Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomeen pitäisi saada talousministeri, joka ajattelee koko Suomen kansantaloutta eikä vain valtiontaloutta.

Tällä hetkellä Suomen kansantaloutta koskevat päätökset tekee valtiovarainministeri, joka tietysti aina ensin ajattelee valtiontaloutta ja vasta toissijaisesti kansantaloutta kokonaisuutena.

Itse asiassa valtiovarainministerin pitäisi olla alisteinen talousministerille, koska valtion tulothan riippuvat paljolti siitä, miten Suomen kansantaloudella menee.

On väärin, että suomalaisia pidetään jonkinlaisina valtion palvelijoina, joiden ainoa tarkoitus on pumpata rahaa valtion kirstuun. Asian pitäisi olla aivan päinvastoin, nimittäin niin, että valtion olemassaolo palvelee kansalaisten etuja. Kyllä valtio aina omastaan huolen pitää. Kysymys on siitä, kuka ajattelee ja vie eteenpäin koko kansantalouden ja samalla yksittäisten kansalaisten mahdollisuutta lisäarvon luomiseen oman yrittämisen ja toimimisen kautta.

Yksi asia on varma: me ei olla mitään valtion palvelijoita. Valtiohan ei muutenkaan tuota mitään. Päinvastoin se tuhlaa meidän kovalla työllä keräämät varat loputtomiin menoihinsa.

Suomen valtio ajattelee vielä vähän samalla tavalla kuin Ranskan kuningas Ludwig XIV, joka sanoi, että "valtio olen minä". Nyt pitää suomalaisten sanoa, että "valtio olemme me", eikä valtioinstituutio sellaisenaan. Ja tämän pitää alkaa näkyä valtion toiminnassa niin, että valtion pitää alkaa edistää koko kansan hyvinvointia eikä pitää meitä vain jonkinlaisina valtion palvelijoina/palvojina.

Kommentit (1)

No mutta.. onhan KEPUlla ollut kehittyvien maakuntien tukiyhtiö..

Notta jos nyt ei perustettais yhtään uutta ja helevetin kallista virkaa byrokratiaan. Joku kepulikonstailijahan siihenkin vaan valittais.
Päinvastoin pitäis toimia.
Pitäis tehostaa nykyisen byrokratian toimintaa, ehkä yhdistää vastuualueisiin muilta ja siivota sitten sitäkautta vaikka luonnollisen poistuman kautta henkilökuntaa.

Välillä näyttää siltä että niillä on ihan liian helpot oltavat tuolla byrokratian huipulla. Ei tummia silmänalusia, ei väsymystä, ei samaa ryytyneisyyttä kuin siellä missä on ne ahkerat ja tunnolliset veronmaksajat, jotka maksaa niin palkkatuloistaan kuin kuluttamistaan tuotteistakin veroja, joilla koitetaan nyt paikata kai sitä vajetta mikä on syntynyt siitä kun pääomaverotusta on kevennetty.

Kuta enemmän on varallisuutta, sitä kevyempää on sen verotus nykyään ja kuta vähemmän sitä on, sitä raskaammin verotetaan ja kynitään rahaa hierarkian alaosasta.
Saa nähdä koska pohja pettää?

Ei yhtään lisävirkaa yläpäähän!

Lisävirkoja hierarkian alapäässä sensijaan tarvitaan. Mm. vanhustenhuolto kuin muutenkin terveydenhuolto ja sosiaalitoimi, niissä tarvitaan täydennystä ja maksajiksi pitäis "talkoisiin" saada hierarkian yläpäästä myös varakkaimmat.

Perustan varassa lepää systeemi aina.
Hierakian huipun on oltava kiinni perustassa myös katteen osalta. Ei hommat muuten toimi.
Järjestelykysymys siis ihan tykkänään.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat