Seuraa 
Viestejä74
Liittynyt18.7.2009

Ilmaston lämpenemis-uutisissa on lähes aina kuva ydinvoimalan jäähdytys/laudutustorneista, jotka tupruttavat valkoista "savua". Mutta, sehän on vain vesihöyryä ja ydivoimalan tapauksessa, laitos ei käsittääkseni vaikuta kasvihuoneilmiöön mitenkään (jos lasketaan rakennusvaihe pois). Vai?

Kommentit (4)

Itseasiassa se tuottaa voimakkainta kasvihuonekaasua eli veihöyryä, mutta suhteessa luontoon, sillä ei ole kuin paikallista vaikutusta, kun pilvi varjostaa paikkaa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Vesihöyryähän sen pitäisi tosiaan olla.. en tiedä sitten näytetäänkö niitä tosiaan ilmaston lämpenemis -uutisten yhteydessä vai luonnon saastumis -uutisten yhteydessä.. kyllähän ne saastuttaa, tuottaa sitä radioaktiivista ongelmajätettä joka pitää kätkeä maan uumeniin että se löydetään vasta tuhansien vuosien päästä.. mutta ei sen "savun" pitäisi saastuttaa..

くそっ!

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Vesihöyryähän ydinvoima hiukan lisää, mutta tämä ei ole yhtään mitään verrattuna Auringon säteilytehon haihduttamaan vesihöyryn määrään. Sitäpaitsi haihtunut vesi on sitä samaa, mikä muutenkin kiertäisi merten ja taivaan välillä. Hiilidioksidipäästöissä ongelmana on sedimenttien alta vapautunut kierrosta jo poistunut hiili.
Jos ydinvoimaa on hyvin, hyvin runsaasti, voi sen hukkalämmöllä olla jo vaikutusta ilmaston lämpötilaan.

0-0
Ilmaston lämpenemis-uutisissa on lähes aina kuva ydinvoimalan jäähdytys/laudutustorneista, jotka tupruttavat valkoista "savua". Mutta, sehän on vain vesihöyryä ja ydivoimalan tapauksessa, laitos ei käsittääkseni vaikuta kasvihuoneilmiöön mitenkään (jos lasketaan rakennusvaihe pois). Vai?Ellei sitten kuvissa ole hiilivoimalan lauhdutustorneja...

Mutta eihän se toki asiaa miksikään muuta, lauhdutustorneista ei nouse kuin vesihöyryä ja lämmintä ilmaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat