Seuraa 
Viestejä45973

EN tiedä onko tätä aihetta kukaan kysynyt täällä aikaisemmin, kun ei tule juuri seurattua tätä osiota. Niin, onhan täällä haku-toiminto, vaan kun laiska on laiska..

Asiaan..

Osaako joku selittää maallikolle, miten on mahdollista selvittää jälkikäteen mitä radioaktiivista ainetta on oleskellut jossakin tilassa jälkikäteen, ts. kun kyseinen aine on poistunut tilasta.

Asia tuli jostain syystä mieleen aiemmin päivällä kun jostain aiemmin luin että Litvinenkon murhasta epäilty mies(jaksa tarkistaa nimeä) oli oleskellut aikaisemin jossain paikassa, josta myöhemmin löydettiin jälkiä poloniumista.

Sehän olisi selkiö, jos tyyppi olisi heitellyt sitä poloniumia ympäriinsä, ts. ainetta olisi vielä paikalla, vaan kun tuo aineen vaarallisuudesta(ja harvinaisuudesta, elikkäs hintakysymys) johtuen ei tunnu äkkiseltään kovin todennäköiseltä, sillä kyllähän sitä on pitänyt kuljetella ja säilytellä kohtuullisen turvallisessa paikassa josta se ei ensinkään vuoda säteilyä ympäriinsä, kun näyttää wikipedian mukaan säteilevän melko lailla. Toki määrä jota sitä tarvitaan ihmisen myrkyttämiseen on hyvin pieni, eli paljoahan sitä ei tarvitse kantaa mukanaa, vaan jos sitä roiskii ympärilleen niin johan tuo on "työturvallisuusriski" ihan myrkyttäjällekkin.

Yllä oleva älkööt olko tämän keskustelun aihe, se oli pohjustus vain mistä tämä ajatus lähti.

Eli kysymykseni lähtee oletuksesta että poloniumia(esimerkkinä), ei enää tutkintahetkellä ole tutkittavassa paikassa. Onko jokin mekanismi jolla saataisiin todettua poloniumin(vieläkin esimerkki) käyneen kyseisessä kohteessa?

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat