Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Millaiset olisivat käytännön vaikutukset? Luonnollisesti toisella puolella olisi aina yö ja toisella päivä mutta mitä muuta?

Kommentit (13)

Lakkaisi pyörimästä vai pysähtyisi kiertoradallaan samaan paikkaan junnaamaan? Vai molemmat?

Jos vain lakkaisi pyörimästä niin en tiedä, mitä tapahtuisi, mutta sen tiedän, että jos maapallon ratanopeus putoaisi pieneksi, koko pallo alkaisi hiljalleen imeytyä aurinkoa kohti, riippumatta pyörimisestä.

Ja jos pysähdys olisi kovin äkkinäinen, saattaisi normaalijampalle olla vaikeata pitää "jalat maassa". Vähän samaan malliin kuin jos bussi pysähtyy äkisti. Maapallohan liikkuu perkeleen kovaa täällä tyhjiössä. Veikkaisin, että hidastumiseen tulisi käyttää hyvin suuri aika (vuosia?, kuukausia?), että hetkellinen kiihtyvyys ei kasvaisi liian suureksi.
Voidaan tietysti kuvitella, että Nibiru pysäyttää pallon todella hitaasti vuonna 2012.

Tarkoitan pyörimistä akselin ympäri. Tosin silloinhan päivä ja yö vuorottelevat puolittain mutta tälläisessä se kestää aika kauan kun pallo itse ei pyöri.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Höpö höpö. Ei maapallo sulaisi jos se pysähtyisi. Jos se vaan tarpeeksi hissuksiin hiljenisisi se pyöriminen. En mäkään ole sulannut vaikka minä olen pysähtynyt suoraan juoksemisen jälkeenkin.

Telep
Millaiset olisivat käytännön vaikutukset? Luonnollisesti toisella puolella olisi aina yö ja toisella päivä mutta mitä muuta?Noh, jos se suomen aikaan kesällä pysähtyisisi päivällä, niin suomen olosuhteet eivät kyllä juurikaan muuttuisisi aiemmasta, paitsi sillä, että talvet olisisivat paljon kylmempiä ja kesällä paistaisi aurinko 24/h päivässä.
Ihan hyvin ainakin kasvit tulisisivat toimeen aivan kuten tähänkin saakka. Luonnollisesti silloin etelän-puoliskoisesta pallosta tulisi elinkelvoton kun siellä olisi aina talvi.
Ruuasta kyllä tulisi silloin pulaa, kun eteläpuoliskossa ei pystyisi tekemään kunnolla ruokaa ja toinen puoli maapallosta olisi aina elinkelvottomana, niin eipä siinä hirveästi viljelyalaa olisi. About 1/3-1/4 maapallosta olisi viljelykelpoista kerrallaan.

Ja jos talvella maapallo pysähtyisisi päiväsaikaan suomessa, niin silloin pohjoismaapallosta tulisi elinkelvoton, kun olisi aina talvi ja etelä maapallo olisi silloin elinkelvollinen. Keskimaapallo olisi aina puoli vuotta elinkelpoinen, pysähtyisipä maapallo mihin aikaan tai milloin tahansa.

Eipä sitä oikein muuta pysty sanomaan mitä maapallolle silloin sattuisisi.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Jos maapallo lopettas yhtäkkiä pyörimisen niin kaikki ihmiset sinkoutuisivat avaruuteen... Tapahtus sama juttu kuin autolla ajais seinään pahki. Auto pysähtyy mutta sinä jatkat matkaa..

Barbaari
Maapallon pakonopeus on 11 kilometriä sekunnissa joten kaikki mitkä eivät kuulu siihen "maapalloon joka pysähtyy" saavat nopeuden joka lennättää avaruuteen. Ainakin jos sattuu olemaan aamupäivän puolella.Nopeus päiväntasaajalla on vajaa 0,5 km/s, eikä sillä ole mitään väliä onko aamupäivä vai ilta.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Silloin tulee kohtia, missä ihminen painuisi maan sisään tai littanaksi, jos ei maa anna periksi.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Barbaari
Jos sen kiertäminen auringon ympäri pysähtyisi myös. Sellaista ajattelin.Niinpäs olikin, luin vähän huolimattomasti kun tässä keskusteltiin pyörimisen pysähtymisestä.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009

Jos se kiertoradallaan pysähtyisi törmäämällä tai vastaavasti siten ettei 30 km/s kineettinen energia siirry mihinkään, tuo energia riittäisi maapallon muuttamiseen kaasuksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat