Seuraa 
Viestejä45973

Näin unta salahuoneista.
Ja jäin miettimään, että miten nyt oikeesti tehään käytännön SALAhuone.
Millä ratkaisuin sen salassapito paranee?

Mietin ainakin täälläkin foorumilla/palstalla esiin tuotua kalliota rakennusten yhteydessä...
...Että jos kallioon tekee upotetun talon, niin sinne sitten ehkä "viimeiseksi" salainenhuone.
Kuinka helppo sellainen on havaita ja miten sellaisen saa mahdollisimman salaiseksi?

Kiinnostaa myös, että mitä sakkoja/maksuja ja syytteitä mahdollisesti saa salahuoneesta joka paljastuu, ilman asiaankuuluvaa muuta rikosta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

No ensinnäkin siitä kannattaisi olla puhumatta, muuten jää salaisuus lyhyeksi

Eihän tuo mitään vaadi saati aiheuta häslinkiä, jos ko. huone on talon neliöiden sisällä, ts. ei vaadi rakennuslupaa. Erillään rakennettuna se varmasti vaatisi rakennusluvan.

JaakkoFagerlund
No ensinnäkin siitä kannattaisi olla puhumatta, muuten jää salaisuus lyhyeksiTai puhutaan niin paljon, että saadaan selville kaikki Suomen salahuoneet ja vapautetaan kaikki kadonneethenkilöt ja muut vangit.
Sekä saadaan suuria määriä väärää rahaa sekä huumeita ja aseita ynnä ufoja, nii ja snuff videoita vai mitä ne väkivaltadokumenttirikokset olikaan(?).

Eihän tuo mitään vaadi saati aiheuta häslinkiä, jos ko. huone on talon neliöiden sisällä, ts. ei vaadi rakennuslupaa. Erillään rakennettuna se varmasti vaatisi rakennusluvan.Mutta ei se ole sitten niin salaista, jos luvasta(?) näkee tilan koon ja paikan päällä voi todeta, että täällä on varmaan salahuone.
Kalliovertaus oli näkymättömyyden vuoksi myös ihan hyvä sen takia, että sen voi teoriassa ainakin lisätä siihen rakennuksenkokoon ylimääräisenä, silti tarvittaessa ehkä olla osa sitä, eiku mitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ataraksia
Mutta ei se ole sitten niin salaista, jos luvasta(?) näkee tilan koon ja paikan päällä voi todeta, että täällä on varmaan salahuone.Ellei sitten väitä lupahakemuksissa että aikoo tehdä passiivitalon purueristeillä, ja sitten korvaakin salassa purut PURrilla, ja käyttää vapautuvat neliöt johonkin muuhun. Myös jotain putkikuilua varten voisi varata ylimääräistä tilaa, tosin ei välttämättä neliötolkulla, mutta kun muutenkin suunnittelee sisäosia "vähän huolimattomasti", niin esim. vessasta ja muutamasta muustakin paikasta voi nipsaista sentin täältä toisen tuolta, ilman että kukaan huomaa mitään oleellista eroa piirrustuksen ja todellisen väliltä.

Eihän noin tietenkään mitään suurta tilaa saa hukattua minnekään, mutta jonkinmoisen tilan voisi kyllä kadottaa talon sisälle melko huomaamatta.

Unterseeboot

Eihän noin tietenkään mitään suurta tilaa saa hukattua minnekään, mutta jonkinmoisen tilan voisi kyllä kadottaa talon sisälle melko huomaamatta.Mielenkiintoista, eli kuinka suurista käyttöpinta-ala/lupapinta-ala prosenttiosuuksista puhutaan, jokin arviohaarukka?

Asuintiloja ei saa rakentaa maan alle, se nyt näin tuli mieleen mainita tässä yhteydessä.

Mutta jos nyt ei hirmuisesti välitä viranomaisista, niin suomessahan pystyy tekemään vaikka mitä salassa. Mutta jos olet uudisrakennusta rakentamassa, niin sen aikana et onnistu salaamaan tuollaisia huoneita. Sulla pitää olla RM tai vastaava työmaanjohtaja valvomassa rakennuksen valmistumista.

vanhemmilla on
salakellari... kellarista lähteekin portaat...
vielä yhteen helvetin isoon kellariin...
ja siellä on vielä lisä huone
joka on muurattu umpeen...

ei olla jaksettu vielä
avata seinää...
tiiä mitä sieltä löytyy...

pontikan keittäjän entinen
talo...

Lisäksi kun tekee talon sisuksista sellaisen, ettei siellä ole suoria kulmia miltei lainkaan, niin pikainen mittaus on hankalaa todetakseen uupuvia neliöitä ja ihmissilmä ei kykene helposti hahmottamaan noista muodoista "vahingossa" kertyviä piilotiloja yhtä helposti kuin suorakaidekonstruktiossa. Tutulla on mökki, jossa on tasan yksi suorakulmainen nurkka ja sekin vain sänkyä varten

hi3
Mutta jos nyt ei hirmuisesti välitä viranomaisista, niin suomessahan pystyy tekemään vaikka mitä salassa. Mutta jos olet uudisrakennusta rakentamassa, niin sen aikana et onnistu salaamaan tuollaisia huoneita. Sulla pitää olla RM tai vastaava työmaanjohtaja valvomassa rakennuksen valmistumista.Vaan eivät ne työnjohtajat ole koko aikaa kyttäämässä olan yli.

Perustuksien koon täytyy vastata melko tarkkaan piirrustuksissa olevia arvoja, vähän voi toki siinäkin heittää, eihän rakennusten kokoluokassa mitään millintarkkuuksia kukaan edellytä.

Mahtaisiko rakennusmestari sitten hirveää haloota nostaa jos vaikka eristekerroksen paksuus siinä kesken töiden muuttuisikin, kun isäntä töiden aikana "huomaakin" miten paksu se 500 millinen seinä oikein on. Siinä kun laihduttaa seiniä jonkun 200 milliä, niin ei se nyt niin hirveästi ole seinillä, ja 300 milliä näyttää vielä suhteellisen paksulta, mutta neliöitä tuli jo jonkun verran kun ottaa huomioon että niitä tulee aika pitkältä kehältä, mikä tietysti vähän riippuu talon koosta.

Sitten vaan talon keskelle joku rakennelma mihin tulee mm. putkikuilut, vessa ja savupiippu, ja joka nurkalta nipsitään vähän, niin eiköhän sinne joku neliö keskelle jää tyhjää ilman että kukaan huomaa, kunhan vaan saa sisäänkäynnin huomaamattomaksi, taikka tokihan sen voi ensin rakentaa tavalliseksi seinäksi, ja sitten kun tarkastajien leimat on papereissa, niin nikkaroida yön pimeydessä jokin salainen sisäänkäynti.

Rikollisethan toki tekevät mitä lystäävät, eikä kukaan tule säännöllisesti kenenkään kotia tarkistamaan.

Ja toisaalta, entä sitten jos se "salahuone" olisikin ihan tavallinen luvan kanssa tehty huone?

Harvempi jaksaa vaivautua talon lupapareita syynäämään, eivätkä viranomaiset juuri jälkeenpäin talon papereita vaivaudu arkistoista kaivelemaan tai niiden vastaavuuksia todellisuuteen tarkistamaan. Jos vain suunnittelee huoneen sellaiseksi että se saattaa käytännössä "unohtua" jonnekin ilman että kukaan huomaa, niin sitten se on ihan täysin luvallinen, mutta silti salassa.

omena
ei olla jaksettu vielä
avata seinää...
tiiä mitä sieltä löytyy...

pontikan keittäjän entinen
talo...


Siellä voi olla sen asevarasto, pari velallisen luurankoa ja aarrearkku, jossa myyntitulot.

Vuosikertaakin saattaa löytyä.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Sinne salahuoneeseen pitää laittaa salaisia sisäänkäyntejä. Sähköt johdattaa huomaamattomasti supertietokonetta varten. Talon ulkopuolelle tulevat ovet pitää naamioida sulautumaan muuhun ympäristöön. Sieltä voi sitten karauttaa viitta hulmuten taistelemaan rikollissuutta vastaan. Yön saalistajan siluetti piirtyy vasten täydenkuun kelmeää naamaa.

Taikaviitalla oli vaatekaapissa hissi. Nykyäänkin voi ostaa omakotitaloon kevytrakenteisia hissejä. Palomiesten liukutanko olisi tietenkin kiva.

Salaisen tilan jälkeen on sitten tyylikkään ajoneuvon vuoro. Älä ainakaan polkupyörään mitään Batman siipiä liimaa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Marssilainen
Taikaviitalla oli vaatekaapissa hissi.Kaapista tuleminen saakin tässä asiayhteydessä vallan uuden merkityksen.

Mietin tossa kävelessä sellasta että...
...Jos olis vaik joku rantasauna ja laituri.

Sitten haluis tehdä salahuoneen sinne veteen jonnekin.
Ja vaikka rakentais muutamasta soutuveneestä sitten korotetuin laidoin sen huoneen.

Vaikka tukiponttoonien avulla sen sitten, tai miten ikinä sit siihen vähän matkan päähän ja sit upottais ns. väärinpäin sinne huoneeks.

Niin, pitäiskö se olla avonainen sielt ylhäältä siis alhaalta(lattia) kun sen upottaa, ja miten se uppoo jos siel on ilmaa sisällä?

Sitten saunasta joku tunneli vaikkapa laiturin alta sinne huoneeseen, joku skeitti/raide systeemihissi tai joku siihen sitten kuljettamaan?

Electric shadow

Siellä voi olla sen asevarasto, pari velallisen luurankoa ja aarrearkku, jossa myyntitulot.

Vuosikertaakin saattaa löytyä.
*nauraa*

ollaan jaksettu miettii kyllä mitä kaikkee
siellä olisi..
keittö vehkeet voiski löytyy...
mutta tuskin mitään arvokasta
kun ukko itte on ne sinne muurannu...

ylä kerrassakin oli yks huone
johon ei päässyt ku ikkunasta...
vaahdottiin että siellä on vaikka
mitä ihmettä... aarrearkku.....

eikä olllu mitään...
vanhoja lehtiä... vau...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Pikkupoikina serkkupojan kanssa löydettiin Kuusiluodosta isohko vanha talo, jossa oli ikkuna, minkä takana olevaan huoneeseen ei päässyt sisäkautta mistään. Harmillisesti talo on nykyisin purettu. Ennen sotia Kuusiluodossa oli iso kylä jonka toimeentulo taisi perustua sahateollisuuteen. Nykyisin siellä on jäljellä pelkkiä kivijalkoja ja Outokummun iso jätemonttu.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuusiluoto

Saksalaisethan sen poltti, niinkuin kaiken muunkin lapissa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37016

Helpointa salahuone on kaivaa maahan talon tai ulkorakennuksen alle. Ainakin haja-asutusalueilla työn voi tehdä kenenkään huomaamatta. Huoneen salaisuus, esimerkiksi rikosten peittelyssä, riippuu siitä kuinka huolellisesti viitsii naamioida sisäänkäynnin.

Rikoksena tuollainen on rakennusmääräysten rikkomista, josta rangaistaan käsittääkseni sakoilla. Salakellarista kiinni jääminen kyllä on liki mahdotonta, koska taloja ei säännölisesti ratsata. Sellainen juttu kannattaa kuitenkin tiedostaa, että jos salakellaristasi lähtee liikkeelle tulipalo, joka polttaa talosi, vakuutusyhtiö voi kieltäytyä maksamasta korvauksia rakennusmääräysten rikkomiseen vedoten. Siellä ei siis kannata pitää päällä olevia sähkölaitteita tai vastaavia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat