Seuraa 
Viestejä45973

Nyt on Mummolassa kriisi!

istutuin syssymmällä tuulppaaninsipuleita (sellaisia erilaistumattomia) parvekelaatikoihin, jotta keväällä saisin nauttia kauniista kukinnoista.

Ohjeissa sanottiin, jotta ne pitäisi peittää kovilla pakkasilla. Nyt sitten on tulossa 5-10 asteen pakkaset lähiöönkin ja mielestäni laatikot pitäisi ottaa sisälle jäätymästä.

Nyt Pappa, tuo kivisydän, vaatii, että parvekelaatikkojen, kera tulppaaninsipuleitten, pitää kestää partsilla. koska maassakin tulppaaninsipulit kestävät roudan.

Mitä siis teen. Haluaisin olla kuuliainen (????) vaimo, mutta Pappa vaarqantaa kukkavauvojeni hengen!

Neuvokaa, puutarhaviisaat! Avioero uhkaa!

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (10)

Joskus puutarhakaupassakin töissä olleena muistelisin, että olette oikeastaan kummatkin tavallanne oikeassa papan kanssa.

Noin kylmää eivät oikein mitkään tuollaiset talvehtivat kestä ruukussa, joten paras on niitä jollain suojata, ruukku näet läpijäätyy. Lasitettu parveke on hyvä talvehdittamispaikka. Mutta sisälämpötilat voivat saada ne intoutumaan luulemaan, että talvi on jo ohi ja nyt voi taas ruveta kukkaa kasvattamaan, jolloin tulppaaneista voi olla ennenaikaista riemua sinulle.
Mutta nämä vain harmaasta muistimassasta poimittua, ehkä joku muu vielä korjaa tai vahvistaa tietoni?

Styroksilla olen joskus vuorannut viiniköynnöksen puutarhalaatikon parvekkeella.

Mä laittaisn ruukut niin lähelle seinää kun saa, ja peitelisin ne jollain. Esim havuilla, kevytpeitteellä tai pakkasmatolla. Pakkasmatto olis kyllä parasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta eikös tuppaaninsipulit pysy hengissä routaantuneessa oli jäätyneessä maassakin? Aika pintaanhan ne istutetaan.

Mikä on pakkaspeite?

Jokos ne viimeyönä kerkisivät kuolemaan vai kannattaako vielä ryhtyä niitä vällyihin käärimään?

Olisin parvekelaatikot roudannut sisään pariksi päiväksi. Joko ne siinä ajassa kerkiävät kasvuun lähteä?

Lapsenmurhaajailmein katselin pappaa aamulla

Siis pakkasmatto... se on jotain solumuovia. Sitä käytetään pääasiassa talon rakentamisessa, mutta tarkkaa käyttö tarkoitusta en tiedä. Sillä ei ole mitään pakkasluokitusta, joten se ei sovellu itse rakentamiseen/rakennustarvikkeeksi.

koti oloissa käyttökohteita löytyy auton viimasuojuksesta pensaiden suojaksi...

Olen siinä ymmärryksessä että ruukku saa jäätyä ja oikeastaan pitääkin vähän jäätyä ennenkun sitä aletaan suojaamaan. Voipi muuten kukkapolo luulla ettei talvi tulekkaan.

Ruukussa jos on niin suojata se styroksilla alta ja sivuilta. Jos asuu paikassa missä on oikeastikkin talvi niin lumi kyllä toimii hyvänä eristeenä kovia pakkasia vastaan. Samalla eristää toiseenkin suuntaan, eli ei pääse ruukku sulamaan väärään aikaan ennen oikeata kevättä.

No menenpä tänään Stockmannin styroksiosastolle ostoksille.

Tulppaanit ovat lempikukkiani ja tänä vuonna ajattelin selviäväni pimeästä kaudesta paremmin haaveilemalla mullasta punkevista, tanakoista tulppaaninversoista. En siis luovu vielä toivosta.

Mummo
kuplat pois otsasta ja muoviin

Stockan kukkaosastolla tai siellä styrox-puolella voisivat tietää.
Ja eiköhän Martat tiedä, Marttaliittoonkin voisi soittaa ja kysyä neuvoa.

PS. Ja juuri jossain toisessa threadissä oli, että tämä ei ole Martta-kerho, luin sen tämän kirjoitukseni jälkeen.

XLR:n ohjeita noudattaen ostin sitten kauppias Etolalta kuplamuovia, euron maksoi metriltä.

Pappa, tuo rakas putkiaivo, hoksasi viimein, että tässä on nyt kyse tulppania suuremmista asioista. Ilmeisesti hän luokittelee ne samaan läjään PMS-siivousraivareiden ja raskauspahoinvoinnin kanssa: Niitä on paras myötäillä, eikä yrittää käsittää. Pienemmän riesan periaate.

Nyt parvekelaatikot on huolellisesti kapaloitu ja olen saanut luvan tuoda ne sisälle sohvan taakse jos tulee hirmupakkasia. Pappa saa vastineeksi poksautella keväällä kaikki kuplat.

Koiralla taitaa olla samanlainen olo, kun se on valeraskaana

Mummo
nyt tyytyväisenä "hautomassa"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat