Seuraa 
Viestejä45973

Vajaa vuosi Barack Obaman vaalivoiton jälkeen ja merkit eivät lupaa hyvää. Paradoksaalisesti Obama on joutumassa todella vaikeaan tilanteeseen. Talouden syöksykierteen loiveneminen on vähentänyt USA:ssa kriisitietoisuutta ja tilalle on noussut usko siihen, että paluu normaaliaikoihin on alkanut. Siispä reformeja aletaan vastustamaan.

Lisäksi Obamalla on mahdoton yhtälö edessään. Muodollisesti maassa on kaksi kilpailevaa puoluetta, mutta todellisuudessa kahdella jättipuolueella ei ole juurikaan oleellista eroa. Valtaa maassa pitää rahapuolue. Terveydenhuoltouudistus tahmoo, eikö näytä etenevän. Jos Obama ei saa tässä mitään aikaan hän taitaa jäädä yhden kauden presidentiksi. Yhä useampi alkaa nähdä hänessä uuden Jimmy Carterin. Sitten on tietenkin Afganistanin operaatio, joka on koitumassa täysin selvästi USA:n ja sen liittolaisten tappioksi. Ei pienintäkään epäilystä.

Sääli. Obamaan uskottiin, mutta kuten William Blum reilu vuosi sitten ennusti, USA:ssa nähdään vielä monta vilpitöntä nuorta Obaman kannattajaa kyynelehtivän. "The change has come". Ei aivan.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat