Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009

(Kuva löytyy MTV3:n sivuilta: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /09/964995)

Saksalainen lentokonebongari otti "Hitchcock"-maisen kuvan
nousussa koneeseen törmäävästä lintuparvesta, yli 200 lintua imeytyi oikeaan moottoriin, joka tuhoutui. Onneksi kone pystyi laskeutumaan takaisin kierrettyään kenttää 45 minuuttia, eikä kukaan loukkaantunut. Hudsoniin pakkolaskun tehneen koneen molemmat moottorit sammuivat lintuparveen lentämisen seurauksena. Ehdotuksia lintuvaaran eliminoimiseksi ?

Kommentit (15)

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Hannu Tanskanen
Moukale
Jos on niin typerä, että lentää lentokoneella, niin sitten pitää hyväksyä tuollaiset riskit.Soutelet vaikkapa Ameerikaan ?

Itseäni lainaten:
Moukale
Jos on niin typerä, että lentää lentokoneella, niin sitten pitää hyväksyä tuollaiset riskit.

EDIT: Laivamatkustaminen on luultavasti vielä riskialttiimpaa. Riskit vain pitää hyväksyä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Asiaan on käytetty kymmeniä, ellei satoja miljoonia dollareita vuosien aikana ilman läheskään lopullista ratkaisua.

Moottorit vaan täytyy saada kestävämmiksi lintutörmäyksiä vastaan, sillä saadaan eliminoitua merkittävä osuus lintutörmäysten aiheuttamista onnettomuuksista lentoonlähdössä, mikä on kuitenkin se kriittisin osuus lennolla.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009

Voisi muuten luulla, että pelkällä edessä olevan ilmatilan kiikaroinnilla ennen nousukiitoa olisi vaikutusta. Mistäs minä tiedän, harrastellaanko lennonjohdossa tai ohjaamossa sellaista.

Ehkä kenttien lennonjohtoon pitäisi palkata lintubongari?

Onko arvon teknikoilla tietoa siitä, mikä lintujen aiheuttama riski on suhteessa muihin riskeihin lentomatkustamisessa (kuolleisuus)? Taas menee veikkailuksi, mutta olisiko kaappareilla ja teknisillä vioillakin tuhoisampi vaikutus kuin linnuilla?

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6889
Liittynyt8.11.2007
Moukale
Jos on niin typerä, että lentää lentokoneella, niin sitten pitää hyväksyä tuollaiset riskit.

Kyllä lentäminen kivaa on. Onneksi ketään ei viedä väkisin sinne koneeseen.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009
Moukale
Vanhempien herrasmiesten on muuten tärkeämpää murehtia verenkiertoaan kuin lintuja. Tukisukat jalkaan!Ostin tuollaiset kerran sikahintaan Instrusta ja kokeilin parilla Atlantin-lennolla. En tykännyt, nyt en käytä ja ei ole ongelmaa, toki tuollaisilla 10-13 tunnin lennoilla olen ihan varmuuden vuoksi ottanut puolikkaan disperiiniä, mutta jos ei ole taipumusta veritulppaan, sekin lienee turhaa. Kun muistaa kerran tunnissa käydä paukulla takaosan kyökissä ja veskissä
venyttelemässä jäseniään, no problem. Vaivaisten ei pidä lentää pitkään missään iässä. Sitten jos joudun jättämään USA-matkat, on aika hankkia yksiö Malmilta !

Hävittäjän G-vermeet jalkaan ja pumpulla normipaineet, niin ei kyllä turvottele, ei. Lyylit voi vaikka kiinnostua että mitäs tyyppiä sitä lennetään. Raptor?

Hannu Tanskanen
Ehdotuksia lintuvaaran eliminoimiseksi ?Jos linnut pelottaa lentämisessä, niin lennä mahdollisimman uudella koneella. Moottoritekniikka on mennyt eteenpäin ihan älyttömästi.

Lista liikennekoneille tapahtuneista bird strikeistä, jotka ovat johtaneet koneen tuhoutumiseen/rikkoutumiseen:

http://aviation-safety.net/database/dbl ... Event=COOB

Kuolleita näyttäisi tulleen n. ~150 joka on bauttiarallaa kymmeniä kertoja vähemmän, kuin ihmistöppäyksistä johtuneita kuolleita.

Tulipa tässä mieleen, että kerran sain lintuparven hajaantumaan ilmapistoolilla, vaikkei siinä ollut edes ammuksia.

Linnut säikkyivät ilmapistoolia aika pitkänkin matkan päästä, todennäköisesti paljon pitemmän matkan päästä kuin sen onnettoman pyssyn luoti olisi edes lentänyt.

Katsoin joskus National Geographic-dokumentin Israelin luonnosta. Siellä oli jouduttu suunnittelemaan lentoliikenteen reittejä lintujen ehdoilla. Maa on lintujen muuttoreitillä ja ilmatilan yli lentää vuosittain muistaakseni jotain 500 miljoonaa muuttolintua.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat