Seuraa 
Viestejä5662

Niin, ku joskus telkussa näkyy jotai raitajuttua, niin se kuva alkaa välkkymään ja sekoileen niin miksi se niin tekee? Mikä raidoissa saa kuvan sekoomaan?

Esim. tänään myytinmurtajissa nostettiin auto jeesusteipillä, niin ne teipit oli kiinnitetty autoon sillein että siinä oli välissä yksi tyhjä teipinmentävä rivi ja sitten taas teippi, niin sitten kun kuva(kamera) liikkui, niin se kuva alkoi säröilemään ja sekoileen siinä raitakuvio kohassa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Johtuu siitä, että YLE myi Digitan. Digita rahastaa nyt käytetyn kaistanleveyden perusteella, vaikka se ei heidän kustannuksia nostakaan. Jos lähetysverkko olisi edelleen YLEn eli veronmaksajien, niin lähetykset voitaisiin lähettää parempilaatuisina samoin kustannuksin.

Johtuu luultavasti kuvan lomittamisesta. Saman ilmiön voi huomata, kun tekstiä esim. skrollataan vaakasuunnassa ruudulla.

EDIT: Jahas... Joku muu jo ehdottikin tuota.

Viedokuvan kompressiosta eli digitaalisesta pakkaamisesta johtuu nuo molemmat sekä TNPn että Barbaarin huomiot (tosin TNPn kuvauksesta on vähän vaikea sanoa).

Videokuvan pakkaamisessa käytetään kahta menetelmää: spatiaalikompressiota ja temporaalikompressiota. Spatiaalikompressiossa pakataan yksittäisiä kuvakenttiä, kuten vaikkapa digipokkarin jpeg-kuvissa. Temporaalikompressiossa pakataan videon muodostavia kuvia ajan suhteen, jolloin säilytetään kuvien välillä muuttuva data ja hylätään muuttumaton (esim. taivas, jalkapallokentän nurtsi tai auton kylki tms).

Joskus voi syntyä ongelmia pakkausalgoritmin liikkumattomana pakkaaman taustan esittämisen kanssa. Silloin esiintyy erilaista kiehuntaa tai pikselöitymistä kuvassa. Yleensä tämmöinen johtuu joko alunperin liian rajusta pakkaussuhteesta tai sitten puutteista vastaanotetussa datassa, ja näkyy selvänä pikselöitymisenä tai elementtien puuttumisena kuvassa.

Bla bla... ei ny jaksa viisastella enempää, mutta arvaanpa että Barbaarin kuvailema rätinä johtunee spatiaalikompressiosta.

Onko joku muuten koskaan kokeillut katsella televisiota sähköhammasharja suussa? Muistuttaa vähän tätä efektiä: http://www.neave.com/strobe/

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Cubemon
Se on usein lomituksen (interlace) aiheuttama ilmiö.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuvan_lomitus[/quote]
Joo, tuosta se taitaakin johtua. Eli ilmeisesti kuva kerkeää liikkumaan hieman ennenkuin se on ehtinyt piirtää sen loppuun niin se saa sekoomaan..

En usko että se johtuu pakkauksesta, koska mun muistaakseni silloin aikoinaan analogisillakin lähetyksillä sama sekoilu juttu tapahtuu jos on jotai raidallista(ei kaikki raidallinen tosin aiheuta). Ja tietääseni ne analogiset ei ollu pakattuja ollenkaan.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat