Seuraa 
Viestejä45973

Jos ruudun taustaväri on keltainen, niin miksi se tuntuu rasittavan silmiä paljon pahemmin kuin valkoinen, vaikka valkoisessa ovat RGB-pikselissä sekä R, G että B maksimissaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
totinen
Veikkaisin syyksi kontrastieroa taustan ja tekstin välillä. Muistaakseni musta tausta ja keltainen fontti on kontrastiltaan luettavin, ellei se sitten ollut sininen tausta ja valkoinen fontti. Valkoinen tausta ja musta fontti taitaa olla kolmen luettavimman joukossa.

Keltainen tausta mustalla fontila on kaikkein huomiotaherättävin.

(keltainen lehdistö)

Ihmisen silmä korjaa melko hyvin kaikkkea ympärillä tapahtuvaa.

Mekaaninen laite ei kykene ottamaan aina oikenlaista kuvaa ja tämän vuoksi täytyy valokuvien väri- ja valööriarvoja yleensä korjata manuaalisesti editointivaiheessa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taitaapi olla ihan niin että keltainen ja musta muodostavat välilleen kaikkein suurimman kontrastin, eli suuremman kuin valkoinen ja musta (vaikka toisin voisi kuvitella).

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ihmisen silmä on tottunut reagoimaan tiettyihin väreihin löytääkseen esim. banaanit ja muut hedelmät puista. Valkoista ruokaa ei paljon ole, joten silmä ei reagoi valkoiseen ja harmaaseen kovin voimakkaasti. Keltainen on yleinen hedelmien väri, joten se näyttää meistä kirkkaalta ja voimakkaalta.

edit: Kuten minunkin avattarestani näkee. Valkoisena se olisi ihan huomaamaton.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Pidän keltaisesta paprikasta, sen väristä ja tietenkin sen mausta. Kuitenkin jotkut tohtivat väittää että punainen paprika on aivan saman makuinen kuin keltainenkin. Olen muutaman kerran maistanut sidotuin silmin molempia paprikoita ja olen aina erottanut keltaisen, testijoukkoni ei ole siinä onnistunut.
Punainen ja keltainen Jaffa limonadi kylläkin tuntuu maistuvan jokseenkin samanlaiselta joten tunnistaminen menee arvailuksi.

Keltainen väri hedelmissä on ihan ok. ja tietenkin Brasilialaisten naiskaunottarien vaatteissa, muutoin se kyllä hyppää silmille.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

jab
Sininen tausta/ valkoinen fontti= commodore64

Muistat väärin. Kuusnepassa oli tummahkonsininen tausta, mutta teksti oli vaaleansinistä (paletin värit 6 ja 14, muistaakseni). Sinivalkeasta tulee mieleen lähinnä Wordperfect AT-tasoisella raudalla.

Keltainen paprika on usein kirpeämpää kuin muut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat