Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=39033&amp;tyyppi=1">tietokone.fi</a>" kirjoitti:

Yksipyöräisellä joka suuntaan: Hondan kekseliäs kuljetin

Automaattisesti tasapainotteleva kaksipyöräinen Segway-kuljetuslaite on hämmästyttänyt kokeilijoita jo vuosia. Honda laittaa nyt paremmaksi. Ajaja istuu vain yhden pyörän päällä, mutta kuljetin pitää matkustajan pystyssä ja kuljettaa häntä kaikkiin haluttuihin suuntiin. Mahdoton on tehty mahdolliseksi kekseliäällä rengastekniikalla.

Honda U3-X on prototyyppiasteella, eikä sen myyntiin tulosta ole takeita. Laite on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, mihin tietokoneohjatut robotit ja kuljettimet pystyvät.

Laite tasapainottelee yhdellä pyörällä

Yksipyöräinen kuljetin pysyy pystyssä, koska isompi rengas muodostuu useista pienemmistä renkaista. Iso rengas vie matkustajaa eteen tai taaksepäin. Pienemmät renkaat liikuttavat laitetta sivusuunnassa.

Ajaja istuu laitteen päällä samaan tapaan kuin yksipyöräisessä polkupyörässä. Laitetta ohjataan nojaamalla kevyesti siihen suuntaan, mihin halutaan kulkea.

Kuljetinlaitteen paino on noin kymmenen kilogrammaa.


Katsokaas video: Honda esittelee kuljettimen toimintaa videolla.

Makee peli. Talvitestit tehdään ensi talvena Rovaniemellä. Vuoden päästä kukaan ei enää kävele.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Vielä kun saadaan lisää huippunopeutta, niin jätän kävelemisen historiaan, hullu paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kylmaar vähävaraisimmat yhä pysyy terveempinä kun ei oo varaa ostaa välineitä? Eikä kaikki varakkaatkaan haluu invapyöriä.

Tommonen rimpula voi olla hetken joku status millä voi taas jokuset keekoilla hierarkiassa, yks munanjatke lisää valikoimaan.. mutta tekeeks sillä oikeesti jotain?

Sarjassa: Älä laita rahojas *skaan!

Taas teinixien vanhempia narutetaan ja pennut saa noita ehkä joululahjoiksi.. *apua!*

Phony
Vuoden päästä kukaan ei enää kävele.Siinä on useita aika pieniä pyöriä, jos isokin pyörä pyörii niin sitten se voi toimia ulkokäytössäkin.
"mutta tekeeks sillä oikeesti jotain?"
Kyllä minä ainakin ostan vekottimen, haluan nähdä kuinka helppoa sillä on tulla ravintolasta kotiin.

fenomenologi
Siinä on useita aika pieniä pyöriä, jos isokin pyörä pyörii niin sitten se voi toimia ulkokäytössäkin.
"mutta tekeeks sillä oikeesti jotain?"
Kyllä minä ainakin ostan vekottimen, haluan nähdä kuinka helppoa sillä on tulla ravintolasta kotiin.
]

Haha Eikö jo autot riitä. Tyhmää ihmisiähän yritetään ihan pakolla saada laiskistumaan. Ottakaa nyt afrikkalaisilta
koululaisiltamallia kun ne tuolla paahteessa juoksee monta kilometriä kouluun ja takasin ja me ei kohta kävellä edes postilaatikolle!

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Suomeenhan ei nuita saada, niinkuin ei segwaytakaan saatu. Nuissa kun ei ole vilkkuja, etu- ja takajarruja taikka ajovaloja, niin sehän on kielletty heti jo siinä. Käyvät sähkömoottorilla, joten iso diisselivero pitää laittaa. Ei mitenkään voi millään tolkun järjellä ottaa tuomosia uusia ideoita. Ne pitää hylätä tyystin.

Minun mielestä tuollainen kevyt vehje pitäisi rinnastaa potkukelkkaan tai rullaluistimiin, mutta ei. Sehän on moottoriajoneuvo.

edit. hauska lelu muuten, mutta ei tuommoisilla rullilla ulkona ajella. Ensimmäinen lätäkkö tai liukas paikka, niin siinä ollaan. Puoli vuotta tuo on täysin käyttökelvoton lumen ja pakkasten tai loskan ja veden takia. Sisällä varmaan ihan hauska. Voisin kuvitella vaikkapa isoon laitokseen, jossa joutuu kulkemaan kilometrien mittaisia käytäviä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Amblyrhynchus
Tyhmää ihmisiähän yritetään ihan pakolla saada laiskistumaan.Miksi pitäisi rehkiä ylipäätään? Ennen muinoin tyhmät rahvaat olivat lähinnä orjan asemassa tehden raskasta työtä, nyt kun elämä tehdään entistä helpommaksi, niin sekään ei ole hyvä..

Amblyrhynchus
Haha Eikö jo autot riitä. Tyhmää ihmisiähän yritetään ihan pakolla saada laiskistumaan. Ottakaa nyt afrikkalaisilta koululaisiltamallia kun ne tuolla paahteessa juoksee monta kilometriä kouluun ja takasin ja me ei kohta kävellä edes postilaatikolle!Nooh.. kunnallisessa terveydenhuollossahan riittää resursseja hoitaa vetelöitynyt ja liikalihava nuoriso? Pääasia että markinoilla on aina vaan uusia laitteita joiden valmistamiseen ja käyttämiseen tarvitaan lisäydinvoimaa..

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Tuossa on se ero, että tuo laite ei yksin osaa mitään. Jujuhan on siinä, että laite pitää itse tasapainon, eikä kuljettaja.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Marssilainen
Tuossa on se ero, että tuo laite ei yksin osaa mitään. Jujuhan on siinä, että laite pitää itse tasapainon, eikä kuljettaja.Toinen merkittävä ero ja juju on siinä, että enicycle on selvästi katu- ja maastokelpoinen konsepti eikä sisällä riskialttiita mekaanisia yksityiskohtia. Hondan rengaskonstruktio on kyllä eittämättä hieno, mutta eipä tarvi kovin kummoista hiekkaa ja sepeliä kun sivuliike menee jumiin; sivuttain pyörivät rullat muodostavat selvästi väleihinsä kiilamaiset urat joihin kivet ahnaasti tarrautunevat.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Tottapa totta.

Lisäksi tulee mieleen, että kuinka hyvin kulutusta kestävää on noin hieno pyörän rakenne. Alkaako ajan kanssa takkuamaan niin, että kuskiparka hutkahtaa turvalleen? Uutenahan nuo laitteet yleensä toimivat sievästi, mutta kun tulee sitä käyttöä ja kulumista, niin vasta sitten se laatu tulee kunnolla esiin.

Kiinnostavia härveleitä silti.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Javert
Miksi pitäisi rehkiä ylipäätään? Ennen muinoin tyhmät rahvaat olivat lähinnä orjan asemassa tehden raskasta työtä, nyt kun elämä tehdään entistä helpommaksi, niin sekään ei ole hyvä..No ainahan se menee niin jokasuuntaan on rajansa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat