilua? Tai.. ehkä tutkijoissa on mukana enemmistöpölvästejä joilla ymmärrys ei riitä isompiin asiakokonaisuuksiin? Toisaalta on niin helppoa etsiä syyllisyys kulttuurikontekstista minkä ideologia on pönkittää koti-isänmaa-uskontoa. Puuttuminen geeneihin ja ympäristövaikutuksiin laajemmin vois murtaa vanhoja myyttejä ja tabuja.

Isättömyys sinällään voi olla sukupolvelta toiseen periytyvä ilmiö jos otetaan malliesimerkiksi yksilöitä joilla on suuri seksuaalinen potentia ja isommat lisääntymisriskit mutta lisänä vaikkapa sosiaalisia ongelmointeja. Pelkällä bodylängvitsillä ei pitkälle pötkitä, etenkin jos hönössä unohtuu käyttää kortsua ja sitärataa. Eikä siinä papin aamenet auta jos on välittäjäaineet viturallaan, tjms. vaikka XYY tai XYYY kromosomit mukana kuvioissa. Syitä voi olla monia.

Miehille pitäis kehittää e-pillerit ihan niinkuin naisille!

Mutt.. siinä kohtaa pettääkin taas miehinen logiikka ja alkaapi keulia ja siks tästä ei oikein voida puhua tieteellisavaruudellisabstraktisti.
Sitten vaan jatketaan luontodokkareitten kattelemista ja itketään sitä kun kaikki muutkin urokset saa muka vapaasti tapella reviireistään ja vahvimmat saa pesää niin paljon kun ne haluu ja hyvät geenit (siis millaiset) pääsee jatkumaan ja plaa plaa plaa..

Seksuaalisuus sinällään on yksilöllistä. Myös perinnöllistä. Jotkut kehittyy nopeemmin ja ovat varhain sukukypsiä. Sitten.. nuorena tehdyt tenavat voi hidastaa tai katkaista opiskelut, vaikuttaa ansioihin, pärjäämiseen, jne.. Vanha sanonta: Kun köyhyys astuu ovesta, rakkaus lentää ikkunasta, sekin vaikuttaa.

Aika simppeliä tajuta että ne ihmiset joilla ei ole voimakkaita seksuaalisia intressejä, heillä voi olla jotain muita taipumuksia joitten avulla kykenevät varmistamaan pärjäämistään mutta ehkäisy on kuitenkin merkittävä seikka nykyään ja sen avulla pitäis pelata paljon enemmän ja niin että miehet pääsis myös "kemiallisen kastraation", edes osa-aikaisen pariin samoin kuin naisetkin.

Seksuaalisuus sinällään ei ole yksi ja ainoa vaikutin.
Temperamentti, impulsiivisuus, huolellisuus, oppimiskyky, kongnitiivinen lahjakkuus, omaehtoisuus, mielenterveys, yms. vaikuttaa siinä kokonaisuudessa jossa vaikuttaa stressinsietokyky, vastuunkantokyky, yms. eikä pidä unohtaa yhteisön merkitystä, joka sekin on avainasemassa kun puhutaan laumaeläimestä ihminen. Vieläpä sivistyseläimestä ihminen, jolla on isot aivot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat