Seuraa 
Viestejä45973

Aikaisemmin postasin keuhkoklamydiasta ja Alzheimerin taudista sekä MS-taudista.
laaketiede-ja-terveys-f11/keuhkoklamydia-ja-alzheimerin-tauti-t39658.html
laaketiede-ja-terveys-f11/keuhkoklamydia-ja-ms-tauti-t39756.html

Nyt olisi vuorossa mielenterveydelliset ongelmat kuten masennus, skitsofrenia, psykoosit, ja krooninen alkoholismi, sekä masennuksen yhteys dementiaan. Alzheimerin taudista ja keuhkoklamydiasta on saatu ehkä ne vakuuttavimmat todisteet tähän mennessä, joten se yhteenveto kannattaa myös lukaista läpi.

Tulehdus, masennus ja dementia:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17705097
Kroonisen tulehduksen katsotaan olevan keskeinen tekijä sydän- ja verisuonitaudeissa, MS-taudissa, diabeteksessa, syövässä, mutta myös vakavassa masennuksessa. On olemassa näyttöä siitä, että masennus on dementian ja Alzheimerin taudin riskitekijä myöhemmällä iällä. Myös neuronikato on tavallista vakavassa masennuksessa ja dementiassa, sekä tiettyjen pro-inflammatoristen sytokiinien kohoaminen (esim. IL-1, IL-6, TNF-alfa). Masennuslääkkeen palliatiivinen efekti tulee ilmeisesti siitä, että se vaimentaa tätä tulehdusta.

MS-tauti + skitsofrenian ja CFS:n antibioottihoito
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1926 ... _DefaultRe
Tässä tutkimuksessa skitsofreniaa hoidettiin doksisykliini (100 mg x 2 päivässä) ja klindamysiini (300 mg x 2 päivässä) antibiooteilla. Tulokset olivat hyviä; yhteensä 13 henkilöllä, joilla oli psykoosioireita ja skitsofreniaa, havaittiin joko erinomaista tai huomattavaa paranemista 30-90 päivän antibioottihoidon jälkeen vuoden seurannan jälkeen.

Klamydia-infektiot ja skitsofrenia + mt. sairaudet
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15922095
Tämän tutkimuksen mukaan klamydia-infektiot (huomaa klamydia = myös keuhkoklamydia) lisäävät huomattavasti riskiä sairastua skitsofreniaan ja muihin mielenterveydellisiin sairauksiin, kuten masennukseen.

Tulehdusvaste bakteereihin aiheuttaa mm. masennusta Cytokine-Associated Emotional and Cognitive Disturbances in Humans http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/conten ... 74f370ca18
Tutkimus viittaa siihen, että matala krooninen tulehdus elimistössä riittää aiheuttamaan masennusta ja muita kognitiivisia ongelmia. Näitä ongelmia aiheuttavat todennäköisesti sytokiinit eivätkä bakteerimyrkyt suoraan tai kortisoli.

Jos ei selvinnyt vielä miten yleinen esim. keuhkoklamydia on, niin tässä sekin tulee esille:

C. pneumoniae terveiden ihmisten verinäytteessä
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16472397
Tutkimuksen mukaan terveiltä ihmisiltä (otoskoko 459, keski-ikä 44 vuotta) löydettiin verinäytteistä noin 25% tapauksissa keuhkoklamydiabakteereja (C. pneumoniae), ja nämä asuivat valkosolujen sisällä (neutrofiilit, monosyytit, eosinofiilit, ja basofiilit). Nämä voivat helposti tartuttaa muita osia elimistössä. Lisäksi ELISA-menetelmä paljasti, että 48% tapauksissa verinäytteissä oli kohonneita vasta-aineita C. pneumoniaea vastaan, mikä viittaa aktiiviseen krooniseen infektioon.

