Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.theregister.co.uk/2009/10/08 ... _cyclists/

"Psykologit Kanadasta ovat julkaisseet tutkimuksen jonka mukaan ekologisesti ajattelevat ns. 'vihreät kuluttajat' ovat muita todennäköisemmin varkaita ja valehtelijoita"

" Psychologists in Canada have revealed new research suggesting that people who become eco-conscious "green consumers" are "more likely to steal and lie" than others.

The new study comes from professor Nina Mazar of the University of Toronto’s Rotman School of Management and her colleague Chen-Bo Zhong.

"Those lyin’, cheatin’ green consumers," begins the statement from the university. "Buying products that claim to be made with low environmental impact can set up 'moral credentials' in people’s minds that give license to selfish or questionable behavior."

"This was not done to point the finger at consumers who buy green products," insists Mazar, who claims to be a green consumer herself.

"If we do one moral thing, it doesn’t necessarily mean we will be morally better in other things as well.""
Ostamalla tuotteita joita väitetään "ekologisiksi" aihettaa ostajassa sen että hän saa eräänlaisen "moraalisen valtuuskirjan" itsekkääseen ja kyseenlaiseen toimintaan.

"Jos teemme yhden moraalisen teon, se ei välttämättä johda siihen että toimimme moraalisesti paremmin muissa asioissa"-

Sivut

Kommentit (64)

Tieteen periaate on olla ottamatta puoluepoliittista kantaa tutkittavaan, joten kyse ei ole tieteellisestä tutkimuksesta.

Kyseessä on ns. uutisankka.

Ostamalla tuotteita joita väitetään "ekologisiksi" aihettaa ostajassa sen että hän saa eräänlaisen "moraalisen valtuuskirjan" itsekkääseen ja kyseenlaiseen toimintaan.Nääskun..
Jotkut paasaa suu vaahdossa luonnonvalinnasta, missä evoluutiolta olis muka saatu valtakirja kiipiä laumahierarkiassa muita tönien ja tuuppien ja se olis sitten ikäänkuin ekologista mutta ei egoistista..

"Jos teemme yhden moraalisen teon, se ei välttämättä johda siihen että toimimme moraalisesti paremmin muissa asioissa"-Me näemme helposti malkan toisen silmässä muttemme hirttä omassamme.

Psykologi ei btw. ole psykiatri.

Kas kun ei sairaanhoitajat yleensä tai vaikka perhepäivähoitajat, putkimiehet, insinöörit ja muutkin tuo mielipidettään esiin?

Neuropsykologian tohtori tai professori alkais olla vakuuttavaa tasoa lausumaan jotain merkittävää ja oletettavasti ei sotkeentuis noin sekavasti mediahullunmyllyiseen puolepolitikointiinkaan..

Toki arkijärkilogiikallakin jotain voi ajatella eikä uskoa painettua sanaa..

Tällainen propagandan levitysyritys on jotenkin surkuhupaisaa.
Yritetään naamioida oman arvomaailman lobbaaminen tieteelliseksi.
Ei moisesta tietenkään kannata suttua tai vihotella. Jos alan harrastajat parempaan kykenis niin parempaa olis.
Ei mahda mitään.

Eihän tällä ole puoluekannan kanssa mitään tekemistä. "Vihreitä kuluttajia" on kaikissa puolueissa ja puolueisiin kuulumattomissa. Vihreä ei tarkoita tässätapauksessa Vihreän liiton kannattajaa.

Pönni
Tieteen periaate on olla ottamatta puoluepoliittista kantaa tutkittavaan, joten kyse ei ole tieteellisestä tutkimuksesta.otettiinko tässä puoluepoliittista kantaa ?

Pönni
Tieteen periaate on olla ottamatta puoluepoliittista kantaa tutkittavaan, joten kyse ei ole tieteellisestä tutkimuksesta.

Kyseessä on ns. uutisankka.
Ei tutkimuksessa mitään puoluepoliittista kantaa ole otettu. En ota tuloksiin sen kummemmin kantaa, mutta tuossa se on luettavissa kokonaisuudessaan. Näkyy tehdyn Toronton yliopiston kauppatieteiden tiedekunnassa:

http://www.rotman.utoronto.ca/newthinki ... oducts.pdf

ralf64

Ostamalla tuotteita joita väitetään "ekologisiksi" aihettaa ostajassa sen että hän saa eräänlaisen "moraalisen valtuuskirjan" itsekkääseen ja kyseenlaiseen toimintaan.


Historialla on tapana toistaa itseään, ennen oli anekauppa. Nyt on viherpiiperoiden reilutkaupat ja ympäristömerkkit ja mitä niitä onkaan. Vihreät ovat nykyajan inkvisiittorit jotka etsivät kerittiläisiä.
En tiedä ovatko vihreät varkaita, mutta moraalisesti ne ovat rappeutuneita. Ainakin ne aina toitottavat sitä että pitää olla kansalaistottelematon, eli rikkoa lakia.
Minä olenkin ajatellut että vetelen jotakuta kansalaistottelematonta turpaa ja kerron että minä olin vain kansalaistottelematon.

Minusta tuo tulos voi olla hyvinkin uskottava. Siinähän tarkoitetaan ihmisiä, jotka ostavat itselleen hyvän omatunnon. Silloin ei ole kyse välttämättä mistään oikeasta vakaumuksesta tai elämäntavasta. Vihreiden tuotteiden ostamisen sijaan nämä ihmiset voisivat antaa aneita kirkolle, jos kirkko olisi nyt vallassa.

jiitu
Seuraa 
Viestejä266
Liittynyt29.8.2006
tuc
Tässä samalta sivulta muita huipputieteellisiä asiauutisia:
.
.
."Hyvässä keskustelussa keskustellaan aiheesta eikä keskustelijoista."

Ajoittain täällä käydessä, näyttää siltä, että juuri sinulla on useimmiten tarve nopeasti perustella kantasi mustamaalaamalla esittäjää, nettisivua tms. Ilmeisesti allekirjoituksesi on huonoa huumoria tms? :/

Monet keltaisen lehdistön edustajat heittävät kehiin "hauskimpia" tiedeuutisia. Siis juuri siksi, että ne ovat hauskoja ja sellaisten esittäminen on osa keltaisen lehdistön liiketoimintaa. Ei se silti mitenkään vielä poista sen alkuperäisen tutkimuksen arvoa. Tai muussa tapauksessa voisi samanlaisen vertailun tehdä vaikkapa kotoisen iltapäivälehdistön uutisille ilmastonmuutoksesta vs. julkkisten tissikuva-uutiset.

Itse tutkimuksesta en sitten tiedä mitään, mutta jossain määrin voin omien kokemusteni perusteella uskoa sen. Ainakin vihreitä arvoja edustavat tutkijatuttavani keskimäärin vähemmän tuntevat tuskaa 3 tunnin kahvitauoista ja muutoinkin tuo vastuuntunto on vähän "omaehtoisempaa". Tämä omana kokemuksenani. Lieneekö sitten sattumaa ja onko mitään yhteyttä, ken tietää. Mutta jotenkin pistää uskottavaksi tuon tutkimuksen omissa silmissä

Cicero
ralf64
Ostamalla tuotteita joita väitetään "ekologisiksi" aihettaa ostajassa sen että hän saa eräänlaisen "moraalisen valtuuskirjan" itsekkääseen ja kyseenlaiseen toimintaan.

Historialla on tapana toistaa itseään, ennen oli anekauppa. Nyt on viherpiiperoiden reilutkaupat ja ympäristömerkkit ja mitä niitä onkaan. Vihreät ovat nykyajan inkvisiittorit jotka etsivät kerittiläisiä.
En tiedä ovatko vihreät varkaita, mutta moraalisesti ne ovat rappeutuneita. Ainakin ne aina toitottavat sitä että pitää olla kansalaistottelematon, eli rikkoa lakia.
Minä olenkin ajatellut että vetelen jotakuta kansalaistottelematonta turpaa ja kerron että minä olin vain kansalaistottelematon.Tällainen ketju on kuin kärpäspaeri johon tarttuu teiniangstiset kiukuttelijat kuin täit tervaan.

Rehellinen ekologisuus ei oikeestaan edes tunnista sellaista olentoa kuin kuluttaja.

Reilun ekologian kannattaja pyrkii kuluttamaan mahdollisimman vähän uusiutumattomia luonnonvaroja. Ylipäätäänkin elämisen ideana on kuluttaa vain niin että se mitä on kulutettu korvataan jollakin, jne.

Tyhmille jotka on jatkuvasti jonkun väkivaltaisen tunnekuohun vallassa.. aika turhaa yrittää selittää niin kipeille mitään tai odottaa että siltäpuolelta olis tarjolla vastuullista osallistumista maailman ympäristötalkoisiin yhdessä.
Jos *tuttaa aina niin joku syyhän siihen on olemassa.

Miks kohteena on "viherpiipertäjät"?
Oletusarvona että löytyis pehmouhreja joita voi mollata ja uhkailla ilman vastarintaa.. bu-ah-hah-hah..
Oman vihreän oksan sahaamista egoisteilta.
Ei kukaan ihminen ole täydellinen eikä vihreyteen liity mitään uhriutumista. Hanttiin tulee siis täältäkin kun kohdakkain osutaan.. mutta aseet on henkisiä. Turhaa energian tuhlausta huitoa nyrkit tanassa ittensä pienempiä.

Konkreettisessa tappelutilanteessa voisin itse ajatella suojautuvani suututamaani egoistia niin että väistän kun hyökkää. Kun hän on rähmällään pinkaisen juoksuun. Mikäs on autottoman juostessa kun on viiskytä vuotta treenannut jalkalihaksiaan kävelemällä, pyöräilemällä ja muutenkin on kunto ekologinen.

Leikkileikkinä tietenkin.
Toivon lähimmäisenrakkaudesta parempaa mielenterveyttä egoisteille. Ehkä se auttais kun joku puhaltais?

googeli
Eihän tällä ole puoluekannan kanssa mitään tekemistä. "Vihreitä kuluttajia" on kaikissa puolueissa ja puolueisiin kuulumattomissa. Vihreä ei tarkoita tässätapauksessa Vihreän liiton kannattajaa.Eli.. et taaskaan löytänyt kirjoituksestani sitä mistä puhun.
On lähes koomista miten väärin tulkitset kaiken mitä sanon.
Enkä jaksa nyt selittää. Olkoot.

väläys
Minusta tuo tulos voi olla hyvinkin uskottava. Siinähän tarkoitetaan ihmisiä, jotka ostavat itselleen hyvän omatunnon. Silloin ei ole kyse välttämättä mistään oikeasta vakaumuksesta tai elämäntavasta. Vihreiden tuotteiden ostamisen sijaan nämä ihmiset voisivat antaa aneita kirkolle, jos kirkko olisi nyt vallassa.Vihreäksi naamioituminen ei tee egoistista ekoistia.
Mihin Ralf pyrkii tällä uutisoinnillaan?
Mistä tässä on ideana muka keskustella?
Siitäkö että aloittaja ei osaa otsikoida paremmin?

Miksi tavallista kuluttajaa nimitetään vihreäksi?
Miksi vaikkapa H&M:lta rauhanmerkkikorun ostajaa alettais nimittää hipiksi kulutustottumusten mukaan, tjms. absurdia.

Ekologinen elämäntapa on tietyntyyppinen.
Jotkut aattelee kyynisesti että mitä väliä kun ei voi tietää.. tai ehkä paremminkin niin että olettavat planeetan tuhoutuvan niin nopeasti että on turhaa yrittää mitään..

Lahkolaiset, jehovantodistajat eturintamassa eivät osallistu mihinkään politiikkaan. He sivuuttavat sen että yksilöillä pitäis olla vastuu vaikuttamisestaan aikuisina heitä ja muita koskeviin asioihin.
Tärkeintä on näyttänyt usein olevan se että tukevat paperiteollisuutta, vaateteollisuutta, autokauppaa ja muuta tavarankulutusta, rahankierrättämistä suurella volyymillä.

Pitäis olla huoliteltu. "Siisti"..
Ei saa olla itsepäinen ja aikuinen, ei saa olla ekolginen, pitäis olla herrannimeen egoisti.

Ameriikkalainen uskonto suoraan johtavan tavarantuottajaunionin taholta. Niin naivia ja säälittävää. Itsekkyys on ominaista lapsille ja lapsenmielisille.

Äläpä Pönni selittele.

Myös niissäkin ihmisissä jotka ovat henkeen ja vereen oikeita ekologisteja on selvästi havaittavissa pikkuhitleröitymistä kun omat elämäntavat koetaan moraalisesti oikeammaksi kuin muiden elämäntavat. Näissä ihmisissä ehkä enemmän kuin muissa, ellei oteta huomioon syvästi uskovaisia herätysliikkeiden jäseniä tai muita kultteja.

Ja sen ansiosta asenteet ja käytös muita kohtaan on enemmän tai vähemmän arveluttavaa. Joku saattaa vaikka käydä päästelemässä ilmat ulos toisen auton renkaista, vaikka sillä teolla ei ole muuta käytännön merkitystä kuin kiusanteko.

Bättre folkia on kaikenlaista, ja sellaisessa porukassa joka on taipuvainen anarkismiin ja "vastakulttuuriin", on muita enemmän mahdollisuuksia löytää ihmisiä jotka eivät kunnioita toisten ihmisten oikeuksia yhtä paljon kuin omiensa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat