Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksi?
Korruptio?

Sivut

Kommentit (19)

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009

He eivät näe että suomalaisuudella on historiaa tai tulevaisuutta Euroopassa.

"Ahtisaaren isänisänisänisä Adolf Olaus Jacobsen ja isänisänisä Julius Marenius Adolfsen muuttivat 1872 Kotkaan Østfoldin Tistedalenista Norjasta. Ahtisaaren isoisä Frank käytti isänsä patronyymiä Adolfsen sukunimenään ja otti Suomen kansalaisuuden vuonna 1929. Ahtisaaren isä muutti tämän jälkeen sukunimensä Ahtisaareksi. Ahtisaarella on myös ruotsalaisia sukujuuria."

"Ruotsinkielen opetuksen pitäisi Ahtisaaren mielestä aloittaa kouluissa huomattavasti nykyistä aiemmin. Syykin selviää artikkelista. Presidentti Ahtisaari päättää katsauksensa sanoihin: Ruotsinkieli on meidän ystävä - ei vihollinen."

"Tiedän omakohtaisesta kokemuksesta, että ruotsin taidoista on hyötyä ja että ne helpottavat muiden kielten oppimista."

"Paavo Lipposen vanhemmat ovat ylimetsänhoitaja Orvo Matias Kalervo Lipponen ja terveydenhoidon opettaja Hilkka Aino Iisalo (Ingman) (s. 1915). Paavo Lipposen isoisä Akseli Lipponen oli 1918 perustetun Kansallisen Kokoomuksen puoluesihteeri 1919."

"Sosialistia ja sosiaalisuutta teeskentelevä"

"Ainut kunniamerkki, jonka Lipponen on kiistatta ansainnut, on tuo suomalaisten kannalta perin kyseenalainen FREUDENHAL-mitali! Se, että Lipposelle myönnettiin ja mies vastaanotti kyseisen kunniamerkin, kertonee kaiken valtiomiehen moraalista.""

"HS 27.4.03: "Kielilakiuudistuksen takuumies", sanoi Henrik Lax Paavo Lipposesta, luovuttaessaan hänelle Folktingetin kultaisen ansiomitalin. HS 14.8.02: Oravaisissa heinäkuussa puhunut Paavo Lipponen: "Katson, että molempien kotimaisten kielten pitää säilyä pakollisena vastakin.""

"Suomen Nato-jäsenyys vain ajan kysymys"

"WASB-050 on ulkoasiainhallinnon salainen asiakirja, jonka aiheena on "Pääministeri Lipposen vierailu Washingtonissa 7. joulukuuta–9. joulukuuta 2002; keskustelut presidentti Bushin ja varapresidentti Cheneyn kanssa.""

Russofobisti: "Vi borde ta hänsyn till att utvecklingen i Europa kan gå snett; det kan uppstå problem och konflikter. Då står det helt klart att vi då faller tillbaka på det nordiska. Norden är vår ”skyddshamn”."

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Liittynyt31.8.2006
Tvomas
Presidentti Ahtisaari päättää katsauksensa sanoihin: Ruotsinkieli on meidän ystävä - ei vihollinen."
Valtio määrää suomalaisille pakollisen ystävän pakkoruotsin.

-

SamBody
Seuraa 
Viestejä6208
Liittynyt3.5.2008
Jotuni
Tvomas
Presidentti Ahtisaari päättää katsauksensa sanoihin: Ruotsinkieli on meidän ystävä - ei vihollinen."
Valtio määrää suomalaisille pakollisen ystävän pakkoruotsin.Jostain omituisesta syystä valtaapitävä rälssi ei suostu tunnustamaan että pakkoruotsi on suomettumisen ajan jäänne. Suomi–Neuvostoliitto-Seura oli ja meni, dementoitunut Suomi–Pakkoruotsi-Seura ei ole huomannut maailman muuttuneen ympärillään.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Liittynyt31.8.2006
SamBody
Jostain omituisesta syystä valtaapitävä rälssi ei suostu tunnustamaan että pakkoruotsi on suomettumisen ajan jäänne.
RKP ostaa paikan hallituksessa aina ja iankaikkisesti. Vaalit ovat vain näytelmä, jolla ei ole mitään merkitystä.

-

"Yliopistolakiehdotuksen 18 §:n 2 momentti sisältää opiskelijaksi ottamisessa noudatettavan yhdenmukaisten valintaperusteiden säännön. Jonkin kieliryhmän koulutustarpeen turvaamiseksi siitä voitaisiin kuitenkin rajoitetusti poiketa. Helsingin yliopistoa koskevan 26 §:n mukaan yliopisto voisi varata osuuden aloituspaikoista ruotsin kieltä taitaville pyrkijöille."

http://217.71.145.20/TRIPviewer/temp/TU ... 97_fi.html

Kiintiöt toimivat koko valtakunnan tasolla myös käytännössä. Opetushallituksen vuosittainen Opetuksen määrälliset indikaattorit -julkaisu kertoo, että ruotsinkielisistä hakijoista pääsee vuosittain korkeakoulutukseen 50-55%. Sama luku suomenkielisistä on 30-35%.

Manse
Jonkin kieliryhmän koulutustarpeen turvaamiseksi siitä voitaisiin kuitenkin rajoitetusti poiketa. .

Hyvä, että kieliryhmien tarpeet turvataan.

Manse
Kiintiöt toimivat koko valtakunnan tasolla myös käytännössä.

Valetta. Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Tampereen tekn. yliopisto) ei ainakaan ollut ainuttakaan kiintiöpaikkaa ruotsinkielisille. Insinööreille ja lyhyen matikan lukiossa lukeneille siellä kyllä oli kiintiöt.

Manse
"Yliopistolakiehdotuksen 18 §:n 2 momentti sisältää opiskelijaksi ottamisessa noudatettavan yhdenmukaisten valintaperusteiden säännön. Jonkin kieliryhmän koulutustarpeen turvaamiseksi siitä voitaisiin kuitenkin rajoitetusti poiketa. Helsingin yliopistoa koskevan 26 §:n mukaan yliopisto voisi varata osuuden aloituspaikoista [size=150:1ojyfkcf]ruotsin kieltä taitaville pyrkijöille."[/size:1ojyfkcf]

http://217.71.145.20/TRIPviewer/temp/TU ... 97_fi.html


Huomatkaa tuo sanamuoto "ruotsinkieltä taitaville pyrkijöille". Kyse ei siis ole kiintiöistä ruotsinkielisille, vaan kenelle tahansa joka osaa ruotsia riittävästi selvitäkseen opinnoista. Opiskelkaa lapset ruotsinne, niin ei sitten tarvitse isona katkerana tilittää kunka ruotsinkieliset veivät opiskelupaikkanne.

Moses Leone

Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Tampereen tekn. yliopisto) ei ainakaan ollut ainuttakaan kiintiöpaikkaa ruotsinkielisille. Insinööreille ja lyhyen matikan lukiossa lukeneille siellä kyllä oli kiintiöt.Insinöörit kyllä tarviikin tukea. Jokin insinööripohjainen kengännauhojen sitomiskurssi olis kanssa hyvä idea.

PS. En mitenkään inhoa tai halveksi insinöörejä. Yleensä ne on kelpo yksilöitä. Yhden tapasin vastikään liikenneympyrästä pyörimästä. Oli raukka eksynyt eikä osannut pois. Oikein oli mukava mies ja kovasti kiitollinen kun vähän opastin.

Moses Leone
Valetta. Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Tampereen tekn. yliopisto) ei ainakaan ollut ainuttakaan kiintiöpaikkaa ruotsinkielisille. Insinööreille ja lyhyen matikan lukiossa lukeneille siellä kyllä oli kiintiöt.Onko sulla Måses lukihäiriö?

Moses Leone
Huomatkaa tuo sanamuoto "ruotsinkieltä taitaville pyrkijöille". Kyse ei siis ole kiintiöistä ruotsinkielisille, vaan kenelle tahansa joka osaa ruotsia riittävästi selvitäkseen opinnoista. Opiskelkaa lapset ruotsinne, niin ei sitten tarvitse isona katkerana tilittää kunka ruotsinkieliset veivät opiskelupaikkanne.Tuo nyt olisi aivan sama jos vaadittaisiin kiinan kielen taitoa koska se rajaa opiskeluoikeudet opintojen kannalta merkityksettömään kielitaitoon.

Manse
Moses Leone
Valetta. Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Tampereen tekn. yliopisto) ei ainakaan ollut ainuttakaan kiintiöpaikkaa ruotsinkielisille. Insinööreille ja lyhyen matikan lukiossa lukeneille siellä kyllä oli kiintiöt.Onko sulla Måses lukihäiriö?

Voi olla, Mänse, mutta sinulla ainakin näyttää olevan, kun et osaa edes nimimerkkiäni lukea oikein.

Vasara
Mikäs siinä, saahan sitä lobata ruotsin kieltä. Eri asia kuin pakkoruotsi.

Vasara on fiksumpi kuin luulinkaan. Ehkä jopa fiksumpi kuin alasin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat