Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Mietityttää miten on mahdollista, että kansanedustaja on lisäksi kunnanvaltuutettu, monien yhtiöiden hallituksessa sekä mahdollisesti europarlamentissa. Miten hänellä riittää aikaa hoitaa yhtäkään näistä hommista? Eivätkö nämä sido mihinkään suorituksiin vai onko heillä niin paljon avustajia, ettei itse tarvitse kuin näyttäytyä toisinaan edustamassa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30818
Liittynyt16.3.2005
o
Mietityttää miten on mahdollista, että kansanedustaja on lisäksi kunnanvaltuutettu, monien yhtiöiden hallituksessa sekä mahdollisesti europarlamentissa. Miten hänellä riittää aikaa hoitaa yhtäkään näistä hommista? Eivätkö nämä sido mihinkään suorituksiin vai onko heillä niin paljon avustajia, ettei itse tarvitse kuin näyttäytyä toisinaan edustamassa?Ei noissa hommissa ole minkäänlaista tulosvastuuta tai muutakaan vastuuta (paitsi se "poliittinen vastuu", jonka tyrinyt edustaja voi mainita ottavansa kun kärähtää, mutta joka ei johda erottamiseen tai muihin sanktioihin). Se on vain omasta tunnosta kiinni, ja se kyllä tiedetään mikä nykyaikaisten pyrkyripoliitikkojen omatunto on.

Ei riviedustajan tarvitse mitään miettiä, sen kun vain vastaanottaa ohjeet puolueen johdolta mitä nappia painaa. Kaiken ajan voi käyttää kähmintöihin, joiden tarkoitus on nostaa omaa asemaa puolueen sisällä tai sitten golfaamiseen ja maailman kertämiseen valtion laskuun, jos haluaa vain tienata rennosti hieman rahaa kauden tai parin kertakäyttöedustajana.

o
Mietityttää miten on mahdollista, että kansanedustaja on lisäksi kunnanvaltuutettu, monien yhtiöiden hallituksessa sekä mahdollisesti europarlamentissa. Miten hänellä riittää aikaa hoitaa yhtäkään näistä hommista? Eivätkö nämä sido mihinkään suorituksiin vai onko heillä niin paljon avustajia, ettei itse tarvitse kuin näyttäytyä toisinaan edustamassa?
Minua taasen on ihmetyttänyt sama asia, ja enemmänkin se miten niin moni hokee "Kyllä meillä suomessa on vielä asiat hyvin..".
Mutta eikö tämä markkinatalous/kapitalismi touhu hyvin toimiesaan juuri näin etene, kilpailuunhan tämä perustuu ja täällä lännessä ollaan saatu elää loistokasta elämää köyhempien kustannuksella niitä hyväksi käyttämällä. Mutta miten se on sitten muka nii ihmeellistä jos ne jotka nyky mallia ajavat, toteuttavat tätä myös omaan henkilökohtaiseen "talouteensa". Kun hehän ovat ammatiltaan poliitikoja ja kunhan hoitavat tarpeeksi ääniä puolueelleen ts. työnantajalleen kerran neljässä vuodessa, saavat taas hoitaa "hommiaan" seuraavat 4v suht rauhassa jos ei muutamat skandaalit häiritse. Niin ja se systeemi miten sinne voi päästä, no huhhuh. Eikö tää kaveri ketä hyppäs Soinin tilalle ollut saavuttanut sen vaja 800 ääntä vaaleissa, onhan se tosi demokraattisen kuulosta että alle 0,002%:n äänimäärällä pääsee yhdelle 200:n edustajan paikasta..

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Pitäiskö putkimiesten ja kassaneitien ottaa tästä mallia? Hommatta kolme samanlaista duunia ja pelata golfia työajalla palkan juostessa. Luuleeko joku, että tällaisen toimintamallin opettaminen on miltään kantilta fiksua?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Alarik
o
Mietityttää miten on mahdollista, että kansanedustaja on lisäksi kunnanvaltuutettu, monien yhtiöiden hallituksessa sekä mahdollisesti europarlamentissa. Miten hänellä riittää aikaa hoitaa yhtäkään näistä hommista? Eivätkö nämä sido mihinkään suorituksiin vai onko heillä niin paljon avustajia, ettei itse tarvitse kuin näyttäytyä toisinaan edustamassa?

Minua taasen on ihmetyttänyt sama asia, ja enemmänkin se miten niin moni hokee "Kyllä meillä suomessa on vielä asiat hyvin.."

Minä oon ollut aika pitkään yks niistä hokijoista. Syy siinä että tasa-arvopyrkyisyydestä huolimatta hahmotan kokonaisuutta verraten elämää muitten maitten tilanteisiin tai sitten oon funtsinut millaista olis elää ilman systeemiä jossakin menneisyyden luolakausiolosuhteissa missä ei ole mitään demokratiaa, ei mahdollisuutta vaihtaa vallankäyttäjiä, missä olis vaan pelkkää primitiivistä laumahierarkiaa jossa vahvimman öykkärin ei tarttis ees teeskennellä mukavaa kun olis valta ja voima potkia tieltään kaikki muut.

Saadaanhan me nauttia kuitenkin paljosta muusta kuin jonkin sisäsiittoisen heimon tai lahkon määräilystä.
Mahdollisuuksia on eikä nuo nykyiset vallankäyttäjät voi noinvaan muuttaa lakeja ilman ettei siitä nouse älämöly tai etteikö eturyhmät voi rahalla vaikuttaa vastaan.

Vaikka vasemmistolaisuutta ei oikein näy missään, ei siis näy vahvaa vastavoimaa, se ei ole koko totuus vaikka minäkin sitä oon paasannut. Nuoremmassa polvessa löytyy älykköjä ja toisensorttista katsantoa. Jako ei ole enää perinteisen vasemmiston ja oikeiston välinen.

Satuin näkemään Björn Wahlroosin haastattelusta katkelman, missä hän sanoi että terveydenhoitokustannuksia pitäis porrastaa niin että rikkaimmat maksais enemmän. Se kuulosti homekorviini ihan hyvältä mutta onneks homeet pöllähti taas kun nuoret älyköt perustelivat tasapuolisuutta, sitä ettei voida porrastaa niin.

Oon aika kauhuissani välillä ollut kun oon seurannut Kataisen johdolla suoritettavaa verotuksen mullistusta. Ei ole helppoa niellä uusia asioita kun on nuorena omaksunut toisenlaiset opit. Silti.. vaikka Kataisen persoona on ärsyttävä ja välillä ihan vihaks pistää nulikan isällinen holhous niin silmät kiinni ja asiat sieltä seasta..

Tuossa siis selostusta siihen miks en oo hirveen tyytymätön tai kaikkeen tyytymätön. Mahdollisuusksia on vaikka käytäntö menis välillä päin persettä.

Sitten tuohon kuulumiseen vaikka mihin "poppooseen".
Siinä on sekin puolensa joka on hyvä ja jopa pakollinen.
Nääs kattokaas kun ne ei ole mitään neljäkymmentä viikkotuntia x 11kk.

On kaikenlaisia neuvottelukuntia missä on osallistujia eri instansseista. Usein ne on seminaarityyppisiä ja ideana on saada uutta infoa kuin myös voida vaikuttaa. Toimii ikäänkuin "luokaton lukio". Vaikka perustyöpaikka on Arkadianmäellä, sieltä mennään milloin minnekkin.

Yksittäisten edustajien kohdalla nousee välillä kysymyksiä jääviyksistä, virka-aseman hyväksikäyttämisestä, yms. Joku voi päätyä liian moneen paikkaan ja sitä minäkään en hyväksy että sama, ehkä itsensä korvaamattomaksi kuvittelema tai kalifiksi kalifien paikalle hinkuva pyrkyri tuppaa kunnanvaltuustoon tai kunnanhallitukseen, eduskuntaan, jne.

Ei meillä ihan niin vähän ihmisiä täällä oo että pitäis olla kaksois ja kolmoisvirkoja. Ei niin pässiä kansaakaan ettei tarjokkaita riittäis ja etenkin niillä palkkioilla ja sillä että tyypit saa itte korotella palkkojaan ja säätää vielä lakeja joilla voivat vaurastua optioiden, yms kautta.

Just tällä hetkellä näkyy että olis lähtenyt mopoja keulimaan valtaeliitin puolella. Ehkä taloustaantuma on aina ikäänkuin avaimet käteen vallasväelle "talonpoikia" kyykyttämään? Kellä rahaa on ne voi kärkkyä huutokauppoihin tulevia konkurssipesiä = yleisin tapa rikastua ja toinen väylä on kivuta virkoihin missä voi säätää lakeja joitten avulla saa sitä alkupääomaa.

Kyllä jotkut lurjkset politiikkaa voi tehdä ihan pelkästä rahanahneudestaan. Joistakin se kuultaa läpi mutta omaa oksaansa sahaa ne jotka on siinä niin tyhmiä että muiden etu unohtuu laskukoneesta vaikka ei empatiaa löytyiskään. Laskennallisestihan yhteiskuntarauhan hinta on peusturvan, myös perusterveydenhuollon takaaminen joka iikalle ettei kansa nouse kapinaan.

Jos joku politikko on niin ahne ja ahneudessaan tyhmä, haalii liikaa niin siinä hän vaarantaa siis myös tsensä.

Politikointi ei ole mitään helppoa. Vaikka voi itte korottaa palkkaansa niin ei voi karsia toimenkuvastaan välttämättömiä tehtäviä. Aika paljon niitä delekoidaan ja näkyminen siellä sun täällä, pääseminen uutisiin milloin virka-asioissa, milloin sänkykamarijuoruilun kautta, kait se vaan on yritystä koittaa varmistaa pinnalla oloa ja varmistella jatkopaikkoja niin etteä sais mahdollisimman isot eläkkeet tai ylipäätään jotain hommia vaikka lääninhallituksessa tjms.

Monet nykyiseen valtaeliittiin kuluvathan on poliittisia broilereita joilla ei ole ammattitaitoa muuhun. Vaikka on opintosuorituksia sieltä sun täältä niin ei ole ehkä ollut alaa vastaavia työtehtäviä jos nuoruus on kulunut vaikka puoluetoimistossa tjms.

Kateeks ei käy. Vaikka siellä on hyvät liksat niin valtaan liittyy aina vastuu. Hallituksia on kattunut paljon ja politikkoja on ajettu ja lähtenyt maanpakoon yms.
Ja.. ketä kävis kateeks että on julkinen pelle?
Kuka olis valmis edes rahasta myymään itsensä virkaan jossa usein parhaansakkin tehneenä päätyy toisinajattelijoiden loanheiton kohteeksi?
Kait sellainen turhauttaa ja sataa aiheuttaa osittain hällävälistisisä, inhimillisiä ajatuksia. Joka on kyllä sekin oman oksan sahaamista.
Ei siellä pärjää erityisen tyhmät ja viisaille politiikka voi olla alue joka pitää kiertää.

Kansalaisten mahdollisuuksiin kuuluu yhä kyttääminen.

o
Pitäiskö putkimiesten ja kassaneitien ottaa tästä mallia? Hommatta kolme samanlaista duunia ja pelata golfia työajalla palkan juostessa. Luuleeko joku, että tällaisen toimintamallin opettaminen on miltään kantilta fiksua?Melkoinen mutkat suoriksi mielipide?!

Mahtaako puoluepolitikoilla olla mahdollisuutta huvikseen tapahtuvaan golffinpeluuseen työaikana tai ees bisnestyöläisillä? Oon ymmärtänyt että juurikin golffi "harrastus" kätkee sisäänsä kabineteista jalkautumista niin että liikeneuvotteluja, kaupankäyntiä, suunnittelua, sopimista, yms. tehdään ulkona raittiissa ilmassa liikkuen. Parempaa kuin harmaantua tunkkaisissa kokoushuoneissa ja lipittää konjamiinia muitten piikkiin. Toki muut maksaa golffinkin mutta on siinä jotakin reippautta mukana eikä se niin rentoa aina taida olla miltä näyttää? Tukalaakin on välillä koittaa saada neuvoteltua asioita. Ei se niin herkkua oo vaikka miten tapahtuis viheriöllä.

Toki sitten voi olla helppoa jos ei edustettavat sano mitään, ei vaadi eikä ohjeista, jos huseerataan vaan Soinin persutyylillä sättien sinne tänne epätarkkoja ja valheellisia komentteja räksyttäen niin miksäs se sitten on hyvävelikerhon pelaillessa ja samalla voi vaarantua koko kansakunnan etu. Hui!

Kansanedustajiin voi olla yhteydessä. Voi tehdä lakiesityksiä, kommentoida, ohjeistaa, jne.
Yhä on kokoontumisvapaus, yhdistymisvapaus, sanavapaus, jne.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat