Seuraa 
Viestejä45973

Pankkiautomaatteja aina silloin tällöin yritetään murtaa.
Niitä on koukattu kauhakurmaajalla seinästä, murrettu, nyt räjäytetty ja mitälie.

Mikä on paras tapaa kääntää pankkiautomaatti ja välttää kiinnijoutuminen?

Mitä mahdollisia suojasysteemejä siinä on?

Onko esim. murrossa ja väkivaltaisessa avaamisessa tapahtuva rahojen värjäys?
Eipä taida olla. Kasetti on umpinainen ja vain päälimmäiset setelit värjäytyisi.
Onkohan systeemissä mitään surantajärjestelmää, GPS tai joku muu, mikäli kaapin sattuu saamaan seinästä irti ja mukaansa.

Alla lehtijuttu viimesestä epäonnistuneesta yrityksestä.

Pankkiautomaatti räjäytettiin Pulkkilassa
4.10.2009 10:16 | Päivitetty: 4.10.2009 10:44
A A STT

Vesa Ranta

Pulkkilan keskustassa räjäytettiin pankkiautomaatti.
Pankkiautomaatti on räjäytetty Pulkkilassa Pohjois-Pohjanmaalla varhain tänä aamuna. Pankin seinässä ollut automaatti tuhoutui, ja osa seinää rikkoutui.

Räjähdys tapahtui hieman kello neljän jälkeen. Rikoskomisario Jukka Myllymäki Oulun poliisista kertoi, että tekijät mitä todennäköisimmin jäivät ilman saalista.

Räjäytyksestä epäillyt kaksi miestä pakenivat paikalla autolla. Poliisi pääsi heidän jäljilleen, ja miehet otettiin kiinni 15 kilometrin päässä Pulkkilasta etelään. Miehet eivät tehneet vastarintaa.

Miehet ovat syntyneet vuonna 1967 ja 1974. He ovat suomalaisia.

Myllymäen mukaan ensimmäinen poliisipartio ehti paikalle Pulkkilan keskustaan pian räjähdyksen jälkeen. Toinen partio puolestaan havaitsi epäiltyjen auton

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Nyt on liiga kiikissä.
Uutinen ei kuitenkaan kerro paljonko on saalista saatu.
_______________________________________

Jäikö räjäyttäjäliiga viimein kiinni?
Tiistai 6.10.2009 klo 08.06 Poliisin suuroperaatiossa napattiin aamuyöllä viisi pankkiautomaattiräjäyttäjää.

Poliisi otti kiinni viisi henkilöä suuroperaatiossa. (HARRI HEIKKILÄ)Poliisin karhuryhmä otti tiistaina aamuyöllä kiinni viisi henkilöä suuroperaatiossa, johon osallistuivat poliisin lisäksi puolustusvoimat ja rajavartiolaitos. Kiinniotetut räjäyttivät Osuuspankin yhteydessä olevat pankkiautomaatit Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla puoli neljän aikaan aamuyöstä.

Kiinniotetut ovat 23-36-vuotiaita miehiä ja Ruotsin kansalaisia. Usealla autolla liikkuneet tekijät napattiin noin sadan kilometrin päästä Pyhjärveltä itään Pohjois-Savossa Rautavaaran kunnassa.

- Heidän annettiin paeta paikkaan, jossa kiinniotto ei vaarantanut ulkopuolisia, kertoo rikostarkastaja Teijo Ristola keskusrikospoliisin Turun yksiköstä.

Rikospaikka eristettiin Pyhäjärvellä räjäytyksen jälkeen ja varmistettiin, ettei sivullisille ollut vaaraa. Myös kiinniottopaikan läheisyydestä suljettiin teitä räjähdysvaaran takia.

Saman rikollisryhmän osuutta muihin aikaisempiin pankkiautomaattien räjäytyksiin tutkitaan.

- Ensisijaisesti heitä epäillään tänä aamuna tapahtuneesta räjäytyksestä. Tutkinnan alla ovat kuitenkin kaikki kuusi Suomessa tehtyä räjäytystä. Epäilys on, että ruotsalaisella rikollisjärjestöllä olisi osuutta muihinkin, kertoo Ristola.

"Suomen poliisin näytön paikka"

Yli sadan poliisin operaatio oli keskusrikospoliisin, useiden poliisilaitosten ja Helsingin poliisilaitoksen yhteinen. Poliisitoiminnan yleis- ja tilannejohto oli Helsingin poliisilaitoksella. Virka-aputoimintoja pyydettiin myös rajavartiolaitokselta ja puolustusvoimilta.

Ristola kertoo, että operaation suhteen oli tehty paljon kansainvälistä yhteistyötä Pohjoismaiden välillä, erityisesti Ruotsin poliisin kanssa.

- Tiedustelutietojen mukaan poliisilla oli näkemys siitä, mitä tuleman pitää. Olimme varautuneita siihen, että yöllä tapahtuu jotain, ja kun se tapahtui, niin sangen nopeasti kyettiin turvallisiin kiinniottoihin, Ristola kertoo.

- Kiinniotto sujui varsin mallikkaasti, eikä tekijöiden, viranomaisten tai siviilien turvallisuus vaarantunut. Tilanteet, joissa on mukana räjähdysaineita, ovat aina kiperiä, Ristola toteaa.

Kiinniotettujen hallusta löydettiin räjähdysaineita ja ase.

Ristola on tyytyväinen operaation toteutumiseen.

- Tämä oli koko maan kattava operaatio, ja niin Suomen poliisin kuin kaikkien viranomaisten näytön paikka, Ristola sanoo.

Esitutkinnan suorittaa keskusrikospoliisi. Kiinniotettuja epäillään ainakin törkeästä varkaudesta.

Sunnuntaina kaksi suomalaista kiinni

Poliisi otti kiinni sunnuntaina kaksi suomalaista miestä epäiltynä sunnuntaiaamuna tehdystä pankkiautomaatin räjäytyksestä Pulkkilassa Pohjois-Pohjanmaalla.

- Lähtökohtaisesti näyttää siltä, että suomalaisilla tekijöillä ei olisi tekemistä ruotsalaisliigan kanssa. Asiaa kuitenkin tutkitaan vielä, Ristola sanoo.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Kalevassa olevasta kuvasta näkyy, että eihän tuo ole kuin vähän "kuoriutunut".

Edes ihan vieressä oleva ikkuna ei ole rikki!

AMATÖÖRIT!

Kun taas tue viimeisin, josta myös jäivät kiinni olikin jo paremmin toteutettu. Saalis on lehden mukaan ollut huomattava.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat