Seuraa 
Viestejä45973

Miten muslimien Ramaḍān-kuukautena perinteisesti harjoitettu paasto vaikuttaa aineenvaihduntaan? Siskoni haluaisi tietää, sillä eräs hänen muslimiystävänsä on väittänyt kys. paaston kiihdyttävän aineenvaihduntaa.

Löytyykö asiaan liittyvää julkista tutkimusdataa mistään ja mitä johtopäätöstä se tieteellisen metodin kautta tarkasteltuna kollektiivisesti tukee?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Kyseinen paasto on lähinnä vitsi siinä mielessä että eihän se pakota ihmistä syömään mitenkään vähempää. Syöminen vain siirretään yöajalle, nimittäin auringon laskettua saa vetää sapuskaa napaansa niin että tyrä rytkyy.

Missä määrin se että ei syö silloin kun energiaa tarvitsisi eniten eli aktiiviseen päiväaikaan vaikuttaa aineenvaihduntaan? Luulisi vaikuttavan lähinnä lihottavasti. Elleivät muslimit sitten siirrä päiväajan aktiviteettejakin yöajalle. Sikäli kuin voivat.

Korjatkaa toki jos olen väärässä. Mutta en ole koskaan kuullut että tuon kyseisen "paaston" aikana olisi mitään rajoituksia siinä mitä saa syödä - kunhan syö yöllä.

Rauhaa,

Paastolla on omat henkiset tavoitteensa eikä Islamissa paasto ole tarkoitettu miksikään "kuonaineiden" postamiseksi yms. yms. Paaston tarkoitus on opettaa itsekuria, muistuttaa köyhän arjesta ja opettaa ihmistä tottelevaisuutta Luojaansa kohtaan.

Yöllä saa syödä niinkuin haluaa. Laihdutuksestakaan ei ole kysymys paastossa, vaan juhlasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Kannattaa googlettaa blogi "Intermittent fasting - instant freedom" - siinä on juttua +n tutkimuksia (myös ihmisillä) IF:sta niin paljon kuin jaksaa lukea.

Ainakin Länsi-Turkissa jopa veden juominen oli kiellettyä Ramadanin aikaan - en usko että se ainakaan on kamalan fiksua.

Pätkäpaasto tekee gutaa veriarvoille ja mm. verenpaineelle.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

??? x 100

Millä ihmeen ilveellä veriarvot ja verenpaine muuttuvat hyväksi siitä että ihminen syö öisin eikä päivisin?

Vai onko jippo siinä että kun saa syödä vasta auringonlaskun jälkeen, niin ei kertakaikkiaan jaksa vetää sapuskaa ihan sutena ja täten ravinnon määrä jää vähäisemmäksi?

Olen aina kuvitellut että tulisi syödä nimenomaan valoisan aikaan että takuulla tulee käyttäneeksi kaiken saamansa energian; vai siirtävätkö muslimit aktiviteettinsa todellakin öiseen aikaan? Miten se muka onnistuu kaikissa valtioissa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat