Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Vihreiden ex-ministeri, Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara on huolissaan kansalaisten tietoturvasta.

Soininvaaran mukaan ongelmana ovat poliisit, jotka hankkivat sivutuloja myymällä salassa pidettäviä tietoja kiinnostusta herättävistä kansalaisten keskeneräisistä rikosepäilyistä.

- Eräs suuren sanomalehden rikostoimittaja kertoi minulle, että on suorastaan maanvaiva, kun joku tämmöinen julkisuudenhenkilö joutuu tutkimuksen alaiseksi, niin useampi poliisi soittaa kilvan, että kuka pääsee myymään tämän tarinan, Soininvaara sanoi Radio Rockin haastattelussa aamulla.

Soininvaaran käsityksen mukaan tarjonta on niin huimaa, että se ylittää kysynnän. Tämän vuoksi kansalaisten tiedot myydään halvalla.

Soininvaaran mukaan on ongelma, ettei toimittajan tarvitse paljastaa lähdettään tällaisissa tapauksissa lähdesuojaan vedoten.

- Tämä ei ole mitenkään harvinaista maailmassa, että poliisi vuotaa kuin seula, Soininvaara suhteuttaa Suomen korruptiokulttuuria.

Kauhuskenaariona Soininvaara kysyy, mitä tehtäisiin jos poliisin tapa leviäisi esimerkiksi lääkärikuntaan."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73167-r ... oliiseista

Kommentit (3)

Julkisuuden henkilöillä on paljon kaimoja.

Jos julkkis haluaa tehdä rikoksia turvallisesti, niin vaihtakoon nimekseen Matti Korhonen.

Soininvaara pitäisi lähettää Pohjois-Koreaan tekemään nerokkaita oivalluksiaan, siellä poliisi ei vuoda kuin seula; tai jos vuotaa, hän vuotaa verta...

ralf64
"- Eräs suuren sanomalehden rikostoimittaja kertoi minulle, että on suorastaan maanvaiva, kun joku tämmöinen julkisuudenhenkilö joutuu tutkimuksen alaiseksi, niin useampi poliisi soittaa kilvan, että kuka pääsee myymään tämän tarinan, Soininvaara sanoi Radio Rockin haastattelussa aamulla.Mikähän tämä suurempi sanomalehti mahtoi olla? Ainakin eilisen Aamulehden(Olikohan se Aamulehti, mistä tämän luin?) mukaan eri lehdiltä kerätyn tiedon mukaan tälläinen on sangen harvinaista suomessa.

Ettei vain kyseessä ole jonkinlainen yritys murtaa lähdesuojaa, tyyliin tekijänoikeudet tai lapsiporno..

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat