Seuraa 
Viestejä45973

No tässä olisi taas näitä, nuclear kysymyksiä joita mä en tajua. Mutta toivottavasti joku osaisi vastata näihin:

Ratkaise x ( mitä tämäki nyt tarkoittaa)

a) x+a = b
b) 2x = 4a
c) 3a = 4+7x
d) x-a = a-b

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

Järjestele termit niin, että pelkkä x jää =-merkin vasemmlle puolelle. Kirjaimia siirrellään puolelta toiselle ihan samalla tavalla kuin numeroitakin.

Vihjastaan vielä että:
a) Vähennä molemmilta puolilta a.
b) Jaa molemmat puolet kahdella.
c) Vähennä molemmilta puolilta neljä ja sen jälkeen jaa ne seitsemällä.
d) Lisää a molemmille puolille.

x:n ratkaiseminenhan tarkoittaa että x ilmoitetaan jonain funktiona suoraan. eli esim. x=d^3+2, x=3 jne. siis vakioarvo on erityisratkaisu mikä siis tietenkin ratkaisee x:n mutta täsmälleen yhtä hyviä ratkaisuja ovat x=a ja x=3 jos a:n arvoa ei ole ilmoitettu. Lastenkirjoissa kyllä sanotaan x=2+3 ratkaise x, mutta oikein olisi sanoa sievennä 2+3.

Tuo yhtäsuuruusmerkki tarkoittaa sitten tosiaankin sitä että sen molemmilla puolella olevat yhtälöt ovat yhtä isoja. Silloin sen molemmille puolille voi lisätä yhtä isoja, niitä voi kertoa ja jakaa...tai vaikka korottaa potenssiin jos huvittaa. Kannattaa kuitenkin heti unohtaa mitä peruskoulun opettaja sanoi että siirretään jotain on merkin toiselle puolelle ja vaihdetaan sen etumerkkiä. Tuo kikka toimii ehkä hetken niille ketkä eivät ole vielä ymmärtäneet mitä siinä oikein tehdään, ja melkein samalla vaivalla oltaisiin opittu matemaattinen totuus eikä pelkkää kikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö "riippua" ole synonyymi verbille "roikkua"? Näin ollen siis x:n arvo roikkuu y:n arvosta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat