Seuraa 
Viestejä45973

Koska ylivoimaisesti suurin osa maailman maista tulee toimeen ilman henkilötunnuksia ja valtakunnallisia osoiterekistereitä, olisi niiden käytöstä Suomessakin intimiteettisuojan ja vapauden lisäämisen nimissä luovuttava.

Kommentit (20)

Ja hevon kakat!

Kaikki 18v. täyttäneet voi vapautua yhteiskunnasta luopumalla oikeuksistaan vaikka terveyspalveluihin, sosiaaliturvaan, ihan kaikkeen. Kait sitä jotenkin onnistuu keplottelemaan yhteiskunnan ulkopuolella pimeitä töitä tehden kun ei oo missään rekisterissä. Voihan sitä "kadota".

Miks koko yhteiskunnan pitäis hyppiä joittenkin teinien tai lapsenmielisten pillin mukaan muuttamalla systeemi jonkun kehitysmaan mallin mukaiseksi? Kerroppas "neropatti"?

Kerro samalla onko planeetalla jossakin yhä maata jonka voi ilmoitusluontoisesti ottaa omakseen? Se juna tais mennä jo joskus 10 000v. sitten kun maanviljely yleistyi ja alettiin laatia perintöoikeuslakeja yms.

Missään luolaolosuhteissa tai keräilykulttuurissakaan ei ole voinut tehdä mitä lystää, miks moinen nyt yhtäkkiä olis kellekkään mahdollista? Miks ylipäätään pitäis? Onko tämä joku peterpansyndroomaisten kohtauspaikka tämä voorumi kun alvariinsa tästä on porua?

Mä-ä ha-luun! Hetimullekaikki pikkuprinssit vauhdissa. Ettekö ala jos ei heru vapautta?

Luin kerran Tamperelaisesta nuoresta miehestä joka oli asunut jossakin maakuopassa. En nyt muista mikä tarina siihen liittyi? Maksamattomia laskuja ehkä, yms. Talvella vois olla aika ankeeta mutta eiköhän jostakin sivummalta aina joku luola löydy mihin käpertyä maate. Sapuskat voi dyykata kaupojen roskiksesta tai sit onkia kaloja mato-ongella, siihen ei tarvita lupaa, marjastaa, sienestää, kasvattaa juureksia, viljaa.. ainiin.. sitä maatakin pitäis olla.. Siispä järsimään pajunkuorta ja olemaan vapaa kuin taivaan lintu. Ne kylläkin tarvitsee itsensä kokoisen määrän sapuskaa moninkertaisena päivittäin, eivät ehdi olla "vapaita".

Me täällä läntisessä hyvinvoinnissa voidaan haikailla vapaudesta jota kenelläkään ei ole. Se on etupäässä harhaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Shíwa
Kielloillahan sitä vapautta on ennenkin edistetty.

Tuossa ehdotuksessahan ei kiellettäisi mitään, vaan poistettaisiin sääntö, että jokaisella tulee olla henkilötunnus ja osoite. Se ei ole minkään kieltämistä, ainoastaan tiettyjen asioiden sallimista. Ja lisäksi realismia sikäli, että lukuisat kodittomat katoaisivat viimein osoiterekisteristä. Nythän näyttää siltä, kuin meillä ei kodittomia olisikaan.

Pönni, mikä ihmeen sekokohtaus tuo oli? Miten sinä muka keskustelet ketjun avauksen kanssa tuolla viestilläsi?

Henkilötunnuksia eli valvontatunnuksia on maailmassa lähinnä vain vahvojen kuninkaiden muodossa monisatavuotisesti esiintyneissä Pohjoismaissa, joissa Suomikin oli osa vahvojen keskusvaltakuninkaiden Ruotsia vuodet 1323-1809.

Esimerkiksi Nyky-Saksassa rikosepäilyjen selvitys sekä verotus toimivat kitkatta ilman minkäänlaisia henkilötunnuksia. Osoiterekisterit ovat Saksassa vain ja ainoastaan kaupunginosakohtaisia. Tällaisia kehittyneitä valtioita on lukuisia ja niissä rikosepäilyjen ja veroilömoitusten selvittäminen perustuvat virkamiehen ÄLYYN eikä urkintaan.

Yhdyusvalloissa on sosiaaliturvatunnus sosiaaliavustusten maksatusta varten eikä sitä sosiaaliturvatunnusta saa muu kuin sitä nimenomaista palvelua tarvitseva ja tunnus pysyy avunsaajan ja sossun välisenä tietona.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Häpeällinen ho-hoo
Koska ylivoimaisesti suurin osa maailman maista tulee toimeen ilman henkilötunnuksia ja valtakunnallisia osoiterekistereitä, olisi niiden käytöstä Suomessakin intimiteettisuojan ja vapauden lisäämisen nimissä luovuttava.Henkilötunnuksista ei kannata luopua, koska en yksilöivät tarkasti. Paremmin kuin nimi.

Se mistä on luovuttava on äidinkielen merkinnästä, jonka tarkoitus on pelkkä rasistinen ihmisten erottelu. Mahtaako olla yhtään länsimaata, joka rekisteröisi äidinkielen?

Natsien vallattua Hollannin ottivat natsit paikallisesta väestörekisteristä juutalaisten nimet ja osoitteet ja lähettivät Gestapon hakemaan. Ruandan kansanmurhaa helpotti huomattavasti, että henkilötodistukseen oli merkitty tutsi tai hutu. Suomessa ei olla niin alkeellisia, vaan Väestörekisteristä voi ostaa äidinkielen mukaisesti järjestetyn osoitteiston.

-

Henkilötunnus on dikatoorinen pakkotatuointi.

Suomi ja Ruotsi ovat jo tällä hetkellä esimerkkejä maista, joissa valtiojohto on tullut tunnustaneensa tappionsa kiristämällä valvonnan ja ilmiantolait äärimmilleen.

Puhuit henkilötunnuksen "yksilöivyydestä" mutta nimenomaanhan vapaassa maassa olisi niin, että vanhemmat tietäen Suomessa olevan mahdollisuuden antaa lapselle jopa kolme etunimeä saavat päättää lapsensa yksilöllisyydestä ja lapsi sitten täysi-ikäiseksi tultuaan saa itse halutessaan vaihtaa nimensä. Perustuslain mukaan valta Suomessa kuuluu kansalle ja jos lakia noudatetaan vain kodeissaan asuvat ihmiset päättävät nimistään ja halutessaan itse voivat ottaa yksilöintitunnuksekseen omaa identiteettiäänm korostavan tatuoinnin. Henkilötunnus on diktatoorinen pakkotatuointi.

On se kumma kun jotkut jaksavat ihailla taantumusta. Stallareita lainatakseni "historian kulkua ei taakse päin voi tuupata ja tyranni saa aina palkkansa."

Omat kokemukseni näistä henkilötunnuksettomista maista rajoittuu brittein saariin. Henkilöllisyyden todistaminen virallisissa papereissa sillä, että osaa luetella vanhempiensa ja isovanhempiensa nimet, syntymäajat ja ammatit ei kuulosta kenenkään järkevän ihmisen mielestä nykyajalta. Aikanaan jäin vain miettimään, että mitähän se ylväs britti-imperiumi tekee niillä supisuomalaisilla tiedoillani ja mistä se tietää ne edes oikeaksi?

siouxeyesighed legion
Shíwa
Kielloillahan sitä vapautta on ennenkin edistetty.

Tuossa ehdotuksessahan ei kiellettäisi mitään, vaan poistettaisiin sääntö, että jokaisella tulee olla henkilötunnus ja osoite. Se ei ole minkään kieltämistä, ainoastaan tiettyjen asioiden sallimista. Ja lisäksi realismia sikäli, että lukuisat kodittomat katoaisivat viimein osoiterekisteristä. Nythän näyttää siltä, kuin meillä ei kodittomia olisikaan.

Pönni, mikä ihmeen sekokohtaus tuo oli? Miten sinä muka keskustelet ketjun avauksen kanssa tuolla viestilläsi?
Ehdotus tarkoittaa ettei olis enää mitään rekisteriä josta vois kadota.
Minä vaan heitin samalla mitalla takaisin että simmut aukeis mutta niin se kait on että kymmenen tuuman jöötiä ei kannata tuupata kuuden tuuman putkeen. Jos on ylivoimaista ymmärtää niin minen mahda sille mitään.

Olkaa niin vapaita kuin ikinä haluutte mutta älkää vapauttako esmes vanhuksia henkilötunnuksesta jolla he pääsevät vanhustenhuollon pariin, älkää jättäkö heitteille niitä jotka tarvitsee yhteiskuntaa. Älkääkä kuvitelko että jonkun lapsellisen vapauskokeilun jälkeen asiat vois hokkuspokkus palauttaa ennalleen jos/kun systeemi on ajettu alas.

Mutta.. mikään virallinen taho ei ole vapaasekoilun puolella, päinvastoin. Kehitys kulkee siihen suuntaan että yhä enemmän ja enemmän populaa planeetalla päätyy rekistereihin. Ihan hyvä. Se on yhtenä osana auttamaan enemmän ja enemmän populaa demokratian pariin.

Ei taida mennä jakeluun.. vai.. eikö demokrataia ja tasa-arvo olekkaan muka parasta mitä on ollut?

Ei muuta kuin opintomatkalle vaikka Afrikkaan tjms.

Kun lähtee sutta pakoon voi tulla karhu vastaan.

Häpeällinen ho-hoo
Henkilötunnus on dikatoorinen pakkotatuointi.
..nips..
Henkilötunnus on diktatoorinen pakkotatuointi.No.. näytäs nyt sitten miten kerrot yksilölliset mielipiteesi ilman tuota nimimerkkiäsi ja tuomatta mitenkään ilmi mitään henkilökohtaista.
Saat ihan vapaasti valita miten toteutat mielipuolisen ideasi!

Voi lapsia, aina riittää hupia kun muksut on vauhdissa.
Olishan elo tylsää kun olis vaan asiallisia aikuisia.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Ei se hetu ole oikeastaan mikään valvonnan väline. Erilaiset julkiset ja yksityiset instanssit käyttävät joka tapauksessa erilaisia henkilö-id:itä, jotka eivät vain monesti ole ihmisten itsensä tiedossa ollenkaan. Henkilön yksilöivä tunnus on välttämättömyys minkä hyvänsä henkilörekisterin ylläpitämiseen.

Jos ho-hoo kirjoittaa viestinsä kotoa, hänet on internet-liittymäasiakkaana rekisteröity jollain tunnuksella palveluntarjoajan asiakasrekisteriin. Jos taas viesti on kirjoitettu kirjastosta, ho-hoo on pakkotatuoitu kirjaston asiakas-id:llä. Peli on siis joka tapauksessa jo menetetty. Sopii tietenkin toivoa, että kirjasto ei levitä tietoa ho-hoon lainaamista artikkeleista ja että internet-palveluntarjoaja ei hiisku ho-hoo:n surffailusta, mutta sillä toivomuksella ei ole oikeastaan mitään tekemistä asiakkaan tai henkilön teknisen tunnuksen kanssa.

We're all mad here.

Pönni
siouxeyesighed legion

Pönni, mikä ihmeen sekokohtaus tuo oli? Miten sinä muka keskustelet ketjun avauksen kanssa tuolla viestilläsi?Ehdotus tarkoittaa ettei olis enää mitään rekisteriä josta vois kadota.
Minä vaan heitin samalla mitalla takaisin että simmut aukeis mutta niin se kait on että kymmenen tuuman jöötiä ei kannata tuupata kuuden tuuman putkeen. Jos on ylivoimaista ymmärtää niin minen mahda sille mitään.

Kuule, olihan se sun teksis tosiaan sellasta jöötiä, että jonkin järjen ymmärtäminen siinä olisi vaatinut aivovammaa.

Järkevääkin keskustelua olisi mahdollista käydä, mutta voi sen mahdollisuudetkin tosiaan myös haudata älyttömän huudon alle.

abskissa: on toki eri asia olla rekisteröitynyt käyttäjäksi johonkin palveluun tai asiakkaaksi jonnekin kuin, että valtio pitää kaikista rekisteriä. En ymmärrä, miten muiden rekisterien olemassaolosta johtuisi, että hetu ei olisi valvonnan väline.

Jumalhahmo taitaa olla ainoo jolla ei oo henkkareita?Voi, Pönni, kuinka vähän sinä vielä tiedätkään tämänpuoleisesta maailmasta. Maailmassa on aika paljon väkeä, joilla ei ole henkkareita. Myös Euroopassa. EU-maissa henkkarit kuitenkin tavallisesti vaaditaan minkäänlaiseen osallisuuteen yhteiskunnasta (esim. lailliseen työntekoon, asumiseen jne.), joten ilman henkkareita ei kyllä hyvin pyyhi yhteiskunnassa jossa ne ovat pakolliset.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
siouxeyesighed legion

abskissa: on toki eri asia olla rekisteröitynyt käyttäjäksi johonkin palveluun tai asiakkaaksi jonnekin kuin, että valtio pitää kaikista rekisteriä. En ymmärrä, miten muiden rekisterien olemassaolosta johtuisi, että hetu ei olisi valvonnan väline.

Minä en taas ymmärrä, miten hetusta luopuminen lopettaisi rekistereiden olemassaolon. Nykyäänkin joissain rekistereissä voidaan käyttää teknisenä id:nä jotain muuta yksilöivää koodia kuin hetua. Hetu on vain se tunnus, joka on ihmisellä itselläänkin tiedossa.

Minusta on varsin luonnollista, että valtio tuntee ja tunnistaa kansalaisensa. Siihen tarvitaan yksilöivää koodia. Ei ole mikään sattuma, että henkilötunnukset ovat käytössä juuri kaikkein kehittyneimmissä maissa. Niissäkin maissa, joissa hetua ei ole, pidetään taatusti kaikenlaisia rekistereitä, ja henkilöt yksilöidään teknisillä tunnuksilla, joista kansalaisilla itsellään ei välttämättä ole mitään tietoa.

Mikään ei muuten estä ihmistä itseään kieltäytymästä hetun käytöstä, jos ei halua tulla sen avulla tunnistetuksi: kukaan ei voi pakottaa kertomaan henkilötunnusta tai kantamaan henkilöllisyyspapereita mukana. Vapaa ihminen ei tietenkään valtiota tarvitse, eikä hänen tarvitse julkishallinnon kanssa asioida. Tällöin hetullekaan ei ole paljon tarvetta.

We're all mad here.

Minäkin yritän selittää vielä niin ettei tarvita sitä aivovammaa..

Nooh.. ollaan synnytyslaitoksella ja uus vauva tuhisee maailmassa.
Isi ja äiti on päättäneet jo raskausaikana ettei mitään henkilötunnusta! Vapaus pitää olla, se ensin ja sotusta viis.

Täältä missä puhutaan aivovammaisten puolesta ja vertaisena.. Minä tiedän vauvan jonka iskä pakeni vankilasta, pakotti siittämänsä lapsen äiteineen metsään asumaan.
Ei rahaa.
Ei ruokaa.
Ei asuntoa.

Varmaan jotenkin romanttista?

Idea vapaudesta?
Inhimillinen kärsimys luonnossa joka ei tunnista ihmistä.

Yhteiskunnassa missä sotusta ja hetusta on vaan hyötyä .. hanttiin laittaa reppanat jotka syrjäytyy.

Mietin itse aikoinani pääni puhki että miten vois luopua siteistä yhteiskuntaan. Aina päädyin samaan lopputulemaan: jokin muu vaihtoehto on aina parempi.

Sitten jos on joku kamalankamala tilanne niin sit vaan nipistän huulet yhteen enkä sano mitään. Vaikenen tyyten.

Näyttää holhousvaltion propagandakoneisto aivopesseen monia.

Osoiterkistereidenkin olisi oltava paikkakuntakohtaisia, ei valtakunnallisia.

Suomessakin olot on normalisoitava niin, että wiranomaistoiminnassa siirrytään valvonnasta älyn käyttöön.

Pönni
Yhteiskunnassa missä sotusta ja hetusta on vaan hyötyä .. hanttiin laittaa reppanat jotka syrjäytyy.omituista kuinka välillä
olet heikon puolella...
ja välillä haukut heitä...

päättäsit jo...
vasemmisto vaiko oikeisto...

omena
Pönni
Yhteiskunnassa missä sotusta ja hetusta on vaan hyötyä .. hanttiin laittaa reppanat jotka syrjäytyy.omituista kuinka välillä
olet heikon puolella...
ja välillä haukut heitä...

päättäsit jo...
vasemmisto vaiko oikeisto...
Mä oon sitoutumaton ja reppanuuden toteaminen ei ole haukkumista. Haukkuminen edellyttäis nimittelyä, mollaamista, panettelua. Ainakin joku etuliite kai tarvittais *un reppanat..
Reppanaksi voi todeta haukkumatta.

Heikomman puolella oleminen on sikstoisekseen hänestä huolehtimista, ei sitä että alkaa matkia ja mielistellä. Pitäishän sun isänä tietää että huolehtijana joutuu usein ohjaamaan ja kieltämään, torjumaan, mutta myös perustelemaan ja välillä toki pyörtämään puheensa jos nokkela pentu oikaisee.

Ei heikomman ehdoilla meneminen tarkoita sitä että heikommat johtaa. Jotain rajaa nääs.

Eipä sitä aina hoksaa nuori ihminen hyötyjä ja haittoja huolenpidosta. Kun on ollut vanhempien holhouksessa ja tärkeintä on päästä omilleen niin siinä hötäkässä voi kaiki huolenpito muiden taholta vaikuttaa kyttäämiseltä ja kaiken kivan estämiseltä.

Siperia sitten opettaa.
Ei me kuitenkaan voida tehdä koko yhteiskunnasta pelkkää siperiaa joillekkin nuorille. Rajat on rakkautta.

Ja.. kuten sanottua.
Kukin voi koittaa elää niin ettei käytä sotua ja hetua. Ei se ole kielletty. Vapaa maahan tämä on ja itse voi valita asumisen jossakin veneen alla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat