Olutta 45 miljoonaa vuotta vanhalla hiivalla

Seuraa 
Viestejä1554
Liittynyt26.8.2009

Tällaiseen törmäsin tänään:
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/totta- ... vanha-olut

ja tutustuin vähän taustaankin:
http://www.sciencemag.org/cgi/content/a ... /5213/1060

ja vielä panimon sivuihinkin:
http://www.fossilfuelsbrewingco.com/

ja näyttää todellakin olevan niin, että tuo hiiva on peräisin 40-45 miljoonaa vuotta sitten meripihkan sisään jääneen mehiläisen vatsasa olleista hiivasoluista.

Aika kova juttu. Pääsisipä maistamaan.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Kommentit (5)

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Tämä ikihiiva tuskin paljoa eroaa nykyhiivoista. Uskoisinkin, että sama lopputulos saavutetaan vaikka kuinka monella eri villihiivakannalla. Mieluummin pistän rahani jalostetulla hiivalla käytettyyn varmasti edullisempaan olueen.
No onhan tuo kieltämättä yksi mielenkiintoisimmista kuriositeeteistä mammuttipurilaisten jälkeen.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1554
Liittynyt26.8.2009
petsku
Uskoisinkin, että sama lopputulos saavutetaan vaikka kuinka monella eri villihiivakannalla.



Aivan varmasti. Tässä olikin pointtina oikeastaan vain kyseisen hiivan varsin mielenkiintoinen alkuperä. En ole aikaisemmin kuullut, että noin vanhaa hiivaa olisi saatu "herätetyksi henkiin".
Toisaalta en kyllä tunne hiivojen biologiaa juurikaan.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Vierailija

Saisikohan alapään hiivoilla hyvää olutta? Jos laittaisi vaimoon viljelmät pystyyn.

Ja saisikohan tuohon EU-tukiaisia ja menisivätköhän ne tuet pinta-alan mukaan?

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Vielä mielenkiintoisempaa olisi 45 miljoonaa vuotta vanhasta viljasta (sikäli kun silloin mitään viljaksi kutsuttavaa oli) pantu olut — tai vodka! Eloperäinen aines tosin taitaa noissa aikaskaaloissa hiljalleen hajota ikijäässäkin, että jäänee haaveeksi.
Joutunevatkohan kovasti jalostamaan tuota hiivaa? Vai riittääköhän käymisolosuhteiden hienosäätö panon optimoimiseksi?

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1554
Liittynyt26.8.2009

Paha mennä sanomaan...sikäli kun ymmärsin, kyse ei ole ihan nykypäivän Saccharomyces cerevisiae-hiivasta, vaan jostain muinaisesta sienestä, joka on geneettisen nykyhiivan kaltainen. Hyvinpä tuo olut näyttää silläkin käyvän.

Hienosäätöhän on aika monimutkainen asia, jotkut hiivat vaativat kaiketi paljokin säätämistä, kun taas aito Lambic rupeaa käymään itsekseen villihiivalla.

Agentille vastaisin, että sen kun panet muijasi 45 miljoonaksi vuodeksi viljelyalustaksi ja laitat EU-tukihakemuksen menemään.
Ehtinevät käsitelläkin sen tuossa ajassa.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Uusimmat

Suosituimmat