Laaja tutkimus klamydiasta, sekä sen aiheuttamista kroonisista sairauksista:
"Latent chlamydial infections: the probable cause of a wide spectrum of human diseases."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15993547
Tässä tutkimuksessa myös monet muut taudinaiheuttajat suljettiin pois.
Taudin kulku infektoituneissa perheissä: Vastasyntyneillä, infektiot näkyvät sporadisesti silmissä, tai alemmassa osassa hengitystietä. Voi myös harvoin olla terveysongelmia, jotka ovat vakavampia. Vauvat yleensä vaikuttavat terveiltä, mutta ovat joskus rauhattomia, itkevät, ja on nukkumis- ja syömishäiriöitä. Myöhemmin lapsuusiässä nämä lapset voivat kärsiä erilaisista allergioista (atooppinen ihottuma, normaali ihottuma). Aikoina jolloin sää muuttuu, nämä infektoituneet henkilöt voivat kärsiä fatiikista, apaattisuudesta, unettomuudesta, ja yökastelusta; joskus voidaan myös havaita anoreksiaa; sporadisesti turvonneita imusolmukkeita (useimmiten niskassa), ja joitain muita oireita, erityisesti pieniä hermostollisia oireita. Infektoituneet lapset kärsivät usein neurologisista poikkeavuuksista, jotka ilmenevät keskittymiskyvyn puutteena, levottomuutena, (mutta joissain potilaissa hyperaktiivisuutena), ja siitä seuraavina oppimisvaikeuksina.

Toisinaan lapset voivat myös valittaa kivuista jotka esiintyvät mahassa, silmissä, raajoissa ja niskassa, ja tämä liittyy yleensä säämuutoksiin. Pääsääntöisesti, nämä oireet tulevat nopeasti, ja myös häviävät todella nopeasti, joten vanhemmat eivät niitä juuri huomioi. Pidemmällä aikavälillä nämä lapset vaikuttavat terveiltä. Hyvin harvoin, on myös mahdollista että infektoituneilla lapsilla ilmenee muita ongelmia, kuten vakavia sairauksia (leukemia, syöpä, tai MS-tauti). Jotkut lapset myös kärsivät huomattavan usein erilaisista infektioista (alemmassa hengitystiessä, ja sporadisesti myös virtsatiessä).

Aikuisilla, subjektiiviset ongelmat alkavat hyvin hitaasti, ja ongelmat pahentuvat huomattavasti infektion keston mukaan, ts. potilaan iän mukaan. Yleisimmät oireet aikuisten klamydia-infektiosta ovat seuraavat: nivel- ja selkäkivut, väsymys, uneliaisuus, turtuus, päänsäryt. Eläinkasvattajien joukossa taas yskä on tavallista.

Erityisesti aikuisissa on edellämainittujen lisäksi myös hermostollisia oireita, esimerkiksi ahdistusta; hermostuneisuutta, joka voi joskus johtaa ärtyneisyyteen, apaattisuutta, unettomuutta, tinnitusta, kipuja lihaksissa, myoklonia, ja nytkimiset muissa osissa elimistöä, käsien vapina, ja joskus ongelmia kaukonäössä. Erityisesti latentti klamydiainfektio aiheuttaa aikuisilla selkäkipua. Kipu voi myös siirtyä paikasta toiseen.

Tutkimuksen mukaan on tyypillistä, että kun lääkärit eivät löydä syytä, he yrittävät taivuttaa potilaan uskomaan että oireet ovat kuvitteellisia.

Patentti & tuloksia keuhkoklamydian hoidosta: krooninen alkoholismi + muut
"Diagnosis and management of infection caused by chlamydia"
http://www.freepatentsonline.com/6884784.html
Tämä patentti mainitsee myös kroonisen alkoholismin olevan antibiooteilla hoidettava sairaus. Kohta "Diseases Associated with Chlamydial Infection"

Mielenterveydelliset ongelmat eivät välttämättä tule ilman muita sairauksia:
Liikalihavuus ja keuhkoklamydia
"Chlamydial LPS and high-sensitivity CRP levels in serum are associated with an elevated body mass index in patients with cardiovascular disease."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1903 ... d_RVDocSum

Itsehoitoa harjoittavien kannattaa opiskella asiaa tarkemmin, sillä infektoituneiden solujen tuhoutuminen aiheuttaa sekundaariporfyrian oireita:
The Pathogenesis of Systemic Chlamydial Infections: Theoretical Considerations of Host Cell Energy Depletion and its Metabolic Consequences.
http://www.cpnhelp.org/pdfs/Host:CellEnergyDepl.pdf

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (55)

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

"sickness behaviour" kun googletaa, tulee esille mielenkiintoisia artikkeleita. Moniin fyysisiin sairauksiin, kuten influenssaan liittyy käyttäytymisoireita, kuten liikkumattomuutta, syömisen ja juomisen estymistä. Ajatus on, että näitä oireita eivät aiheutakaan mikrobit sinänsä, vaan sairauskäyttäytyminen on osa immuunijärjestelmän toimintaa ja sairauskäyttäytyminen olisi keskushermoston biologinen ominaisuus. Elimistön tulehduksen seurauksena verenkierrossa lisääntyneet sytokiinit ja nämä pääsisivät vaikuttamaan keskushermostossa aiheuttaen käyttäytymisen muutoksia.

http://biopsychiatry.com/immunesystem/index.html

Tuosta en tarkemmin saanut selville, selittäisivätkö väsymyksen vuorokausirytmiä säätelevien geenien hiljentäminen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1885 ... stractPlus

Depressio ja sairauskäyttäytyminen voisivat olla yhteydessä toisiinsa jollain tasolla, sillä sairauskäyttäytymisen tarkoitus on säästää eläimen energiaa, jotta se voidaan käyttää tulehdusta vastaan taistelemiseen. Depression tai epätoivon tunteen tarkoitus taas on säästää energiaa silloin, kun eläimen tai ihmisen toiminta ei tuota tavoiteltua tulosta.

Jännä tutkimus oli biologeilla, jotka tiesivät jo ennestään, että pariutumisaikana energia suunnataan paritteluun, ja immuunipuolustusjärjestelmä on kytketty säästöliekille. Kun sitten koiraslintuihin ruiskutettiin bakteerinjäämiä, niin paritteluaikana ei sairauskäyttäytymistä juuri syntynyt. Kiinnostus tipuihin voitti immuunijärjestelmän.

"Keuhkoklamydian (Chlamydia pneumoniae) vasta-aineet ovat yleisiä 64-vuotiailla tai iäkkäämmillä. Keuhkoklamydian IgG- ja IgA-vasta-aineiden korkeat seropositiiviset tasot merkitsevät uusintatulehduksen, -aktivaation tai kroonisen tulehduksen mahdollisuutta iäkkäässä väestössä. Tämä kävi ilmi LL Anna-Liisa Koiviston väitöstutkimuksesta. Tupakointi oli yhteydessä keuhkoklamydian IgA vasta-aineiden korkeisiin tasoihin naisilla. Iäkkäillä depressiivisillä henkilöillä (75-vuotiaat tai vanhemmat) olivat korkeat keuhkoklamydia- IgG-vasta-ainetasot. Tuloksen mukaan keuhkoklamydia-tulehdus voi olla depression riskitekijä. Matalamman kognitiivisen kyvyn omaavilla iäkkäillä naisilla ja matalan tai keskimääräisen toimintakyvyn omaavilla miehillä oli korkeat keuhkoklamydia-IgA-vasta-ainetasot. Sepelvaltimotauti oli yhteydessä korkeisiin keuhkoklamydia-IgG-vasta-ainetasoihin, koholla olevaan verenpaineeseen ja tupakointiin miehillä. Keuhkoklamydia-tulehdus voi olla sepelvaltimotaudin riskitekijä erityisesti miehillä. Toisaalta tupakointi, depressio, matala kognitiivinen ja matala toiminnallinen kyky voivat laukaista keuhkoklamydia-tulehduksen."

http://domino.utu.fi/tiedotus/tiedotuks ... enDocument

Loppu tässä abstraktissa oli tosin omituinen, kuulostaa vähän samalta kuin sanoisi: "saksilla voi leikata paperia, toisaalta paperi voi myös leikata sakset", vai miten se nyt menikään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Öh, en tiedä mihin tämän laittaisin mutta sopiihan se tännekin. Tästä minä olenkin jo aikaisemmin puhunutkin, ettei tavanomaiset antibioottihoidot pure keuhkoklamydiaan. Myöhemmin ajattelin puhua myös masennuksen ja sydän & verisuonitautien yhteydestä.

"Kroonisen keuhkoklamydiainfektion hoitoon tarvitaan ilmeisesti samanaikainen useamman antibiootin yhdistelmä, kuten on jo käytössä helikobakteeri-infektioiden ja tuberkuloosin hoidossa. Tutkimuksen mukaan kroonista keuhkoklamydiainfektiota ei voida parantaa eikä infektion kiihdyttämää ateroskleroosia ehkäistä tavanomaisella yhden antibiootin hoidolla. Tämä ilmenee Suomen Akatemian Mikrobit ja ihminen -tutkimusohjelman hankkeista, joissa on selvitetty infektioiden ja ateroskleroosin yhteyttä kokeellisessa keuhkoklamydian infektiomallissa sekä keuhkoklamydian ja isäntäsolun vuorovaikutuksia. Hankkeita johtavat tutkimusprofessori Maija Leinonen ja emeritus professori Pekka Saikku sekä dosentti Mirja Puolakkainen."

http://www.aka.fi/en-gb/A/Science-in-so ... 1895/1906/

Kiintoisa tutkimus tämä:
Antidepressants and the Risk of Suicide, Attempted Suicide, and Overall Mortality in a Nationwide Cohort
http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/conten ... 63/12/1358
Tämä Suomessa tehty tutkimus osoittaa että masennuslääkkeiden hyöty tulee myös siitä, että se vähentää sydän & verisuonitauteihin liittyviä kuolemantapauksia.

Useat tutkimukset taas toteavat että masennuslääkkeillä on tulehdusta vaimentava vaikutus, ja että toisaalta masennus on tulehduksellinen tila, ja osa tulehduksesta voi tulla verisuonistosta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Antidepressant
"Recent studies show pro-inflammatory cytokine processes take place during clinical depression, mania and bipolar disorder, and it is possible that symptoms of these conditions are attenuated by the pharmacological effect of antidepressants on the immune system."

Keuhkoklamydia on bakteeri, joka liittyy sydän & verisuonitauteihin:
Epidemiology of Chlamydia pneumoniae in atherosclerosis.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10539858
"However, more than 20 studies that used different serologic methods in different laboratories all over the world have established the association of C pneumoniae with atherosclerosis. Circulating immune complexes and immunoglobulin A antibodies appear to be the best markers of chronic infection in C pneumoniae seroepidemiologic studies."

Kiintoisa tutkimus tämäkin:

Serotonin and melatonin, neurohormones for homeostasis, as novel inhibitors of infections by the intracellular parasite chlamydia.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1617 ... t=Abstract
"Tryptophan depletion by interferon-gamma (IFN-gamma) is the most important host defence system against chlamydial infection"

Niillä, joilla on mielenterveydellisiä ongelmia, on myös usein vaikeuksia nukkumisen kanssa; tyypillistä on unitrytmin sekoittuminen, johon melatoniini auttaa usein. Tämän tutkimuksen mukaan tryptofaanin rajoittaminen on elimistön tärkein puolustusreaktio klamydia-infektiota vastaan, olipa se sitten C. pneumoniae tai C. trachomatis, tai muita klamydia-lajeja. Kun on tryptofaanin puutetta, on myös puutetta melatoniinista ja serotoniinista. Edellämainitut myös hillitsevät klamydia-infektion leviämistä, mutta niillä ei ole samanlaisia vaikutuksia moniin muihin bakteereihin. Tämän tutkimuksen mukaan siis sekä tryptofaanin puute, että siitä johtuva melatoniinin ja serotoniinin puute ovat juuri klamydia-infektiosta johtuvaa, eikä liity moniin muihin bakteereihin.

Tryptofaania ei siis kannata syödä erikseen, koska silloin klamydia-infektio rupeaa leviämään reippaammin.

Eikös periaatteesa melkein mitkä tahnsa sairaudet mielialoihin vaikuta vaikka "vääränkoivun kautta". Allergikkona tiedän miten kutina voi viedä hermoromahduksen partaalle. Silmien umpeen muurautuminen kovalla kutinalla, hengitystiehyeiden tukkeutuminen, ne aiheuttaa välillä jopa kuolemanpelkoa ja tuska, se sinällään on mieleenkin vaikuttava seikka.

Aivoissahan on verieste.
Kaikki bakteerit tai virukset ei pääse aivoihin.
Sikälis aivot siis on suojassa paljolta.
Samahan pätee sikiöihinkin joita suojaa istukassa olevat esteet.

Kysyisinkin nyt että pääseekö se keuhkoklamydian aiheuttaja ihan aivoihin asti vai onko kyse vain keuhkoissa jylläävästä taudista ja sen seurannaisongelmista?

Skitsofreniastakin kysyisin semmosta että kun nyt on löydetty se DNA:n deletoituminen ja "sukulaisuus" autismiin, jossa DNA kopioituu, niin nekös muka paranis antibiooteilla?

Ei perinnöllisyys voi parantua millään.

Mites näissäkin kirjoituksissa alkaa näyttää ihan sille että oltaiskin jossain ihmeparannusteltassa eikä Tiedesaitilla.. hm..

Mikäs on pgm:n ammatti? Pappi vai lukkari, talonpoika vai kuppari?


Keuhkoklamydia on ihan oikea sairaus. Se ei ole mielisairaus.

?
Luitko nuo Brian Balinin tutkimukset Alzheimerin taudista, kyllä sitä bakteeria on löytynyt aivoistakin ihan runsain määrin, sekä MS-taudissakin selkäydinnesteestä. Ei se bakteeri kauan pelkästään keuhkoissa viihdy. Syy siihen miksi keuhkoklamydialle ja klamydioille yleensä pitää antaa korkea painokerroin kroonisissa sairauksissa on se, että nämä bakteerit ovat huomattavan varovaisia siinä miten paljon ne vahingoittavat isäntäänsä lisääntyessään, eli eivät aiheuta mitään infektioon viittavia oireita, vaan infektion syvyys voi olla huomattava ennen kuin huomaa mitään, ja sittenkään ei yleensä osaa yhdistää oireitaan tähän infektioon. Ja sen lisäksi bakteeri on huomattavan yleinen.


Ei perinnöllisyys voi parantua millään.

Entä sitten, miksi oletat että perinnölliset tekijät itsessään aiheuttaisivat autismin tai jonkun muun taudin oireet?

Skitsofreniastakin kysyisin semmosta että kun nyt on löydetty se DNA:n deletoituminen ja "sukulaisuus" autismiin, jossa DNA kopioituu, niin nekös muka paranis antibiooteilla?

Miksi oletat että se geenivirhe itsessään aiheuttaa skitsofreniaa/autismia. Kaikilla joilla on altistavia tekijöitä johonkin tautiin, ei silti ole sitä tautia, joten geenivirheet eivät yleensä itsessään noita tauteja aiheuta.

pgm
Pönni
Ei perinnöllisyys voi parantua millään.

Entä sitten, miksi oletat että perinnölliset tekijät itsessään aiheuttaisivat autismin tai jonkun muun taudin oireet?Et siis ole perehtynyt autismitietoon jota on ollut jo kohta vuosikymmen suomessakin saatavilla mm. kehitysvammahuollon tietopankista:
Aspergerin oireyhtymä
Autismi

Huomiota kannattaa kiinnittää kromosomitutkimuksiin, on löydetty virheitä kromosomeista ja se tarkoittaa kehityspoikkeavuutta, synnynnäistä vikaa. Sairaudeta on turha puhua. Poikkeava voi olla periaatteessa terve.

Skitsofreniastakin kysyisin semmosta että kun nyt on löydetty se DNA:n deletoituminen ja "sukulaisuus" autismiin, jossa DNA kopioituu, niin nekös muka paranis antibiooteilla?

Miksi oletat että se geenivirhe itsessään aiheuttaa skitsofreniaa/autismia. Kaikilla joilla on altistavia tekijöitä johonkin tautiin, ei silti ole sitä tautia, joten geenivirheet eivät yleensä itsessään noita tauteja aiheuta.Nykyäänhän puhutaankin oireyhtymistä just siks että luokittuakseen johonkin diagnoosiin ei riitä vain jokin yks altistava tekijä.
Minä ja veljeni olemme esmes äidin suvusta perineet autisminkirjon oireilut, veli XY-krmosomeineen vakavamman kuin minä XX-kromosomeineni mutta toinen tytär ei luokitu vaikka piirteitä hänessä onkin. Hän on bibolaarinen ja suvussa on myös skitsofreniaa.... tai.. onko se alkujaan ollut skitsofreniaa vaiko vain autisminkirjon oireilua johon on liittynyt harha-aistimuksia? Eihän ne toisiaan poissulje.

Autisminkirjosta tehtiin laaja tutkimus ja siinä kyettiin jäljittämän perinnöllisyyttä niin paljon ettei sitä enää ammattipiireissä kiistetä.

Sinä jätit vastaamatta oleellisiin kysymyksiin, et kommentoinut veriesteeseen, etkä paljasta asiantuntemustasi.
Minä laitan sinut nyt amatöörikastiin, samaan missä olen itse ja sieltä on pääseminen vasta asiallisten dokkareitten kera jos on aihetta.

Yliopistoissa tutkitaan asioita ihan oikeesti.
Niihin kaikista eniten voi luottaa.
Autisminkirjon oireilut ei johdu keuhkoklamydiasta. Siitä ei ole mitään mainintaa missään.
Eikä ole skitsofreniankaan osalta ja tarvitaan päteviä tutkimuksia. Ei riitä syy-yhteydeksi se että myös autisminkirjoisilla ja skitsofreenikoilla esiintyy keuhkoklamydiaa, joka on melko yleinen tauti.
Niillä tuskin on korrelaatiota keskenään.
Possunuhankin voi saada kuka tahansa riippumatta neuropsykiatrisesta statuksesta. Ei nps. valitettavasti estä sairastumasta ihan niinkuin muutkin.

Vielä..
Mikäli keuhkoklamydia aiheuttaisi skitsofreniaa, autisminkirjon oireyhtymiä ja kuten aiemmin on jo viitattu että MS tautia, ja muitakin tais olla, niin miten sitten selittyy se, ettei kaikki melko yleistä keuhkoklamydiaa sairastaneet ole monivammaisia autisminkirjoisia, joilla on skitsofrenia ja MS tauti?

pgm

Keuhkoklamydia on ihan oikea sairaus. Se ei ole mielisairaus.

?
Luitko nuo Brian Balinin tutkimukset Alzheimerin taudista, kyllä sitä bakteeria on löytynyt aivoistakin ihan runsain määrin, sekä MS-taudissakin selkäydinnesteestä. Ei se bakteeri kauan pelkästään keuhkoissa viihdy.Eli kyseessä on aivosairaus ja mielisairaudet pysyvät edelleen fiktiona.

Boorabee
pgm
Keuhkoklamydia on ihan oikea sairaus. Se ei ole mielisairaus.

?
Luitko nuo Brian Balinin tutkimukset Alzheimerin taudista, kyllä sitä bakteeria on löytynyt aivoistakin ihan runsain määrin, sekä MS-taudissakin selkäydinnesteestä. Ei se bakteeri kauan pelkästään keuhkoissa viihdy.

Eli kyseessä on aivosairaus ja mielisairaudet pysyvät edelleen fiktiona.Sikälis niin.. voiko mieli sairastua?
Mutta sanovat että se on saivartelua kun vatvoo perinjuurin.

Minä en saanut kuitenkaan mitään vastausta siihen aivojen veriesteeseen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Veri-aivoeste

Mielenhäiriöistä kuitenkin voidaan puhua, vai?

MLT
Seuraa 
Viestejä571
pgm
Tryptofaania ei siis kannata syödä erikseen, koska silloin klamydia-infektio rupeaa leviämään reippaammin.Ketju menee: tryptofaani > 5-hydroksitryptofaani > 5-hydroksitryptamiini(serotoniini) > N-asetyyli-5-hydroksitryptamiini > N-asetyyli-5-metoksitryptamiini(melatoniini) (viite: KEGG)

eli nyt tuossa sanotaan, että kaksi ketjussa myöhempää ainetta on hyväksi, mutta lähtöaine ei. Mistähän ne ketjun loppupään aineet voivat muodostua?

MLT


eli nyt tuossa sanotaan, että kaksi ketjussa myöhempää ainetta on hyväksi, mutta lähtöaine ei. Mistähän ne ketjun loppupään aineet voivat muodostua?

IFN-gamma sytokiini on elimistön eräs puolustusmekanismi klamydioita vastaan; se rajoittaa tryptofaanin tuotantoa soluissa. Tryptofaani on ilmeisesti jotain mitä klamydiat tarvitsevat lisääntyäkseen. Tästä on tehty toinenkin tutkimus, klamydioilla infektoidut solut laitettiin liuokseen joka sisälsi tryptofaania erilaisilla konsentraatioilla. Tryptofaanin avulla klamydiat lisääntyivät, mutta kun oli tryptofaanin puutetta ne menivät kryptiseen muotoonsa, jolloin eivät voi lisääntyä. Kun olosuhteet ovat otollisempia, ne tulevat taas esille replikoivaan muotoonsa lisääntymään.

Tryptophan depletion as a mechanism of gamma interferon-mediated chlamydial persistence.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8063385

Myös esim. kortisonin käyttäminen saa klamydiat tulemaan esille ja lisääntymään:
Reactivation of Chlamydia pneumoniae infection in mice by cortisone treatment.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov:80/pmc/articles/PMC173951/
Reactivation of Chlamydia trachomatis lung infection in mice by cortisone.
http://iai.asm.org/cgi/content/abstract/39/2/655

Eli ainakin kortisonilla ja tryptofaanilla saa infektionsa mukavasti leviämään. Kortisonin käyttäminen kyllä vähentää tulehdusta, mutta siitä saa myös maksaa hinnan tulevaisuudessa - tämä on myös samassa linjassa sen kanssa mitä Trevor Marshall sanoo immunosuppressiivisten lääkkeiden käytöstä.

Pönni

Sikälis niin.. voiko mieli sairastua?Samalla tavalla kuin esimerkiksi yhteiskunta voi sairastua. Kyseessä on kielikuva. Kaikki mielisairaudet ovat kielikuvia.

Koska ei ole olemassa mielisairauksia, niin kaikki psykiatriset pakkokeinot ovat laittomia.


Eli kyseessä on aivosairaus ja mielisairaudet pysyvät edelleen fiktiona.

Masennus on ainakin dementian ja Alzheimerin taudin riskitekijä, eli eivät ole toisistaan riippumattomia. On makuasia missä vaiheessa ongelmaa ruvetaan kutsumaan sairaudeksi, mutta mielestäni masennuksen kohdalla se voidaan jo perustellusti tehdä, kun voidaan objektiivisesti mitata että jotkut tulehdussytokiinit ovat koholla (katso allaoleva tutkimus), sekä todeta fyysisiä vaurioitakin. Luulen että samat asiat voivat päteä myös muittenkin mielisairauksien kohdalla.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17705097
"If chronic inflammatory changes are a common feature of depression, this could predispose depressed patients to neurodegenerative changes in later life. Indeed there is now clinical evidence that depression is a common antecedent of Alzheimer's disease and may be an early manifestation of dementia before the cognitive declines becomes apparent.
..For example, neuronal loss is a common feature of major depression and dementia."

MLT
Seuraa 
Viestejä571

Hmmm...

pgm
IFN-gamma sytokiini on elimistön eräs puolustusmekanismi klamydioita vastaan; se rajoittaa tryptofaanin tuotantoa soluissa.Tryptofaani on välttämätön aminohappo, jota ihminen ei valmista itse vaan saa sen ravinnosta.

Joku tuossa viitatun artikkelin viestissä ontuu tai sitten lyhennelmä on puutteellinen.

MLT


Tryptofaani on välttämätön aminohappo, jota ihminen ei valmista itse vaan saa sen ravinnosta. Joku tuossa viitatun artikkelin viestissä ontuu tai sitten lyhennelmä on puutteellinen

Joo, piti olla että IFN-gamma lisää IDO entsyymin toimintaa, joka saa tryptofaanin muuntumaan muiksi yhdisteiksi nopeasti (kynureniini), jolloin siitä syntyy puutetta. Todennäköisesti samat johtopäätökset voi silti vetää asiasta, eli ei kannata tryptofaania silti ottaa.

Psykoosissa ollaan muuten havaittu juuri tämä asia että tryptofaani muuntuu nopeasti kynureniiniksi:
Kynurenine pathway in psychosis: evidence of increased tryptophan degradation
http://jop.sagepub.com/cgi/content/abstract/23/3/287

"Post-mortem brain tissue studies have reported elevated kynurenine and kynurenic acid in the frontal cortex and upregulation of the first step of the pathway in the anterior cingulate cortex of individuals with schizophrenia."

Mutta on tuo tryptofaani-kynureniini polku häiriintynyt myös masentuneilla.
CSF concentrations of brain tryptophan and kynurenines during immune stimulation with IFN-: relationship to CNS immune responses and depression
http://www.nature.com/mp/journal/vaop/n ... 9116a.html

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat