Seuraa 
Viestejä45973

http://www.ebaumsworld.com/video/watch/849876/

Onko tuo avaruudessa vai yläilmakehässä tehty koe? Kuinka suuri on esim. 50-megatonnisesta syntyvä 8-kilometrinen tulipallo avaruudessa? Röntgensäteilyn kiehuttama ilmakehä puuttuu avaruudesta joten mikä on tuhoava etäisyys avaruudessa?

Entä miten antimateria reagoi? Jos esimerkiksi kilon laaki räjähtää, puolet vapautuu neutriinoina mutta loput puhtaana energiana. Näyttääkö räjähdys samalta kuin ydäri? Kilo antimateriaa luovuttaa neutriinot pois pudotettuna noin 20 megatonnia kilolta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Kysymyksesi on järjetön. Kuka haluaisi räjäyttää kilon antimateriaa kun sitä on uskomattoman hankala valmistaa muutamia gramman sadasosia saati sitten kilon.

Vastauksesi on järjetön, koska kysymyksessä ei kerrottu, että kukaan todellisuudessa haluaisi räjäyttää yhtikäs mitään, vaan kysyttiin räjähdyksen luonteesta ja vaikutuksista.

Savvy?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
offmind
Seuraa 
Viestejä25235

Ken tietää...

...tai ehkä Buzz Lightyear. Hänhän palasi juuri pitkältä komennukselta ISS:ltä ja luulisi että erityisesti nuket avaruudessa olisivat hänen erikoisalaansa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47352
Bushmaster
http://www.ebaumsworld.com/video/watch/849876/

Onko tuo avaruudessa vai yläilmakehässä tehty koe?
Kyllä tuosta pilven leviämisestä vaakatasossa voisi päätellä, että ilmakehässä ollaan. Ydinkokeita on kuitenkin tehty myös satojen kilometrien korjeudessa, eli käytännössä avaruudessa.

Kuinka suuri on esim. 50-megatonnisesta syntyvä 8-kilometrinen tulipallo avaruudessa?Avaruudessa ei synny merkittävää tulipalloa, joka on röntgensäteilyn kuumentaman ilman aiheuttama efekti. Kyllä se pommin materia on aika harvaa jo muutaman kymmenen metrin säteellä.

Röntgensäteilyn kiehuttama ilmakehä puuttuu avaruudesta joten mikä on tuhoava etäisyys avaruudessa?Riippuu siitä, onko kohde erityisen herkkä röntgensäteille. Ellei ole, kilometrin päässä räjähdyksestä energiaa tulee 16 GJ/m^2. Kyllä siinä alkaa väkisinkin avaruusaluksen pellit käryämään. Energia per neliömetri vähenee kuitenkin kääntäen verrannollisena etäisyyteen, eikä se pommi vaikuta kovin kauas. 50 Mt on vielä aivan tolkuttoman kokoinen pommi. Sotilaallisessa käytössä olevien ydinaseiden koko on satojen kilotonnien luokkaa ja tuhovaikutus on jo kilometrin päässä heikko.

Entä miten antimateria reagoi? Jos esimerkiksi kilon laaki räjähtää, puolet vapautuu neutriinoina mutta loput puhtaana energiana.Energian "puhtaus" on kovin epäfysikaaliselta kuulostava käsite. Annihilaatiossa energia vapautuu yleensä gammafotoneina. En tiedä mikä osuus menee neutriinoille, mutta puolet kuulostaa aika paljolta. Onko se oikein laskettu arvio?

Näyttääkö räjähdys samalta kuin ydäri? Kilo antimateriaa luovuttaa neutriinot pois pudotettuna noin 20 megatonnia kilolta.Antimateriaräjähdyksen energia vapautuu gammasäteinä, kun taas ydinräjähdyksen röntgensäteinä. Gammasäteet absorboituvat laajemmalle alueelle ilmaan, mutta kaiken järjen mukaan se tuottaa hyvin samanlaisen efektin visuaalisesti polttavan kirkkaan tulipallon ja sen ilmakehässä kohoamisesta seuraavan sienipilven muodossa.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Neutroni
Riippuu siitä, onko kohde erityisen herkkä röntgensäteille. Ellei ole, kilometrin päässä räjähdyksestä energiaa tulee 16 GJ/m^2. Kyllä siinä alkaa väkisinkin avaruusaluksen pellit käryämään. Energia per neliömetri vähenee kuitenkin kääntäen verrannollisena etäisyyteen, eikä se pommi vaikuta kovin kauas.

Tuohan riippuu täysin räjähdyksen tehosta, eli ajasta jossa ko. energia vapautuu. Mutta pakko myöntää, että räjähdys voitaneen olettaa korkeintaan muutaman sekunnin tapahtumaksi, ja tällöin kannattaa pitää grillimakkarat lähellä.
Avaruudessa paukku on sikäli vaarattomampi, ettei ole muuta väliainetta, kuin räjähdyksestä vapautuva plasma, välittämässä räjähdyksen paineaaltoa. Toisaalta suora säteily räjähdyksestä on voimakkaampaa absorboivan väliaineen puutteesta johtuen. Näin olen saanut ymmärtää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47352
petsku

Tuohan riippuu täysin räjähdyksen tehosta, eli ajasta jossa ko. energia vapautuu. Mutta pakko myöntää, että räjähdys voitaneen olettaa korkeintaan muutaman sekunnin tapahtumaksi, ja tällöin kannattaa pitää grillimakkarat lähellä.
Avaruudessa paukku on sikäli vaarattomampi, ettei ole muuta väliainetta, kuin räjähdyksestä vapautuva plasma, välittämässä räjähdyksen paineaaltoa. Toisaalta suora säteily räjähdyksestä on voimakkaampaa absorboivan väliaineen puutteesta johtuen. Näin olen saanut ymmärtää.Ydinräjähdys tapahtuu suurimmaksi osaksi alle sadassa nanosekunnissa. Fysikaalisten vaikutusten mielessä (jos ajatellaan metallista avaruusalusta tuhottavan avaruudessa) se on deltamainen pulssi, koska lämpö ei ehdi johtua pulssin aikana rakenteissa. Ja avaruudessa se on toisaan vain intensiivinen röntgensäteilypulssi, painevaikutus on olematon. Samoin ilmakehäräjähdyksissä voimakas infrapunasäteily, joka sytyttää palavat materiaalit, jää pois.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat