Seuraa 
Viestejä2500
Liittynyt14.9.2006

Mitä on patterien laipoista tihruava valkoinen polyuretaanimainen (ei yhtä sitkeää) tai suolan tapainen valkea aine. Liittyy pakkasnesteeseen. Mitä voi muodostua noissa oloissa.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Kommentit (4)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

ei oikein kuvasta saanut selvää saati löytänyt ko. ainetta mutta epäilisin olevan kalkkia joka on sitten kerääntynyt siihen nesteen haihduttua.

joskus tällaisiin valkeisiin muodostumiin törmää mm. auton jäähdytysjärjestelmässä jos jokin liitos on päässyt falskaamaan hivenen. puhdas glygooli ei ainakaan oman kokemuksen perusteella jätä mitään sen kummempaa sakkaa astian pohjalle ellei sitten väriainetta lueta mukaan.

toisen polven pilkkuvirhe

Diam
Seuraa 
Viestejä2500
Liittynyt14.9.2006

Kalkilta se vaikuttaa, mutta mikä on tämä kemiallinen reaktio.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalkki

Uskaltaakohan tuota kokeilla Majoriin:

Ongelmanasi on todennäköisesti tukossa oleva syyläri/koneen kanavat. Puhdistuskeinoja on monenlaisia, kuten olet varmaan muista palstan keskusteluista huomannut. Jos ei ole alumiiniosia on astianpesuaine varmaankin kokeilemisen arvoinen, toki kristallisooda lienee paras, mutta tiskiainetta löytyy lähes joka torpasta. Syyläri tietenkin kannattaa irrottaa ja huuhdella kuumalla vedellä ainakin 20 min ajan ja tämän jälkeen käyttää jotain moskan/kattilakiven/ruosteen irroittavaa ainetta (joita voit vertailla muista keskuisteluista).

Itse käytin ruokasoodaa ja vesihuuhtelua. Termari pois - soodaa syyläriin ja pyöritin 30 min, tämän jälkeen syylärin korkki irti - vesiletku sisään - tyhjennysroppu auki - 30 min tyhjäkäynnillä pyörittämistä. Tänä aikana ruskea vesi muuttui kirkkaaksi. Syyläri irti 20 minuutin ajan kuumalla vedellä huuhtelua "väärässä" kiertosuunnassa. Tämän jälkeen jälleen soodaa syyläriin ja vedet sisään ja jätin likoamaan useaksi tunniksi. Jälleen kuumavesihuuhtelua pitkääään ja välissä käytin liuotinpesuainettakin. Edelläkerrotulla tavalla sain ainakin kahvikupillisen moskaa ulos syyläristä ja valtavasti ruosteista vettä. Se mikä itseni pitäisi vielä tehdä, pitäisi aukaista lohkon pohjasta huuhteluroput ja huuhdella vielä sieltä kautta järjestelmä sillä kristallisoodalla.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat