Seuraa 
Viestejä45973

Käyttäen samaa sapluunaa kuin diktatuurien kaatamisessa demokratioiksi (kts. alla), kirkot ja valtio on mahdollista käännyttää uskonnoista evoluutio"uskoon". Ensin luodaan ryhmähenki valistavilla lentolehtisillä ja kansalaisjärjestöjä perustamalla, joukkoliikkeeseen yhdistetään jokin tunnistettava symboli, joka kerää uusia kannattajia, ja lopuksi vallataan kirkot.
-------------------------
Tässä samettivallankumousten käsikirja:

From Dictatorship to Democracy:
A Conceptual Framework for Liberation
Gene Sharp
Senior Scholar-in-Residence
The Albert Einstein Institution

Copyright © by Gene Sharp, 1993. Its unaltered distribution is authorized. Print copies in booklet form can be ordered for $7 each (shipping included) from the Albert Einstein Institution, 427 Newbury Street, Boston, MA 02115-1801; tel: (617) 247-4882 or email: einstein@igc.org

Contents
Preface

Chapter One

Facing Dictatorships Realistically
A continuing problem
Freedom through violence?
Coups, elections, foreign saviors?
Facing the hard truth

Chapter Two

The Dangers of Negotiations
Merits and limitations of negotiations
Negotiated surrender?
Power and justice in negotiations
"Agreeable" dictators
What kind of peace?
Reasons for hope

Chapter Three

Whence Comes the Power?
The "Monkey Master" fable
Necessary sources of political power
Centers of democratic power

Chapter Four

Dictatorships Have Weaknesses
Identifying the Achilles' heel
Weaknesses of dictatorships
Attacking weaknesses of dictatorships

Chapter Five

Exercising Power
The workings of nonviolent struggle
Nonviolent weapons and discipline
Openness, secrecy, and high standards
Shifting power relationships
Four mechanisms of change
Democratizing effects of political defiance
Complexity of nonviolent struggle

Chapter Six

The need for Strategic Planning
Realistic planning
Hurdles to planning
Four important terms in strategic planning

Chapter Seven

Planning Strategy
Choice of means
Planning for democracy
External assistance
Formulating a grand strategy
Planning campaign strategies
Spreading the idea of noncooperation
Repression and countermeasures
Adhering to the strategic plan

Chapter Eight

Applying Political Defiance
Selective resistance
Symbolic challenge
Spreading responsibility
Aiming at the dictators' power
Shifts in strategy

Chapter Nine

Disintegrating The Dictatorship
Escalating freedom 62
Disintegrating the dictatorship
Handling success responsibly

Chapter Ten

Groundwork For Durable Democracy
Threats of a new dictatorship
Blocking coups
Constitution drafting
A democratic defense policy
A meritorious responsibility

Appendix

The Methods Of Nonviolent Action
About the Author
----------------------------
Katso myös:

07.12.2005 Ykkösdokumentti: Revolution.com

Serbia vuonna 2000, Georgia 2003, Ukraina 2004 ja nyt Kirgisia vuonna 2005. Ulkolinjan ajankohtaisessa dokumentissa Revolution.com kerrotaan, kuinka nuorten johtamat spontaanit mielenosoitukset johtivat vanhan vallan kaatumiseen. Yhteistä kaikille kapinoille olivat symbolit, värit ja internet - sekä amerikkalaiset jotka suunnittelivat kansannousut.

Ranskalaisen CAPA:n tuottamassa ohjelmassa tarkastellaan lähemmin neljässä maassa tapahtuneita vallankumouksia, joilla on paljon yhteistä. Kaikki kansannousut saivat aikansa hyvin lyhyessä ajassa - vuorokausissa tai jopa tunneissa. Ne kaatoivat vankkumattomina pidettyjä autoritäärisiä hallituksia, joilla oli Moskovan vankka tuki. Jokaisessa vallankumouksessa oli samanlainen kaava. Joukko hyvin järjestäytyneitä nuoria ilmestyy kuin tyhjästä kadulle osoittamaan mieltään. Heidän aseinaan olivat kiväärien sijasta vain symbolisen väriset vaatekappaleet ja kannettavat tietokoneet. Näennäisestä spontaaniudestaan huolimatta mielenilmaisut olivat kuitenkin tarkoin organisoituja. Ja yllättäen rahoitus ja strategiat ovat peräisin Yhdysvalloista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Olisihan se kivaa, mutta näyttää siltä, että osa ihmisistä tulee aina olemaan taikauskoisia.

Itse olen ateisti, ja luulen, että uskonnollisuus heijastuu lapsuuden kuvitelmiin vanhempien kaikkivoivuudesta. Joillekin ihmisille illuusio jää elämään alitajuntaan ja syntyy tarve kaikkivoivalle jumalavanhemmalle. Mustansurman aikoihin jumalkuva muuttui ankaraksi ja pahoja lapsiaan rankaisevaksi. Samalla tavalla lapsi kokee olevansa viallinen, jos vanhempi kohtelee häntä kaltoin. Mustansurman jälkeen tuli uskonpuhdistus ja lempeä jumalankuva.

Kiinassa kulttuurivallankumous ei tehnyt kovin kaunista jälkeä. Korvaamattoman arvokkaita esineitä tuhottiin, koska ne olivat uskonnollisia. Ja vaikka Kiinassa uskonnolliset lahkot ovat vainottuja, ne vain vahvistuvat siitä. Hyvä esimerkki tästä on se Kiinalainen Faa Lun -jotain liike, joka on kerännyt niin paljon kannattajia, että se on julistettu laittomaksi ja sen osaanottajia vainotaan ja kidutetaan, koska pelätään vastavallankumousta.

Elämme modernissa yhteiskunnassa kivikautisine aivoinemme, ehkäpä evoluutio itse jossain vaiheessa vapauttaa meidät harhoistamme ja massapsykooseistamme?

Vallankumous uskontoa vastaan ei välttämättä toimi, koska olematonta vastaan on yllättävän hankala taistella. Ei ole lihaa ja verta olevaa diktaattoria, jolta perätä oikeuksia, on vain ihmisten kuvitelmia ja haaveita paratiisista.

Mitä sitten pitäisi tehdä? En tiedä... kenties opettaa lentävää spagettihirviötä ja sotkanmunateoriaa yms. niin lapset itsekin huomaisivat uskontojen älyttömyyden...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo, luulempa vanhempien kaikkivoipaisuudesta olevan kyse. Ymmärtävät vanhemmat omaavilla on myös jumala-kuva lempeämpi. Ja totta, ihan kun aivomme olisivat kivikautiset.

Onko muuta tehtävissä kuin jatkuva valistaminen?

-----------------------------------------

Silti esim. kristinuskon kristilliset arvot ovat ihan OK. Raamattu on täynnä symboliikkaa, jota ei tarvitse ottaa haudanvakavasti.

Huh huh.. Varsinaista soopaa ja tieteen ihannointia koko tuutin täydeltä.
Ei kai se "taikauskoisuus" nyt ihan niin vakava asia ole, että siitä pitäisi ruveta tuon luokan saarnaa pitämään?
Uskontoja ja tiedettä ja niiden ristiriitoja (lue: absoluuttisia mielipiteitä) on vähän vaikea selittää, jos ihminen ei voi ymmärtää sitä, että maailma on ainoa paikka missä tietoisuutta voi esiintyä ja että kaikki sadut on sepitetty tässä maailmassa. Eli vaikutteita tai poikkeavia mielipiteitä ei voi saada muualta kuin tästä maailmasta ja sen menneisyydestä. Eli en ihan ymmärrä tuota aivojen kivikautisuus-pointtia - pitäisikö niiden olla jollain lailla kehittyneemmät? Kuka on kirjoittanut elämäntarinamme valmiiksi? Ja kuka määrää että niiden pitäisi kehittyä?

Uskonto on ihmisen primitiivinen jäänne rankoilta ajoilta, jolloin usko toi apua ahdistukseen.
Nykypäivänä uskonto sinnittelee sivistyneissä ihmisissä masentuneiden ja yksinkertaisten päässä.

Itse kyllä uskon ja kunnioitan ylempiä voimia, mutta että alkaa uskoa jonkun ihmisen keksimään tarinaan eetameiden omenoista ja kylkiluista sekä kaikenmaailman jeesuksien vettenpäällä kävelylenkeistä, niin idiootti täytyy kyllä olla.

Vierailija

Evoluutiovallankumous ei onnistu koska sillä ei ole mitään tarjottavaa ihmiselle.

Uskonto on ihmisen laumakäyttäytymisen organisointiväline. Jumalat sun muut satuhahmot on pelkkiä muotoja ihmisen niin värikkäässä mielessä jotka toteuttavat tätä kaunista tehtävää. Pappi on verrattavissa susilauman johtajaurokseen. Se alistaa muut ja hallitsee niitä. Kuninkailla ei ole koskaan ollut valtaa niinkuin papeilla, sillä papit hallitsee ihmisen mieliä pelolla (helvetti) ja syyllistämisellä (perisynti). Uskonnossa on kyse siitä että saa ihmisen tuntemaan kuin tällä olisi elämää suurempi kyseenalastamaton velvollisuus totella.

Nyt ns. teknologisen vallankumouksen tultua ei uskonnot mun mielestä oo mihinkään hävinneet vaan muuttaneet vaan muotoaan, niinkuin ne on aina ennenkin tehneet. Nykyajan uskontoja on MTV, kuluttaminen, trendit, jne.
Kirkko itsessään kyllä on pelkkä kuoleva jäänne, mutta jotkut pitää siitäkin viimeiseen asti kiinni.

Mun mielestä eskapismia ei kuitenkaan pitäis tuomita tai syyttää uskontojen pahuuksista. Eskapismi on kaunis asia. Vois sanoa että tämä rujo todellisuus on olemassa pelkästään ollakseen kasvualusta eskapismille (siis kaikki jumalat ja keijukaiset ja peter panit...). Moni kun haluaa ottaa 'uskonnot' yhtenä pakettina ja heittää ne roskakoriin. Niinkuin ne koskaan olisi mikään erillinen paketti ollut sen sijaan että ne on erottamaton osa kaikkea kulttuuria.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat