Seuraa 
Viestejä45973

Jos geostationaarisella radalla räjäytettäisiin 100 kilogramman (2 gigatonnin) antimateriapommi, kuinka kirkkaana väläys näkyisi maapallon pinnalle? Päivällä? Yöllä? Olisiko sillä muita vaikutuksia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Sä varmaan tiedät paremmin pitäiskö pelätä Jupiterin kohtaloa.. Epämääräistä tietoa liikkuu tuon antimaterian voimasta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Reaktioketjua ei taida kukaan pystyä päässä seuraamaan, mutta veikkaisin, että melko suuri osa antimateriapommin energiasta osuisi rontgen- ja gamma-alueelle, eli ei suoranaisesti näkyisi kovin hyvin. Gammasäteily aiheuttaisi yläilmakehässä varmaan jotain valoilmiöitä, mutta en osaa arvioida räjähdyksen synnyttämän säteilyn määrää suhteessa normaaliin kosmiseen pommitukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
petsku
Seuraa 
Viestejä1473

E = mc^2 = 100kg*(3e8)^2 = 9*10^18J. Jos siis paukku odotetaan täydelliseksi annihilaatioksi, on tuossa sen energiamäärä. Pamauksen intensiteetti riippuu kovasti siitä, kuinka nopeasti se tapahtuu. Riippunee antimaterian tiheydestä yms. Mitä nopeammin, sitä suuremmalla teholla ja siis sitä suuremmalla intensiteetillä ja sitä kirkkaammin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44292
petsku
Pamauksen intensiteetti riippuu kovasti siitä, kuinka nopeasti se tapahtuu. Riippunee antimaterian tiheydestä yms. Mitä nopeammin, sitä suuremmalla teholla ja siis sitä suuremmalla intensiteetillä ja sitä kirkkaammin.Tuollainenkin räjähdys voidaan olettaa niin nopeaksi, että esimerkiksi visuaalinen kirkkaus riippuu vain silmään tulleesta energiasta. Nopeilla pulsseilla aistimus toimii niin. Kaipa se jonkinmoinen välähdys olisi. Itsekin luulen, että gammasäteilyn vaikutukset ilmakehässä tuottaisivat mielenkiintoisemmat valoilmiöt. Tuollainen on kuitenkin aika tukeva paukku.

Kokonaan toinen asia on se, mikä olisi ison antimateriapommin tekninen toteutustapa. Jos otettaisiin vain 50 kg:n kappale antirautaa ja tavallista ja ammuttaisiin ne yhteen, annihilaatiossa vapautunut energia puhaltaisi suurimman osan massasta pois.

Initiaatiossa voitaisiin käyttää imploosiota sekä jaettua räjähdystilaa, jossa antimateria on jaettuna jopa mikrogrammojen määriin ja etenevä detonaatiorintama tavallaan pakottaa myötäliikkeellään loput antimateriapesäkkeet annihiloitumaan.

Ajattelin lähinnä sen kannalta, jos olisi esimerkiksi pilvinen kuuton yö, näyttäisiko räjähdys esim. kuinka paljon salaman kaltaiselta ilmiöltä?

Millä lailla röntgensäteet käyttäytyisivät ilmakehään osuessaan? Helvetinmoiset revontulet? Entä jos välissä sattuu olemaan esim. avaruusasema? Nirripois miehistöltä vaikka miten päin olisi? Annihilaatiodetonaatiohan olisi äärimmäisen tappava kaikkea elävää vastaan mikäli energia siirtyy lähinnä gammasäteiden muodossa mutta aika turha vekotin kiinteää materiaalia vastaan.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Neutroni
Kokonaan toinen asia on se, mikä olisi ison antimateriapommin tekninen toteutustapa. Jos otettaisiin vain 50 kg:n kappale antirautaa ja tavallista ja ammuttaisiin ne yhteen, annihilaatiossa vapautunut energia puhaltaisi suurimman osan massasta pois.

Mitä tuo käytännössä tarkoittaisi sen pamauksen kannalta? Olisiko se esimerkiksi näyttävämpi kuin vaikkapa antivedystä ja vedystä tehty pamaus? Loppujen lopuksihan näissä reaktioissa on olennaisinta vain se, miltä ne näyttävät. Jos joku niistä jotain muita kiksejä saa, niinkuin vaikka visioita mahdollisuuksien rajoissa oleviin energiantuottokeinoihin, niin sehän on sitten vaan heidän perversionsa.

Joskus kaukaisessa tulevaisuudessa on ihan oletettavaa että antimateriaa tullaan käyttämään aseteknologiassa. Geolta kylvetty antimateriapaukkurypäs kykenee carpet bombingin tavoin sweeppaamaan puoli planeettaa pois päiväjärjestyksestä.

Tuo Neutronin skene tarkoittaa käytännössä sitä että esim. 10 000 kilometriä sekunnissa toisiaan kohti ammuttavat rauta- ja antirautakuulat kohdatessaan annihiloituvat äärimmäisestä kosketuspinnastaan ja syntyvä energiapurkaus on omiaan syöksemään pallerot pari kertaa kovempaa toisistaan poispäin. Pahimmillaan lopputuloksena on vain pieni nuhainen tössäys, montaa kilotonnia kun noissa ei liike-energiaa noissakaan nopeuksissa ole.

Periaatteessa kappaleiden tulee omata enemmän liike-energiaa kuin niiden poispäin sinkoamiseksi tarvitaan, jotta edes suurin osa annihiloituu. Helpompiakin tapoja järjestää annihilaatio effiskenttisemmin kuin tykinputkikonstruktiolla kuitenkin on. Eihän se ydinaseissakaan toimi kuin muutamiin kymmeniin kilotonneihin asti.

Ja jos tuo syntyvän gammasäteilyn määrä pitää paikkansa, annihilaatiota olisi jopa hengenvaarallista katsella suoraan.

Valmistetaan komposiitti voimakkaasti magneettisesta ja mahdollisimman "epämagneettisesta" aineesta. Tämän jälkeen esimerkiksi suprajohteita ja räjähteitä käyttämällä synnytetään erittäin voimakas magneettinen purkaus, jolla muljautetaan magneettisen materian atomit nurinpäin antimateriaksi. Näin materia ja antimateria ovat valmiiksi sekoittuneena ja kosketuksissa toisiinsa ja juhla voi alkaa.

Idean toimivuutta voisi joku maailman tuhoamisesta haaveileva hullu tiedemies kokeilla salaisessa laboratoriossaan.

Bushmaster

Ajattelin lähinnä sen kannalta, jos olisi esimerkiksi pilvinen kuuton yö, näyttäisiko räjähdys esim. kuinka paljon salaman kaltaiselta ilmiöltä?
Ei näyttäisi, säteily osuisi koko näkyvän ilmakehän alueelle, tulisi aika valoisaa.

Nasan johtama tutkijaryhmä arvioi tähdissä tapahtuvien purkausten vaarallisuutta Maan elämälle. Tutkimus on alansa laajin ja käsittelee erilaisia vaaran aiheuttajia, kuten lähistöllä tapahtuvia supernovia tai hypernovia ja niiden luomia gammapurkauksia.
"Yritämme päästä entistä tarkempaan arvioon siitä, miten vaarallinen tietynlainen tapahtuma olisi", kertoo Brian Thomas Washburnin yliopistosta Kansasista. "Gammapurkaus voisi vahingoittaa Maata vakavasti vielä 6500 valovuoden etäisyydeltä."

Suuri gammasäteiden määrä polttaisi osan ilmakehän typestä ja hapesta typpioksidiksi ja vaurioittaisi otsonikerrosta. Etenkin kasviplankton kärsisi tilanteesta ja sen väheneminen vaikuttaisi koko biosfääriin.

Tutkijat uskovat, että 450 miljoonaa vuotta sitten tapahtunut lajien joukkokato saattoi aiheutua tällaisesta tapahtumasta.
http://www.astrobio.net/exclusive/3160/ ... life-short

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44292
Bushmaster
Initiaatiossa voitaisiin käyttää imploosiota sekä jaettua räjähdystilaa, jossa antimateria on jaettuna jopa mikrogrammojen määriin ja etenevä detonaatiorintama tavallaan pakottaa myötäliikkeellään loput antimateriapesäkkeet annihiloitumaan.Enpä haluaisi olla se, jonka vastuulla on, ettei tuollainen viritys poksahda ennen aikojaan.

Millä lailla röntgensäteet käyttäytyisivät ilmakehään osuessaan? Helvetinmoiset revontulet?Vaikea sanoa, mutta kyllä ne varmaan jotain hehkua aikaansaisivat.

Entä jos välissä sattuu olemaan esim.
avaruusasema?Kyllä kahden gigatonnin energialla muutaman ukon kärventää jonkun matkan päästä.

Annihilaatiodetonaatiohan olisi äärimmäisen tappava kaikkea elävää vastaan mikäli energia siirtyy lähinnä gammasäteiden muodossa mutta aika turha vekotin kiinteää materiaalia vastaan.Gammasäteet absorboituvat hieman nihkeästi eläväänkin materiaaliin. Järjetön intensiteetti tietysti tappaa, mutta ei annihilaatiopommi olisi mitenkään erityisen tehokas suhteessa vapauttamaansa energiaan tai kustannuksiinsa, jos verrataan olemassaoleviin ydinaseisiin.

Bushmaster
Joskus kaukaisessa tulevaisuudessa on ihan oletettavaa että antimateriaa tullaan käyttämään aseteknologiassa. Geolta kylvetty antimateriapaukkurypäs kykenee carpet bombingin tavoin sweeppaamaan puoli planeettaa pois päiväjärjestyksestä.Kyllä näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa antimaterian tuotto ja hallinta on kallista verrattun perinteisiin fuusiopommeihin. Eikä sillä ole muitakaan etuja. Ja toisaalta, jos tekniikka joskus kehittyy sille tasolle, että antimateria on halpaa kuin kraanavesi nyt, ihmiskunta on varmaan päässyt paheestaan soveltaa kaikkea uutta ja jännää lajitoverien tappamiseen. Muuten ihminen pommittaa itsensä agraaritalouteen paljon ennen sitä.

Ja jos tuo syntyvän gammasäteilyn määrä pitää paikkansa, annihilaatiota olisi jopa hengenvaarallista katsella suoraan.
[/quote][/quote]


Kaipa ilman absorptiokerroin 500 keV:n ja 1 GeV:n gammatäteille jostain löytyy. Tuollaisia syntyy elektronien ja nukleonien annihiloituessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat