Seuraa 
Viestejä45973

Tässä on näkemystä !

http://www.abb.fi/cawp/seitp202/6afcff3 ... e65c4.aspx

Tämä tarvittaisiin pikaisella aikataululla.
Sähköautot tulevat tuotapikaa,voivat toimia isona ryhmänä energian säätövoimana, kuten myös kaikki plusenergia taloyhtymät ja -kiinteistöt ympäri maata, kuten myös hajautettu maakunnallinen energiantuotanto.

Tämä työllistäisi, loisi mahdollisuuksia uusille innovaatioille ja loisi hyvinvointia paikallisesti ja valtakunnan tasolla TODELLA merkittävästi.

"Pohjolan Japani" voisi taas olla alkaa herätä henkiin !!
Tälläistä tarvitaan täällä nyt, muuten Kiinalaiset ym jyräävät meitin...

Peräpeiliin katsomalla tämä EI tapahdu.

Antero Rantanen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Valitettavasti akkukäyttöistä säätökapasiteettia ei voida mitenkään järkevästi toteuttaa ennenkuin akut saadaan kestämään useampia käyttösyklejä.

Kilowattitunti tyypillisen litiumakun kautta kierrätettynä maksaa kymmeniä senttejä jo pelkästään sen kautta että sen akun kapasiteetti laskee käytössä.

Esim. 40 Ah ja 3,7 V kenno kestää käyttöä noin 100-200 kWh edestä. Jos kotitalous joutuisi varastoimaan vaikkapa puolet käyttämästään energiasta, noin 10.000 kWh, niin silloin tuollaisia kylmäkallen kokoisia kennoja menisi viitisenkymmentä viiva sata kappaletta vuodessa tohjoksi.

Ja kun hintaa on tyyliin 80 dollaria per kenno, niin ei ole kovin kannattavaa tai järkevää hommaa se.

Sähköautoon menee myös noin satakunta kappaletta litiumkennoja, joskin ovat vähän isompaa sorttia, mutta sama idea pätee. Jos sitä käytetään talon energiantarpeen puskurointiin, niin uuden akun osto on edessä kahden vuoden päästä, ja akku maksaa melkein uuden auton hinnan verran.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

sitten kannttaa muistaa että kaikki eivät heti hanki sähköautoa ja ylisin sulakekoko on 10A 1-vaisessa ja voimavirrassa 16A kotitalouksissa.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Noista akuista voidaan keskustella ja niissä on tapahtunut ja tulee tapahtumaan läpimurtoja. Autoteollisuus on veitsen terällä, todella isot pyörät ovat pyörimässä vihdoinkin nyt sähköauton kehityksessä ja siellä satsataan todella isosti asiaan ja kohta TAPAHTUU, esim TÄMÄ;

http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Toyota ... 61?ref=rss

Tuossa vähän faktaa miten talous toimii kansalaisten hyväksi;

http://yle.fi/uutiset/teksti/ulkomaat/2 ... 79472.html

Tähän pitäisi nyt Suomessakin herätä, nimittäin kysyntään ja lähes rajattomiin markkinoihin puhtaan energian tuotossa ja käytössä.

Antero

Kuulostaa miltei siltä, että kun pistän sähköauton lataustöpselin seinäpistokkeeseen, en voi olla varma lataako se akkua vai purkaa virrat verkkoon naapurin jouluvaloihin.

JaakkoFagerlund
Kuulostaa miltei siltä, että kun pistän sähköauton lataustöpselin seinäpistokkeeseen, en voi olla varma lataako se akkua vai purkaa virrat verkkoon naapurin jouluvaloihin.Olet pistänyt meikää tuossa muutaman kerran kölin ali.
Tämä kommentti on kohtalainen.

Täytyy hankkia sitten naapurille ainakin LED jouluvalot, niin ei haittaa.

Antero

Joo, sekin työllistäisi kun pakotettaisiin kaikki työttömät ojaa kaivamaan Helsingistä Nuorgamiin. Rekryfirmoille tariffihinnat, raha veronmaksajilta uutena verona parin mutkan kautta epäsuorasti.

... ja Suomi nousuun.

sinnipirtti
suomalaiseen tapaan oja kaivettaisiin "kittilän betonin" tultua eli tuonne tammi-maalliskuun paikkeille.Siinähän sitä !

"Pohjolan Japani" ?
Nipponin pojaat yrittäjiä harakiri meininkiin saakka, pieneltä saareltaan ponnistivat ja hallitsevat edelleen elektroniikka ja autoteollisuutta. Tuolla isolla saarella Amerikoissa edelleen, kun Japanilaiset ostavat jonkun alueen, vieressäkin kaikki kiinteistöjen ym hinnat pomppaavat..

Suomalainen yrittäjyys ym mentaliteetti, mihin on kadonnut ?

Aikoinaan tänne pohjan perille Suomeen saavuttiin yksittäin ja pienissä perhekunnissa, olosuhteet olivat yksi karuimmista tuolloisessa maailmassa, opettivat selviytymään.
Silloiset suurvallat Ruotsi ja Venäjä jyräsivät vuoron perään yli.

Itsenäinen valtio olemme. !

Tästä kaikesta on kummunnut Suomalainen SISU ja yrittäjyys, selviämisen taito.

Nykyisessä maailmassamme ja systeemissämme on kysymys samasta, joka tiedostetaan päivä päivältä paljastavammin.

Korpeen pitää mennä takaisin ja ajatella homma uusiksi.

Suomalaiset voisivat osoittaa SISUAAN ja kuunnella esi-isilttään oppimaansa selviytymistaitoa luonnossa elämisen taidoista.

Se, löytyy, kun menee kuuntelemaan meren pauhua ja korven kuiskintaa..
Sen parempaa konsulttia ei löydy mistään, nyt.

Tämä sopisi erityisen hyvin meidän pirtaamme ja olisi vielä erittäin hyvää BISNESTÄ, siis JUURI nyt.

MAAILMAN älykkkäin sähköverkko Suomeen ja siis heti.

Antero

anteror
Noista akuista voidaan keskustella ja niissä on tapahtunut ja tulee tapahtumaan läpimurtoja. Autoteollisuus on veitsen terällä, todella isot pyörät ovat pyörimässä vihdoinkin nyt sähköauton kehityksessä ja siellä satsataan todella isosti asiaan ja kohta TAPAHTUU, esim TÄMÄ;

IBM, the University of California at Berkeley and all five of our US National Labs are collaborating to make the 500-mile electric car battery:

Battery 500 Project Charged Up over All-Electric Cars
http://www.smartertechnology.com/c/a/Te ... tric-Cars/

Mensaani kirjoitti;

[quote="anteror"]IBM, the University of California at Berkeley and all five of our US National Labs are collaborating to make the 500-mile electric car battery:

Battery 500 Project Charged Up over All-Electric Cars
http://www.smartertechnology.com/c/a/Te ... tric-Cars/[/quot

YES !!

Todella kova kilpajuoksu on alkanut autoteollisuudessa.

Tulee vaikuttamaan myös aurinko- ja tuulivoiman käyttöön kiinteistöissä ym.

Antero

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat