Omenan siemenet

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kannattaako omenan siemeniä syödä?

Olen koettanut etsiä netistä kunnolla tietoa aiheesta kuitenkaan saamatta täyttä vastausta kysymykseen.

Siemenet sisältävät syanidin sokeriyhdistettä amygdaliinia ja siementen syönti suurina määrinä voi kuulemma aiheuttaa tukehtumiskuoleman.

Tosin muistaisin jostakin lukeneeni että pienissä määrin omenan siementen syöminen olisi terveellistä.

Itse olen aina syönyt hyvässä uskossa siemenetkin. Onko kuitenkin järkevämpää jättää siemenkodat rauhaan?

Kommentit (8)

Vierailija

Omenan siemenissä on syanidin sokeriyhdistettä, amygdaliinia, joka suurina annoksina aiheuttaa tukehtumiskuoleman.

Omena kuuluu Malus-suvun kasveihin, joiden siementen myrkyllisyys vaihtelee: osa on myrkyttömiä, osa hyvin myrkyllisiä. Historiasta tunnetaan tapaus, jossa kahvikupillinen siemeniä on aiheutanut ihmisen kuoleman. Amygdaliinia esiintyy myös Prunus-suvun kasvien, kuten luumun, aprikoosin ja mantelin siemenissä. Esimerkiksi karvasmantelin (Prunus dulcis var. amara) painosta jopa 5 % on amygdaliinia. 60 mantelia tappaa aikuisen, lapselle riittää 6-10.

Glykosideja, kuten amygdaliinia, syntyy tietyissä kasveissa aineenvaihdunnan sivutuotteina. Näiden merkitystä ei tunneta tarkasti, mutta ne säätelevät mm. kasvien vesitaloutta ja kylmänkestävyyttä.

Julkaistu Tiede 2000-lehdessä 8/1997

Vastaaja:
Raimo Hiltunen
farmakognosian professori
Helsingin yliopisto

Vierailija

Jos foliohattukama kiinnostaa niin amygdaliinia kutsutaan "vaihtoehtopiireissä" B-17 -vitamiiniksi jonka puutteen uskotaan olevan - ei enempää tai vähempää kuin - syy syövän syntymiselle. Syöpä on siis B-17 -vitamiinin puutostila, ja syövän voi ennaltaehkäistä ja jopa parantaa tätä B-17 -vitamiinia syömällä.

Syöpätapauksien kasvu johtuu B-17 -uskovaisten mukaan siitä, että vanhoina hyvinä aikoina ihmiset söivät enemmän hedelmiä siemenineen ja ruohoja jotka sisältävät tätä "vitamiinia". Vastaavasti luonnontilaisilla eläimillä ei kuulemma ikinä esiinny syöpää koska ne vaistonvaraisesti syövät aina tätä B-17:sta kun vajarit iskevät, koska lemmikki- tai eläintarhaeläimille syötetään epäluonnollista ruokaa jossa ei ole B-17:sta niille kehittyy syöpiä.

Perusteellinen selvitys asiasta aina B-17:sta vaikutusmekanismia myöten:

"A World Without Cancer - The Story Of Vitamin B17 "

http://video.google.com/videoplay?docid ... =firefox-a

Vierailija
fenomenologi
Omenan siemenissä on syanidin sokeriyhdistettä, amygdaliinia, joka suurina annoksina aiheuttaa tukehtumiskuoleman.

Omena kuuluu Malus-suvun kasveihin, joiden siementen myrkyllisyys vaihtelee: osa on myrkyttömiä, osa hyvin myrkyllisiä. Historiasta tunnetaan tapaus, jossa kahvikupillinen siemeniä on aiheutanut ihmisen kuoleman. Amygdaliinia esiintyy myös Prunus-suvun kasvien, kuten luumun, aprikoosin ja mantelin siemenissä. Esimerkiksi karvasmantelin (Prunus dulcis var. amara) painosta jopa 5 % on amygdaliinia. 60 mantelia tappaa aikuisen, lapselle riittää 6-10.

Glykosideja, kuten amygdaliinia, syntyy tietyissä kasveissa aineenvaihdunnan sivutuotteina. Näiden merkitystä ei tunneta tarkasti, mutta ne säätelevät mm. kasvien vesitaloutta ja kylmänkestävyyttä.

Julkaistu Tiede 2000-lehdessä 8/1997

Vastaaja:
Raimo Hiltunen
farmakognosian professori
Helsingin yliopisto




Mitenkä on granaattiomenan siemenet?

Vierailija
triglyt

Mitenkä on granaattiomenan siemenet?




Enpä ole kuollut vielä kertaakaan noihin.
Siksi toisekseen, granaattiomena ei ole samaa sukua omenan kanssa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Hege
triglyt

Mitenkä on granaattiomenan siemenet?




Enpä ole kuollut vielä kertaakaan noihin.
Siksi toisekseen, granaattiomena ei ole samaa sukua omenan kanssa.



Ja lisäksi granaattiomenan siemenet maistuvat erinomaisen hyvälle

käyttäjä-6067
Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt27.10.2014

Omenan siementen tosiasiallinen merkyllisyys kiinnostaa.Kysymyksiä:

1) miten vanhoja myrkyllisyydestä kertovat tutkimukset ovat? Onko niitä päivitetty?

2) kaikki omenat; oikeammin kaikkien omenoiden siemenet eivät maistu samoilta, osasssa ei tunnu minkäänlaista outoa makua. Ovatko siis kaikki siemenet myrkkyjä sisältäviä?

3) mikä on määrä jossa myrkyllisten aineiden tai niiden johdannaisten myrkyllisyys tulee todellisksi vaaratekijäksi?

Uusimmat

Suosituimmat