Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on mielestäsi paras paikka, jossa olet käynyt ja miksi?
Nykyään tällaista kysymystä tuskin saisi edes asettaa, kun kaikki "ainakin lentomatkustaminen" on niin pahasta.
Kuitenkin kun ihmiset reissaavat, niin olisi mielenkiintoista tietää heidän suosikkikohteensa ja lyhyt perustelu.
Menetkö reissulle hintatason mukaan vai ihmisten mukaan, joita kohtaat?
Mitä eroja on esim. USAssa ja Kauko Idässä?
Ovatko Euroopan maat liian samanlaisia?
Teetkö matkasi lämmön vai kulttuurin mukaan?
Missä Sinut on otettu parhaiten vastaan?
Koetko olevasi "turisti" ja saavasi sen mukaista kohtelua?
Missä ovat aidoimmat ihmiset? Ja miksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28715

Matkustakaa vaan, mutta älkää tulko tänne.

(En tarkoita Helsinkiä tai Suomea, vaan yleisesti paikkaa, jossa itse olen.) Peace!

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

CE-hyväksytty
Reissusta pitää olla hyötyä. Muuten makaan sohvalla liikkumattomana.Käy vaikka Loimaalla, niin saat liikuntaa, siinä yhdistyy liikunta ja huvi.

Kylläpä tähän ketjuun onkin tullut asiallisia vastauksia. Jotenkin sitä ihan epäilisi, että Tiede-foorumilaiset eivät ole käyneet missään kotikyläänsä kauempana, mutta eivät kehtaa myöntää sitä.

Nuorempana oli tapana käydä vanhempien kanssa ulkomailla. Näistä reissuista ehdottomasti antoisin oli kaksiviikkoinen Gambiassa. Vaikka Afrikan savannivyöhykkeellä onkin, Gambian suuret villieläimet on aikaa sitten syöty sukupuuttoon ja savanni raivattu maapähkinäpelloiksi ja vuohilaitumiksi. Pahkasika lienee alueen suurin villi laiduntaja.
Kuitenkin Gambiajoen varren mangrovemetsiä on vielä paljon lähes koskemattomina, ja jokunen hieno luonnonsuojelualue löytyy muualtakin. Maa on melkoinen lintuparatiisi: toinen toistaan eksoottisempia lintuja parveili jopa hotellin puutarhan puissa. Suuren osan tapaamistani lajeista olen tunnistanut vasta jälkeenpäin valokuvia netin tarjontaan vertaamalla. Mehiläissyöjiä, sarvinokkia, haikaroita, korppikotkia, kutojalintuja, kuningaskalastajia, pelikaaneja... Ja kaikkea oli niin paljon, että niitä näki väkisinkin.
Toki myös muu pikkueläimistö oli näkemisen arvoista. Vihermarakatit poikkesivat jopa hotellihuoneen parvekkeella etsimässä ruokaa, ja merenrannalta löytyi rantaan ajautuneita pallokaloja, rauskuja ja seepioita. Ylempää jokivarresta löytyi kaikenkirjavia taskurapuja ja liejuryömijöitä. Monin paikoin näkyi valtavia kärrynpyörän muotoisia hämähäkinseittejä, joiden keskellä päivysti kämmenenkokoinen keltamusta naarashämähäkki ja pikkuruinen punaruskea koiras. Hotellin seinillä kiipeili öisin hennon vaaleanpunaisia lehtisammakoita, päivisin puutarhassa oli valtavia niilinvaraaneja aurinkoa ottamassa ja laulukaskaat kavereineen tekivät aidot tropiikin yöäänet.

Paikalliset olivat todella köyhiä, mutta myös hyvin ystävällisiä, välillä liiankin. Jos erehtyi kävelemään yksin 50 metrin matkan kauppaan ja takaisin, sai kertoa vähintään kymmeneen kertaan ohikulkijoille kuka ja mistä on, miksi ja milloin tuli Gambiaan, kenen kanssa, kuinka on viihtynyt ja kuinka nukkui viime yönä. Myös treffitarjouksia sateli, ja sainpa yhden vakavan kosinnankin. Mukavaa väkeä joka tapauksessa, mutta viikon jälkeen olisi jo tehnyt mieli olla hetki rauhassa. Gambiassa ei ole hetkenkään hiljaisuutta, yöllä tai päivällä.

Shoppailusta innostuneelle Serrekundan slummikaupungin parikymmentä kilometriä pitkä kauppakatu tarjoaa kuulemma kaikkea, mitä ihminen voi kuvitella tarvitsevansa. Samaa kehuttiin pääkaupunki Banjulin markkinoista, joiden kalatoria en kyllä suosittele ainakaan kenellekään hajuaistin omistavalle. Kulttuurimatkailua tarjonnee Albredan kylästä löytyvä orjamuseo ja läheisellä saarella sijaitsevat rauniot linnakkeesta, jossa orjia muinoin säilytettiin. Myös maan kulttuuria ja tarustoa esittelevä isompi museokompleksi löytyy, ja sen vieressä on paikallisille pyhä puisto ja lampi, jonka krokotiilien hoitoa pidetään edelleen alueen suojelijajumalan määräämänä tehtävänä (vaikka lähes kaikki asukkaan virallisesti ovatkin muslimeja). Täysin vapaina olevien (ja pahuksen isojen) krokotiilien joukossa kävely ja niiden koskettelu oli muuten melkoisen mielenkiintoinen kokemus.

Lähtisin uudestaankin, tällä kertaa kunnollisen kameran ja opaskirjojen kanssa.

Hiljaista on niinkuin huopatossutehtaassa.
Kaikki joko kokevat liikkumisensa pahaksi tai liian mitäänsanomattomaksi.
Itse kävin Kap Verden saaarilla, jotka ovat kohtuullisen paljon läheisiä Afrikan manteren maita paremmassa asemassa taloudelliseti.
Tarina yleisesti oli, että turismia toivottiin lisää, koska maan omavaraisuusaste oli alhainen, vaikka BKT oli reilusti yli vastaavien Afriikan mantereen maiden.
Suhtautuminen meihin turisteihin oli kauttaltaan positiivita ja
ystävällistä.
Ilmeiseti eristyneet maat kuten Kap Verde, pärjäävät paremmin, kuin vastaavat mantereen maat ( kuten Sirerra Leone ja ympäristövaltiot ), jotka ovat kokeneet tosi kovia.
Elintaso oli kohtuullisen alhainen, mutta paljon parempi kuin monissa näkemissäni Afrikan maissa.
Monet tuotteet olivat Portugalista tuottuja.
Tuntui vain surkealta, että "hiekka erämaahan" yritettiin tehdä turisteille golf kenttä.
Vähän sama kuin Lappiin yritettäisiin tehdä ympärivuotinen
vastaava kenttä.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Starman
Mikä on mielestäsi paras paikka, jossa olet käynyt ja miksi?Taipei!

Ei se toki ole paras vaan yksi huonoimmista jossa olen käynyt.

-

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Paras missä oon käyny niin Karhusaaren kämpällä viikon ja oli Slovakiassakin ihan kivaa sen reilun vuojen verran. Mutta Bratislavaan ei kannata mennä, paska paikka.

Hämmentää.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Ota pahvi laatikko, ja kertaa sinne laitetut äidinkielen yhdyssanasäännöt.

Väsyttää tää.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat