Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Moniko?

Eli ajan tässä takaa nyt tapauksia jossa joku luulee että häntä tarkkaillaan, seurataan, kuunnellaan, videokuvataan tai muuta sellaista.

Miten on mahdollisuus että "tauti" on alkanut kehittyä todellisista olosuhteista? Eli on oikeasti tapahtunut jotakin joka on potkaissut paranoijan käyntiin.

Kommentit (12)

Niin, saattaahan olla että esimerkiksi kyttääjät tietämättään ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa, vaikka tarkoituksena olisikin ollut vain vahtia että lakia ja taloyhtiön sääntöjä noudatetaan alueella.

Rasputin

Miten on mahdollisuus että "tauti" on alkanut kehittyä todellisista olosuhteista? Eli on oikeasti tapahtunut jotakin joka on potkaissut paranoijan käyntiin.Kyllä se mahdollista on. Hyvin harvinaista, mutta on sitä tapahtunut.

Sitäpaitsi on olemassa ihmisiä, joilla on aivan konkreettinen syy olla vainoharhainen.

Kaikki julkkikset ainakii .

JOoO, mitä on tarkkailu?
Enemmän JA vähemmän KAIKKI tarkkailee, enemmän JA vähemman AINA.
Hullu vaan sitten niiku yhdistää ne tarkkailut yhtenäiseksi salaliitoksi, eli se ei ole tasapainossa elämään kuuluvan tarkkailun kanssa ja vetää sen vähän niiku yli.
Ei tää nykyinen kameratulva välttämättä ainakaan auta, kun ihmiset oikeestikin vielä vaan enemmän kuvaa ja "tarkkailee".

Julkkiksista kun "puhuin", niin sitten on oma lukunsa rikollisten ja muuten ammattinsa-puolesta-vainotutvainotunteilijat lisäksi nuo tosielämänjulkkikset, eivät siis lehti-tv-omablogiJULKKIKSET...
...Waan henkilöt jotka ovat vain niin mielenkiintoisia(?) ihmisiä, että he ovat käytännönjulkkiksia.
Siis ihmisiä joita tarkkaillaan ehkäpä muita enemmän, eivätkä he välttämättä pidä siitä, ovat vaikkapa tahtomattaan tälläisiä ihmisiä.
Että kyllä näitä varmaan löytyy, kun tarkkailu ja vainoominen rajoitetaan ei-niin-247:ksi, mutta "vainotuista" se tosin saattaa tuntua paljon suuremmalta jutulta ja siksi he ovatkin oikeesti vaiNottuja hulluja?!.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6224
Liittynyt7.7.2007

Minä olen jutellut parin vankilassa olleen rikollisen kanssa. He ovat kertoneet, että ovat olleet kamalan vainoharhaisia huumepöllyissään ja rikoksia tehdessään.

Eli taustalla on se tosiasia, että poliisit ovat kiinnostuneita heistä ja heidän tekemisiään. Mutta epäluuloisuus ja kiinnijäämisen pelko saa useimmat heistä ihan sairaalloisen vainoharhaiseksi. Huumeilla lienee suuri osuus tätä prosessia...

Jos jätämme sivuun aidot vainoharhaiset ja skitsofreenikot, niin vainoamista pelkäävät useat iäkkäät ihmiset. Se johtuu usein aivan aidoista peloista - on vaarallista olla vanha, lukekaa uutisista asuntoon tunkeutujista, käsilukun sieppaajista ja niin edelleen. Muistin huononeminen johtaa vainoamisen tunteeseen. Unohtuu, minne on pannut jotakin tai missä järjestyksessä esineet ovat; syntyy pelko, että joku on hiippaillut kotona ja varastanut tai siirrellyt esineitä. Tämä on kodinhoitajille todellinen ongelma, koska he ovat yleensä niitä epäiltyjä.

Tiedän useitakin tapauksia, joissa iäkäs ihminen on itse ruvennut piiloittelemaan arvoesineitään mielikuvituksellisiin paikoihin (jouduin itse tyhjentämään erään asunnon sairaalaan joutuneen sukulaisen jälkeen - hänellä riitti mielikuvitusta ja epäilen, että koru tai pari päätyi lopulta roskiin, koska en jaksanut jokaista vanhaa sukkaa kääriä auki ja ravistella). Sitten tietenkin tulee se "miten niin minä olisin pannut lompakkoni maton alle tai nojatuolin alle? joku on käynyt täällä" -juttu, ja vainoharhaisuus sen kuin pahenee.

Nuoremmissakin ihmisissä yksinäisyys aiheuttaa outoja seurauksia, luullakseni jopa hallusinaatioita. Eräs yksinäinen työtoveri soitteli öisin, koska hänen lämpöpattereissaan oli matoja. Olen myös nähnyt, miten aviomiehen kuolemaan asti täysin terve ja hilpeä nainen alkoi pelätä kummallisia asioita ja ilmestyi lopulta töihin lautanen kaulahuivilla pään päälle sidottuna - häntä "säteilytettiin avaruudesta". Siinä vaiheessa hänet talutettiin lempeästi hoitoon.

On myös ihmisiä, jotka toivovat olevansa vainottuja. Jotkut uskovaiset ovat tällaisia. Suomessa heitä ei oikeasti vainoa kukaan, mutta kokevat olevansa kovin vainottuja.

HalfNelson
On myös ihmisiä, jotka toivovat olevansa vainottuja. Jotkut uskovaiset ovat tällaisia. Suomessa heitä ei oikeasti vainoa kukaan, mutta kokevat olevansa kovin vainottuja.OT: Miten sait allekirjoituksen kirjoitettua väärinpäin?

mensaani
spin0

Mikä prosessi Win-Lin-Mac-Sun-järjestelmässä kääntää fontit?
varmaankin fontit käännetään jollakin sisäisellä funktiokutsulla pikemminkin kuin fontteja olisi joka kallistuskulmalle.

Luultavasti se pitäisi toimia komentoriviltäkin, dos-tulkista
Itseasiassa useimmista unicode-merkeistä on olemassa 180° käännetyt versiot ja konvertterit käyttävä näitä.
Tässä esimerkiksi listaa:
upside-down-map

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat