Seuraa 
Viestejä45973

Neutronium on siis teoreettista, pelkistä neutroneista koostuvaa materiaalia. Laskettu neutroniumin massa olisi 1010 kilogrammaa kuutiosenttimetriltä eli 1 010 000 g/cm^3.

Voisiko tätä ainetta käyttää todellisuudessa mihinkään? Olisiko se kuinka "kestävää"? Panssarin pinnoitteeksi? Vauhtipyöriin eli/tai gyroskooppeihin? Ammuksiksi? Yleispäteväksi painolastiksi?

Äärimmäisen tiheänä se saattaisi pysäyttää esim. säteilyn(myös fotonit = suoraenergia-asesuoja) koska sillä ei ilmeisesti ole täysin samankaltaisia sulamis- ja höyrystymisominaisuuksia kuin tavanomaisilla atomeilla? Ja olla jokseenkin kestävää myös kineettisiä iskuja vastaan. Jos aineesta tekee gyroskoopin, pienikin nappi kykenisi varastoimaan itseensä energiaa ison rekan liikuttamiseen. Yhtä lailla laukaisemalla neutroniumista valmistettu nuoliammus mitä tahansa kohti syntyy karua jälkeä - jos se eka vaan saadaan liikkeelle. Olisiko neutronium (ferro)magneettista eli voitaisiinko sitä ampua sellaisenaan mm. raidetykeillä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Vierailija
Bushmaster
Voisiko tätä ainetta käyttää todellisuudessa mihinkään?

Herra Foliokypärää voi käyttää kaikkeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseistä ainetta taitaa olla mahdotonta käyttää mihinkään, sillä ainoa neutroneita sitova voima on painovoima ja kappaleen tulisi olla varsin kookas pysyäkseen kasassa esim. maan pinnalla. Toisaalta jos kappaleesta tehtäisiin tarpeeksi iso, synnyttäisi se varsin päinvastaisia ongelmia...

Lejeerinkinä? Vedettynä kerroksena muiden metallien sisällä? Onko siis neutroneilla tavallisia tiheitä alkuaineita parempi säteilynsuojauskyky vai suojaako se ollenkaan? Erittäin korkeaan tiheyteen vedoten voisi olettaa, että jo muutaman mikrometrin kerros riittäisi antamaan paljonkin suojaa..

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Bushmaster
Lejeerinkinä? Vedettynä kerroksena muiden metallien sisällä?

Väittäsin, että syntyisi melkoinen pommi tuollaisesta materiaaliviritelmästä. Neutronitähdissä ovat suuren ja tiheän massan aiheuttama gravitaatio sekä valtaisasta tiheydestä johtuva vahvan vuorovaikutuksen hylkimisvoima tasapainossa. Jos otettaisiin peltimäinen kerros tuota neutronipuuroa, niin se leviäisi heti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47409

En minä ole kuullutkaan laskuista, jotka ennustaisivat pysyvän neutroniaineen noin pienellä tiheydellä. Tuntematta niitä sen tarkemmin, aineen ominaisuuksia on mahdoton arvioida. Ilmeisesti vahva vuorovaikutus ei muodosta suuntautuneita sidoksia (kun esim. raskaita ytimiä approksimoidaan nestepisarana), joten neutroniaine olisi varmaankin nestettä.

Neutroniainen ja tavallisen vuorovaikutus olisi epäilemättä hyvin epätoivottava teknisten sovellusten kannalta. Kiinteän aineen kovuus johtuu elektronitilojen vuorovaikutuksista. Neutroniaineelta elektronitilat puuttuisivat, ja niinpä se menisi lähes vastuksetta kiinteän aineen läpi aiheuttaen ytimien kanssa epämääräisiä ydinreaktioita. Säteilysuojaukseen moisesta eksoottisesta aineesta, jolla on tapumus tuottaa säteilyä vuorovaikutuksessa liki minkä tahansa kanssa, ei olisi.

Neutronitähtien materian arvellaan myös olevan nestettä. Se ei kuitenkaan ole pysyvää nornaalipaineessa. Sen tiheyskin on jotain aivan tolkutonta.

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Bushmaster

Voisiko tätä ainetta käyttää todellisuudessa mihinkään?

Siitähän voisi rakentaa neutronitähden. Löyhemmissä olosuhteissa neutronit eivät olekaan vakaita. Neutronit pysyvät ehjinä sillä, että ne pakkautuvat tiukasti toisiaan vasten ja estävät toisiaan poksahtelemasta auki.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Niinhän minä vähän arvelinkin. Pelkkä tieteellinen kuriositeetti jolla ei ole mitään virkaa kaksikymmenkilometristä palloa pienemmissä määrissä.

Bushmaster
Niinhän minä vähän arvelinkin. Pelkkä tieteellinen kuriositeetti jolla ei ole mitään virkaa kaksikymmenkilometristä palloa pienemmissä määrissä.Neutroni unohti kertoa että hän ja muut neutronit hajoavat alle 15 minuutissa vapaana ollessaan, tässä syy siihen,
Neutroni kirjoitti toisessa ketjussa:
Vapaa neutroni hajoaa, koska sen hajoamistuotteiden yhteenlaskettu energia on pienempi kuin neutronilla. Betahajoamisen suhteen stabiilissa atomiytimessä tilanne on kuitenkin sellainen, että sillä ytimellä, joka neutronin muuttuessa protoniksi (betahajoamisessa, toisin sanoen) muodostuisi, on sidosenergiaa vähemmän kuin neutronin hajoamisesta jää yli. Koska tuota energiaa ei voi saada mistään, neutronit eivät voi hajota ytimessä. Vastaava tilanne on neutronitähdissä, joissa neutronit ovat myös pysyviä.

Vierailija

Jos mustasta aukosta kaivaisi teelusikalla vähän singulariteettiumia, tai ainakin lusikankärjellisen tapahtumahorisonttiumia, se olisi varmaan vieläkin tiheämpää ja vahvempaa?

PeterH
Jos mustasta aukosta kaivaisi teelusikalla vähän singulariteettiumia, tai ainakin lusikankärjellisen tapahtumahorisonttiumia, se olisi varmaan vieläkin tiheämpää ja vahvempaa?Joo tai Schwarzschildin säteellä voisi tuhota viholliskohteita satelliiteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat