Uuden ulottuvuuden chilipäille.

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kapsasiini on nössöille ja lapsille. Uusi aine resiniferatoksiini on 10 000 - 100 000 kertaa tulisempaa kuin kapsasiini.

Alan maustamaan ruokani tuolla

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija
kabus
Kapsasiini on nössöille ja lapsille. Uusi aine resiniferatoksiini on 10 000 - 100 000 kertaa tulisempaa kuin kapsasiini.

Alan maustamaan ruokani tuolla




Aine tuhoaa joitakin hermosoluja, siitä on suunniteltu kipulääkettä saattohoidossa oleville syöpäpotilaille.
Miksi hyvä ruoka pitää pilata tulisuudella, maistuuko siinä edes mikään muu sen jälkeen.
http://www.bmj.com/cgi/content/extract/331/7525/1104-c

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
kabus
Kapsasiini on nössöille ja lapsille. Uusi aine resiniferatoksiini on 10 000 - 100 000 kertaa tulisempaa kuin kapsasiini.



Mistä moinen tieto on peräisin? Kuulostaa kovin epäuskottavalle. Tyypillisen chilin kapsaisinoidipitoisuus, kun on luokkaa 0-9% ja puhdas kapsaisiini taas on sitä luokkaa, että harva sitä raakana maistelee.

Vierailija

Tulisen ruuan ystävänä olisin kiinnostunut ylen mausteisen ruuan ja ruuansulatuskanavan syöpien välisestä yhteydestä. Jos ruoka polttaa suussa ja saa vedet silmiin, niin onko se hyväksi jatkoputkistollekaan?

Vierailija

En näemmä ole herkkä tuolle mausteelle, niin syötävää se on. En silti ala metsästää niitä väkevimpiäkään. Useimmat eivät noita kovempia tarvitse.

Vierailija
Volitans
kabus
Kapsasiini on nössöille ja lapsille. Uusi aine resiniferatoksiini on 10 000 - 100 000 kertaa tulisempaa kuin kapsasiini.



Mistä moinen tieto on peräisin? Kuulostaa kovin epäuskottavalle. Tyypillisen chilin kapsaisinoidipitoisuus, kun on luokkaa 0-9% ja puhdas kapsaisiini taas on sitä luokkaa, että harva sitä raakana maistelee.



Tuolta http://en.wikipedia.org/wiki/Euphorbia
Tyräkkien myrkyllisyys kohdasta.

Vierailija
fenomenologi
kabus
Kapsasiini on nössöille ja lapsille. Uusi aine resiniferatoksiini on 10 000 - 100 000 kertaa tulisempaa kuin kapsasiini.

Alan maustamaan ruokani tuolla




Aine tuhoaa joitakin hermosoluja, siitä on suunniteltu kipulääkettä saattohoidossa oleville syöpäpotilaille.
Miksi hyvä ruoka pitää pilata tulisuudella, maistuuko siinä edes mikään muu sen jälkeen.
http://www.bmj.com/cgi/content/extract/331/7525/1104-c



Kaspasiinikin tuhoaa hermosoluja ja sitä käytetään kipulääkkeenä esim vyöruusussa.

Ja tottakai ruoan pitää olla tulista. Chili on paras mauste.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007
Peter Bätrefolk
Tulisen ruuan ystävänä olisin kiinnostunut ylen mausteisen ruuan ja ruuansulatuskanavan syöpien välisestä yhteydestä. Jos ruoka polttaa suussa ja saa vedet silmiin, niin onko se hyväksi jatkoputkistollekaan?



Chili aiheuttaa vatsasyöpää.
http://aje.oxfordjournals.org/cgi/conte ... /139/3/263

Paljon käyttävillä vatsasyöpäriski kasvaa 17-kertaiseksi verrattuna ei-käyttäjiin.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Vierailija

Nyt kun tässäkin ketjussa puhutaan vain kapsasiinista, niin olisi muutama kysymys tietäjille:

Liukeneeko kapsasiini verenkiertoon ruoansulatuksesta?

Jos ei liukene (kuten epäilen) Miten kävisi, jos ruiskuttaisi kapsasiinia suoneen?

Voiko kapsasiinilla havaita maha- tai suolistohaavan?

Luin eräästä lehdestä että kapsasiinia muodostuu angina pektoris kohtauksessa ja siitä johtuu se puristava kipu.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat