Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Freudin aikana alkoi käydä ilmi että ihmisten salatut motiivit usein olivat seksuaalista lajia. Kaksinaismoralismin kukoistaessa nainen ei mukamas nauttinut seksistä - ei varmaan nauttinutkaan kun ainoa tapa yhtyä oli peiton alla pimeässä, lähetyssaarnaaja-asennossa ja isänmaata ajatellen, lisääntyminen ainoana hyväksyttynä syynä. Mutta Freud alkoi tonkia tunkiota ja paljasti ettei ihminen olekaan periaatteessa paljon muuta kuin kiimainen eläin.

Nykyäänkin vielä yritetään repiä suurta draamaa ihmisten kututouhuista; lehdissä on otsikoita siitä kuka on ollut kenenkäkin kanssa sillai ja oliko taas joku poliitikko pettänyt. Suomessa ollaan sen verran realistisia ettei näistä jutuista niin kauheasti jakseta säpistä, vaikka joku "7 päivää" kovasti yrittäisikin.

Kaiken kaikkiaan voisikin esittää ajatuksen että se mitä ihminen haluaa salata, jonka hän ei halua missään nimessä tulevan julki, ei todellakaan nykypäivänä ole enää jotain niin arkista ja tavanomaista kuin että kappas vaan ihminen se on seksuaalinen olento. Olettaisinpa jopa että osa ihmisistä yrittää peitellä heille oikeasti tärkeitä tai satuttavia asioita pitämällä kovaa metakkaa seksiasioista.

Itsekin mietin kohdallani että onko niin että alitajuntani panostaa paljon seksistä ja seksuaalisuudesta hölöttämiseen ettei tarvitse ajatella vaikeampia asioita...?

Mikä sitten olisi tabu? Sehän voisi olla itsekullekin eri asia, ei sen välttämättä tarvitse olla kaikille sama. Kuolema, kuolevaisuus voi olla yksi tällainen tabu. Emme halua myöntää että kuolemme; sen vuoksi pitää takertua nuoruuteen, terveyteen ja sen sellaiseen. Yrittää elää mahdollisimman "täyttä" elämää, oli sellaiseen edes varaa tai ei. (Koska kaikki elämässä ei todellakaan ole ilmaista.)

Kuka enää ylipäätään jaksaa keuhkota seksistä? Tai pitää sitä jotenkin erikoisena asiana, tai "tuhmana"? Tuhmaa voikin olla se ettei joku suostu peittelemään vanhenemistaan joko restaurointitöin tahi piiloutumalla kotiinsa...?

Heh, harva kai rupsahtamistaan jää kotiinsa suremaan kuitenkaan. Mutta on lukemattomia tapoja loukata ihmistä siitä että hän vain tekee jotain sellaista normaalia kuin vanhenee. Tehdään kaikin tavoin selväksi että maailma on nuorten ja nopeiden. Miksi olisi?

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat