Seuraa 
Viestejä451

Lääkelaki: lääkkeellä tarkoitetaan valmistetta tai ainetta, jonka tarkoituksena on sisäisesti tai ulkoisesti käytettynä parantaa, lievittää tai ehkäistä sairautta tai sen oiretta ihmisessä tai eläimessä.

Hammastahnan fluorin tarkoituksena on ehkäistä kariesta. Onko siis hammastahna lääke?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Melkoisen leväperäinen, koska tuo ei poissulje kysymystä siitä, että onko:
Onko vesi lääkettä?
Onko happi lääkettä?
Onko ruoka lääkettä?
jne

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Onko hammastahna lääke? Tämä on määrittelykysymys:
"Lääkkeellä tarkoitetaan valmistetta tai ainetta, jonka tarkoituksena on lievittää, parantaa tai ehkäistä sairautta tai sairauden oireita tai muuttaa potilaan elintoimintoja.
Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta."

(lähde: Wikipedia)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lääkkeellä tarkoitetaan valmistetta tai ainetta, jonka tarkoituksena on lievittää, parantaa tai ehkäistä sairautta tai sairauden
oireita tai muuttaa potilaan elintoimintoja.[Raspu] Niin no. Kaikki riippuu siitä mihin hammastahnaa käytetään ja kumpi on potilas. Esimerkinomaisesti voisin mainita että jos hammastahnaa sivellään pheeniksen pinnalle ja siitä tarjoillaan (injektoidaan) siitä suoraan toisen suuhun, niin kariesta sairastavalle suihinottavalle se on lääke. [/Raspu]

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote.
Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste,
joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.[Raspu] Myös tässä tapauksessa se on lääke, koska sitä lisätään esinahan alla piileviin ns. "tuoksujuustoihin". Rokote mikä rokote. Toimitetaan potilaalle IU:na (injection unittina) loput ad.purif. plus % vrk annoksesta. [/Raspu]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat