Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sana on nykyään sen verran suosiossa, että haluaisin vähän selventää sen fysiikkaa.

Sivut

Kommentit (16)

En ole ihan varma "trolli"-substantiivin alkuperästä, mutta sen tiedän, että "konTrolli" on henkilö, joka moderoi trollia.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Englannin kielessä "trolling" tarkoittaa uistelua, termi ei viittaa satuolentoihin. Trolli kalastelee muita keskustelijoita provosoivalla käytöksellään tunteiden kuohuttamaan sanasotaan.

Heksu
Englannin kielessä "trolling" tarkoittaa uistelua, termi ei viittaa satuolentoihin. Trolli kalastelee muita keskustelijoita provosoivalla käytöksellään tunteiden kuohuttamaan sanasotaan.Aika mielenkiintoista.
Olen kokenut että monet jotka käyttävät toisista sanaa trolli, nimenomaan ovat erittäin kärkkäitä tunteilemaan ja kuohahtelemaan.
Eli asian voi nähdä niinkin, että kiivas ihminen käyttää sanaa trolli, kun hänen tunteensa on saatu kuohahtamaan...
...Ihan järkeen käyvän kuuloista omalla tavallaan.

Mutta asian voi kai nähdä niin, että sana on tullut pitkän matkan tähän maahan ja hetkeen.
Jos jossain joskus trolli oli teini joka huusi kirosanoja yms jossain chätissä, niin nyt trolli on sitten ehkäpä aika paljonkin laajemmassa mielessä ärsyttävä/näsäviisas henkilö tai kommentti/mielipide(?...).

Finlandes
Trollistiikka puhutti jo esihistoriallisena aikana:

Uutta trollitutkimuksessa.
HEEEH, olihan se hauskaakin luettavaa, vaikken nyt vielä kokonaan lukenutkaan.
Tuli tuosta topicista mieleen perusviisaudet:
-Me ollaan trolleja, ihan jokainen.
-Jokainen on trollauksen arvoinen.
-Aivan liikaa trolleja mä lueskelen.

Trolli on peikko. Muumeissahan on se haisuli, joka on epäsuosittu pahantahtoinen olio. Nettipalstan trolli on vähän samanlainen.
Niin onhan muumeissa mörkökin, joka samuttaa tuletkin pelkällä olemassaolollaan ja imee kaiken lämmön. Tuollaiset trollit onkin yleensä bannattu.

Luuttu
... epäsuosittu pahantahtoinen olio ...joka sammuttaa tuletkin pelkällä olemassaolollaan ja imee kaiken lämmön. Tuollaiset trollit onkin yleensä bannattu.Bannattu, eli moderaattoreiden taholta, tietysti liene yleinenkin mielipide vaikuttaa trollien bannaukseen.
Kuitenkin se trollin metsästys on mielestäni enemmän moderaattorien puuhia, ja TROLLI sanan voisi mielestäni liittää tuohon VATTU osastoon, eli "kiellettyjen" voimasanojen ja niiiitä seuraavien kiertosanojen osastoihin (esim. Trölli,Rölli tai Ölli ).

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007
Ataraksia

TROLLI sanan voisi mielestäni liittää tuohon VATTU osastoon, eli "kiellettyjen" voimasanojen ja niiiitä seuraavien kiertosanojen osastoihin (esim. Trölli,Rölli tai Ölli ).
miksi?

toisen polven pilkkuvirhe

sinnipirtti
Ataraksia

TROLLI sanan voisi mielestäni liittää tuohon VATTU osastoon, eli "kiellettyjen" voimasanojen ja niiiitä seuraavien kiertosanojen osastoihin (esim. Trölli,Rölli tai Ölli ).
miksi?SIKSI kun olin nousuhumalassa.

No-eiii.
Ku sen takii, ku se alkaa lähennellä siis haukkumasana-olemusta.
Voit katsella mun äänestysvaihtoehtoja, ja sit voit saada EHKÄPÄ kuvan siitä miten sanaa voidaan käyttää ihan vain haukkumasanana.
Toisaalta en tiedä onko esim. idiootti mitenkään "kielletty".
Voidaanhan trolli nähdä ehkä enemmän idiootti sanana, kuin vyttu, ja kai idiootti on jostain syystä hyväksytympi sana!?

Pointtini oli varmaan lähinnä se, että sanan trolli käyttöä voisi ihan hyvin vähentää, kun sen arvo on aika olematon sinänsä minään niin tarkkana kuvaavana sanana, ja se on lähinnä ärsytystä kuvaavasana, yksinkertaistaen.

Ehkä siis toivoin että keskusteltaisi mieluummin hieman rakentavammin ja tarkemmin, ehkä siksi tämä aihekin/äänestyskin, että "me" hahmottaisimme sanan päällimmäisiä viestejä hieman paremmin...
...Vaikka äänestysvaihtoehdot ovatkin minun "pohtimani", eli yksilön näkemyksiä, ja ehkä melko suppea otos kuitenkin.

En nyt sitten tiedä onko minulla mitään TODELLA painavaa siksi-miksi vastausta tähän kysymykseesi ja siis/edes TODELLA intohimoa "asian" eteenpäin viemiseksi.

Eli väittämäni esim. näiden sanojen: voisi mielestäni, väliin olisin voinut laittaa vaikkapa sanan: EHKÄPÄ.!?

Mikään noista vaihtoehdoista ei ole oikea. Trolli ärsyttää ihmisiä tarkoituksella, vai ärsyttämisen takia, vaikka ei itse olisi edes samaa mieltä mitä on kirjoittanut. Tälläkin palstalla haukutaan turhaan monesti trolliksi, vain sen takia että on erimieltä.

Ei tällä palstalla kovin montaa oikeaa trollia ole. Sekopäitä ja fanaatikkoja sitäkin enemmän.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
spin0

Tyypillisesti trollilla on musta afro, joukko trolleja kokoontumisessaan Helsingissä erään IT-yrityksen edustalla:
Eihän kampissa oo muuta kuin Instrumentarium ja BR-lelut.

Hieno aihe.

Haisuli on kuin Tiede Forumin nimimerkki Hannu Tanskanen. Haisulia tarvitaan jotta muumien elämässä on jotain mullistavaa sisältöä ja draamaa. Kukaan tuskin jaksaisi kiinostua muumien sängyn petauksesta tahi kaappien järjestelyistä ilman nimimerkki Hannu Tanskasen läsnäoloa, se vain kaipaisi haisulia törttöilemään. Tämän takia nimimerkki Hannu Tanskaselle olisikin myönnettävä kulttuuri palkinto taistelevana viihdyttäjänä ja draaman mestarina sekä hyväksijättämisen suvereenina taiturina omassa näytelmässään tiede forumilla.

...joo, tos ois tollanen ad hominem tyylinen trollailu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat