Seuraa 
Viestejä1088
Liittynyt2.3.2009

Kaukana menneisyydessä, paljon ennen kirjojen keksimistä, eli nuori teräväpäinen nuori mies korkean lumipeitteisen vuoren juurella. Asuinpaikan vieressä virtasi joki jostain korkealta vuoren huipulta laskien vuolaana alas kaukana häämöttävään isoon järveen.
Mies pohti virtausta, kyseli kylän vanhemmilta, arvioi/mittasi veden virtausta ja sen määrää. Vettä oli virrannut perimätiedon mukaan jo sukupolvia ammoisista ajoista lähtien, aina yhtä vuolaana. Nuorimies tuli siihen hämmästyttävään tulokseen : tuo kaikki, suuren järven vesi, on ollut joskus menneisyydessä tuon suuren vuoren huipulla ja jotta se olis mahdollista se olisi ollut hyvin tiivisti puristuneena erittäin tiheänä pienenä pisteenä vuoren huipulla. Kun virtaus joskus aikojen alussa alkoi vuoren huipulta, se tapahtui ylivalonnopeudella suureesta paineesta johtuen, ohittaen tämän paikan alle aikayksikön. Paineen tasaantuessa virtausnopeus putosi nykyiselle tasolle ja nykyisen virtauksen osoittaen näin tapahtuneen menneisyydessä.

Tuttu juttu ?

Kommentit (4)

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1297
Liittynyt1.9.2006

Muuta ei tule mieleen kuin tarina vanhasta japanilaisesta judokasta joka keksi erään liikkeen katsellessaan puroon muodostuvia pyörteitä.

Siihen ei kyllä liittynyt ylivalonnopeuksia eikä siihen liittyviä paineita.

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

John Carter
Seuraa 
Viestejä9880
Liittynyt17.2.2006

Mieleen tulee ainoastaan eräs tyyppi Kuopiosta sekä hänen kaistapäiset teoriansa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30806
Liittynyt16.3.2005
Finlandes
Minua kyllä kiehtoo ajatus räjähdysmäisesti laajenevasta kalakukosta.Keksisivät nyt ensin ennallaan pysyvän kalakukon. Ainakin täällä kalakukoilla on taipumus supistua ja kadota varsin nopeasti vuorovaikutuksissa ympäröivän biomassan kanssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat