Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kirjoitin eräässä keskustelussa:
"Ihmisarvo ja toisen ihmisen arvostus on kaksi eri asiaa. Nuo käsitteet sekoitetaan usein rasismista keskusteltaessa.

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo.
Se on ihmiskunnan moraalin perustuslain ensimmäinen pykälä.
Siis minä, sinä ja Hentun Liisa ollaan tismalleen samalla tasolla meidän keskinäistä ihmisarvoa määriltäessä. Niin ja myös presidentti Tarja Halonen.

Ihmisten arvostus. Nii-i. Me tunnemme toisiamme kohtaan empatiaa ja sympatiaa. Me arvostamme eri lailla toisiamme sosiaalisissa suhteissamme jne. Evoluutiokin luo eriasteisia arvostuspaineita geeniperinnepyrkimyksissään...
Keskinäisissä sosiaalisissa suhteissa arvostan presidentti Tarja Halosta luultavasti enemmän kuin Hentun Liisaa. En minä tuota Hentun Liisaa kyllä tunne, että tuo oletus on mutua.
Mutta ainakin lukuisten seksikokemuksieni tuoman kokemuksen pohjalta arvostin aikoinani nykyistä miesvainajaani sänkyhommissa, vaikka muuten hän oli kyllä aika vätys."

Mielestäni ihmisarvosta/ihmisoikeuksista ja ihmisen arvostuksesta voitaisiin keskustella enemmänkin. Eikä pelkästään rasismista keskusteltaessa, joissa keskusteluissa nuo käsitteet tuppaantuvat kylläkin useinkin sekaantumaan.

Kommentit (3)

Kohaon

Mielestäni ihmisarvosta/ihmisoikeuksista ja ihmisen arvostuksesta voitaisiin keskustella enemmänkin. Eikä pelkästään rasismista keskusteltaessa, joissa keskusteluissa nuo käsitteet tuppaantuvat kylläkin useinkin sekaantumaan.Asiasta taitaa olla jo muutama ketju olemassa. Voit kokeilla niitä.

Kohaon:
"Mielestäni ihmisarvosta/ihmisoikeuksista ja ihmisen arvostuksesta voitaisiin keskustella enemmänkin. Eikä pelkästään rasismista keskusteltaessa, joissa keskusteluissa nuo käsitteet tuppaantuvat kylläkin useinkin sekaantumaan."

Dark Shade:
"Asiasta taitaa olla jo muutama ketju olemassa. Voit kokeilla niitä."

Asioita ja tapahtumia kannattaa tarkastella eri näkökulmilta. Voi auttaa meitä ymmärtämään syvällisemmin niiden keskinäisiä syitä ja suhteita.

Palstalla elvistely ei ole minusta kovin järkevää toimintaa.

Kirjoitetussa laissa ei puhuta mitään epäilyttävyyde3stä eikä siihen oteta kirjoitetussa laissa mitään kantaa eli epäilyttävänä olo on ihmisoikeus.

Kirjoittamattomien lakien noudattamisen vaatiminen sanktioiden uhalla olisi viidakon lakia.

Mielestäni Suomessa epäilyttävät ovat niitä, joita sorretaan kaikkein eniten.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat