Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Aika moista.
Ettei omalla parvekkeellakaan sais enää röökata.
Mistä haalitaan resurssit hommaa valvomaan ja kuka maksaa?
Millaset rangaistukset määrättäisiin rikkomuksista ja ihanko oikeuteen asti pitäis mennä? Kukas sen sitten maksaa?

Eitteivätkö nyt mitään muuta keksi?
Vaikka nyt röökin maustamisen kieltäminen tai jotakin muuta joka saa ihmisen itse haluamaan lopettamista.

_________________________________

Valtio haluaa lopettaa tupakoinnin Suomessa
3.10.2009 6:02
A A Jussi Pullinen

Helsingin Sanomat

Markus Jokela / HS

Jarkko Vepsäläinen (vas.) ja Jari Lapveteläinen nauttivat perjantaina tauosta Hartwall-areenan tupakointikarsinassa.

Hallitus esittää uutta tupakkalakia, jonka tavoite on "ihmisille myrkyllisiä aineita sisältävien ja riippuvuutta aiheuttavien tupakkatuotteiden käytön loppuminen". Käytännössä viranomaisten tavoite olisi siis se, että suomalaiset eivät enää tupakoi lainkaan.

Muotoilu on lajissaan ensimmäinen tai ainakin ensimmäisiä maailmassa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen.

"Jo kymmenen vuotta on käyty keskustelua, että jos tällainen tuote tulisi nyt markkinoille, sitä ei sallittaisi", Tuominen sanoo.

Laki laajentaisi alueita, joilla tupakointi on kielletty. Esimerkiksi rockfestivaalin yleisössä tai hiihtokilpailun katsomossa ei saisi polttaa tupakkaa. Tapahtuman järjestäjän pitäisi merkitä tällainen katsomoalue kieltoalueeksi ja valvoa, ettei alueella polteta.

Kielto koskisi myös tapahtumien anniskelualueita, jos niiltä seurataan esityksiä. Niillä ei saisi enää polttaa, vaikka alue olisi avotaivaan alla.

Kiellot eivät koskisi tapahtumia, joilla ei ole järjestäjää, kuten esimerkiksi vappupiknikiä tai uudenvuoden juhlaa.

Onko tavoitteena ajaa tupakoijat niin ahtaalle, että tupakointi loppuu vähitellen tätä kautta ilman myyntikieltoa? "Tämä suuntaus näkyy selvästi laissa", Tuominen sanoo.

"Ennustan, että tällaista kutistamista tulee jatkossa lisää. Seuraava vaihe voivat olla ihmisten omat parvekkeet."

Sivut

Kommentit (275)

Ennustan, että foorumin nikotiiniriippuvaiset tulevat tänne kohta suureen ääneen meuhkaamaan "oikeuksistaan" savuttaa missä ja milloin haluavat, sivuuttaen täysin tupakoimattomien oikeuden savuttomaan ilmaan ja tehden naurettavia yleistyksiä ja älyllisesti heikkoja kypäräpakkovertailuja valittaen alkoholista, epäterveellisestä ruuasta ja liikunnan puutteesta jos-noi-saa-niin-miksen-minä -tyyliin.

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Liittynyt16.3.2005

Ja tämä on vasta alkua. Pikkuhiljaa ihmisten vapautta päättää omista asioistaan tullaan kaventamaan, päämääränä nöyrä ja kuuliainen kansalainen, joka tekee mitä käsketään. Merkkejä tästä on ollut jo pitkään:
-Lapsipornon varjolla voidaan rajoittaa sananvapautta
-Terrorismin varjolla voidaan rajoittaa kansalaisen perusoikeuksia
-Liikenneturvallisuuden varjolla voidaan rahastaa autoilijoita
-Kansanterveyden varjolla voidaan kontrolloida ihmisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa

Orwellin maailma on jo nurkan takana...

Same shit, different day...

IsoJussi
Ja tämä on vasta alkua. Pikkuhiljaa ihmisten vapautta päättää omista asioistaan tullaan kaventamaan, päämääränä nöyrä ja kuuliainen kansalainen, joka tekee mitä käsketään.Näin on ja ihmiset vielä kuvittelevat, että se on heidän parhaakseen. Goebbels olisi kateellinen.

Jos nyt puhutaan vain tupakoinnista eikä lavenneta kaikkeen vapauteen, vaiko?
Täältä n. 35v. tupakoineena, (siis n. 15v:na aloittaneena, tai jo joskus 12v. aloitelleena mutta viistoistavuotiaana niin pahasti koukkuun jääneenä että vähät rahat meni itsetuhoisuuteen, terveys ei takuulla parantunut, jne.) ja nyt n.15kk. tupakoimatta olleena kyselen..

Miks ihmiset syrjäytyy?
Eikö terveys ja varallisuus kulje käsi kädessä ja yks "pahe" johtaa toiseen?
Kotoa saatu malli vaikuttaa, tai sitten kyse on geeniperimässä kulkevasta alttiudesta? Olkoot miten on, ei pidä unohtaa normien säätämisessä vastavuoroisuutta, tässätapauksessa röökaajien taholta tullutta kyykytystä, joka on saanut jatkua ihan liian kauan!

Olisinko minä aloittanut lapsena röökinpolttokokeilut jos en olis syntynyt kotiin missä yks äijä röyhyytti röökiä sisätiloissa? Mokoma kyykyttäjä pakotti raskaana olevan puolisonsa kuin omat lapsensa passiiviseen tupakointiin ilman mitään filttereitä. Hyi, hyi, hyi.

Lapsia pitäis aatella, esimerkkiä, sitäkin että joillakuilla voi olla jopa suurempi riski geeniperimän alttiuden kanssa. Lasten kautta ajatellaan kaikkia.

Taannoin hyvä idis parveketupakoijien karkotukseen oli laittaa biojätteet omalle partsille mätäneen. Vaikka omat ripulipaskat jos ei muu auta. Kieloilla kait vaan lietsotaan lisää joten hammurabin lakia vaan kehiin, se kait on parasta niille joilla on pakkomielle ruikuttaa omansa perään vaikka se olis miten idioottia tahansa.

Jos ei kykyne hallitsemaan ja hillitsemään itseään niin paheensa voi sitten harjoittaa jossakin missä muut ei altistu niille.

Vasta minäkin vanhoilla päivilläni oon alkanut tajuta mistä on kyse, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. Mutta näinkin voi käydä.

Tee sinäkin parannus!

Fëanor
Ennustan, että foorumin nikotiiniriippuvaiset tulevat tänne kohta suureen ääneen meuhkaamaan "oikeuksistaan"Ihan hyvä että tulee rajoituksia, toivottavasti tupakan myynti kielletään kokonaan, ostoluvan voisi kuitenkin saada ne jotka jo polttavat. Itse olen polttanut yli 25 vuotta, jo riittäisi jos pystyisi lopettamaan.

Yhden vapaus on toisen vankeus. Olen lukemattomissa asunnoissa joutunut juoksemaan tupakoijien ehdoilla milloin mitäkin ikkunaa sulkemassa tai vastaavasti repimässä parvekkeen ovea auki sopivalla hetkellä että saisin sitten ne jo sisälle ehtineet kärtsät poistumaan. Kissataloudessa ei ole ikinä yksinkertainen operaatio tuulettaa, kun koko lauma pitää ensin paimentaa jemmaan johonkin huoneeseen suljetun oven taa...!

Kaikkeen tottuu, kuten tähän iänikuiseen pelleilyynkin. Nykyisessä asunnossa on vain mennyt överiksi koska täällä tupakoidaan vartin välein. Lisäksi erään huoneen ikkunasta tunkee tupakan lisäksi myös vanhan viinan löyhkää, syystä jota tajua en. Miten sellaisen löyhkän edes saa menemään omasta ikkunasta ulos ja toisen ihmisen ikkunasta sisään en ymmärrä. Mikä tarvis deekulla on asettua haisemaan tuuletusikkunansa kohdalle?

Oli miten oli, niin jonkinlainen haisenta-alue voisi olla ihmisille hyvä ratkaisu. Jokaiseen taloyhtiöön perustettaisiin tilat joissa saa haista ja muu tila olisi hajuvapaata. Nämä parvekkeet, mattoparvekkeet ja varsinkaan ulko-oven edusta jotka ovat klassisimpia haisentapaikkoja eivät ole hyvä ratkaisu.

Ai että miksikö en sitten pidä ikkunoita kokoajan kiinni? Kas kun luulin että minulla on vapaus tehdä ikkunoillani mitä lystään.

Sitäpaitsi ei täällä auta vaikka olisi joka läpi kiinni, naapurin krapulapaskan dunkkikset tunkevat suoraan vessaamme ja sitä kautta koko asuntoon, koska pitää pitää vessan ovea raollaan kissojen käydä asiallaan. Tämän vuoksi varsinkin tuuletusrumbaa riittää.

Voi kyynel, ettäkö ihan kyykytetään. Sillähän ei ole mitään merkitystä että tupakoitsijat ovat kyykyttäneet muita ihmisiä vuosikymmenet. Minun puolesta polttakoot parvekkeella ja saastuttakoot itseään niin paljon kuin huvittaa, kunhan pitävät huolen ettei savu karkaa omalta alueelta esim naapurin astmaatikon kotiin tai toisen naapurin vauvapyykkiä saastuttamaan. Bussipysäkillä pistetään käryämään vaikka vieressä joutuvat poistumaan pysäkiltä tai kaivamaan astmapiippua esiin. Ehkä joskus jopa ollaan niin huomaavaisia että otetaan kaksi askelta sivulle - tuulen yläpuolelle tietty. Kun saisi nämä pösilöt pois käryyttämästä parvekkeilta, bussipysäkeiltä ja muilta julkisilta paikoilta niin alkaisi jo oikeus tapahtua.

Ihan uskomatonta, miten tupakoitsijat ovat saaneet torpedoida muiden ihmisten elämää vuosikymmenet ja nyt kun ollaan saamassa jotain tolkkua tuohon itsekkyyteen niin ollaan niin loukkaannuttuja yksilönvapauden rajoituksista. Puhumattakaan siitä mitkä kustannukset tupakoitsijoiden paapomisesta tulee terveydenhuollon kaikille saroille. Vähän kuin ajaisin itse kännissä autoni ruttuun ja sitten menisin kyselemään naapureilta että meidän kaikkien pitää nyt maksaa tää mun auto, jonka kännissä ruttasin.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
fenomenologi
Fëanor
Ennustan, että foorumin nikotiiniriippuvaiset tulevat tänne kohta suureen ääneen meuhkaamaan "oikeuksistaan"Ihan hyvä että tulee rajoituksia, toivottavasti tupakan myynti kielletään kokonaan, ostoluvan voisi kuitenkin saada ne jotka jo polttavat. Itse olen polttanut yli 25 vuotta, jo riittäisi jos pystyisi lopettamaan.
Röökin polttaminen loppuu kuin et osta tupakkia.

Nii, löytyyköhän joka taloyhtiöstä sitten (varaa ja )tilaa tupakkihuoneelle!?
Ei se pihalla oleva tuhkiskaan nyt sitten hirveesti auta, jos se siel ikkunoiden alla on.
Jotain kaasukammioita sitten pihalle parkkipaikan toiselle puolelle, tai erillisiä tupakointikellareita?

Kun tarpeeksi monta asiaa kielletään niin ehkä meistäkin vielä jonkinlainen kansa kasvaa. Onneksi päättäjät ovat realistisia.

Sitä minä vaan kysyn kaikkien maatalousyrittijien puolesta, että kun tämä tupakkakielteisyys on niin yleistä, niin onko tarkoitus, että nyt joutuu maanviljelijä omalla pellollaan tai metsässään tupakoidessaan tätä tointa harjoittaessaan tekemään sen tyystin vailla yhteiskunnan tukea? Mikä lienee keskustan kanta asiaan?

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
Liittynyt6.5.2009

Minusta on hieman huvittavaa että addiktit samaistavat addiktion harjoittamisen sananvapauteen, yksilövapauteen, totalitarismin vastustamiseen yms. kun se oikea syy on siinä ettei pysty lopettamaan. Addikti vastustaa kaikkea mikä vaikeuttaa fiksin saamista, järjellä ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Tekosyitä kyllä riittää.

Kertokaa sen sijaan yksikin järkisyy miksi 18-vuotiaan tulisi aloittaa tupakointi.

Too many protest singers, not enough protest songs...

Fëanor
älyllisesti heikkoja kypäräpakkovertailuja valittaen alkoholista, epäterveellisestä ruuasta ja liikunnan puutteesta jos-noi-saa-niin-miksen-minä -tyyliin.Eli kaikki on OK jos ne eivät koske sinun pyhiä lehmiä.. Mä haluun sitten että känniset ihmiset poistetaan jotta eivät saastuttaisi minun mukavaa ilmapiiriä, joten alkoholituotteiden nauttiminen esim. parvekkaalla pitää kieltää, koska minä kyllä haistan sen viinan ja jo se että näen kännisen saa minut voimaan pahoin. Pullojen kolinaa, öykkäröintiä ja kusen katkua!
Jos tälle Feanörin ihannoimmalle tielle lähetään (fasismia, fasismia ja fasismia), niin pian huomaamme että elämme pienissä neliöissä ja mitään ei saa tehdä, koska aina joku häiriintyy.

Kannatan kyllä kypäräpakkoa kaikille keski-aikaa eläville älyn ritareille ja muille omaa hyvyyttään mainostaville vajakeille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat