Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

http://www.telegraph.co.uk/earth/wildli ... China.html

En ole kyllä ikinä kuullut vastaavaa.. Jalattomasta liskosta (vaskitsa) olen kuullut, mutta jalallisesta käärmeestä en..

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Kommentit (6)

asdf
Seuraa 
Viestejä11824
Liittynyt16.3.2005
Lepakko
Tuo jalka taitaa kuulua käärmeen sisällä olevalle, ilmeisesti liian suurelle, saaliseläimelle.

Telegraphin uutisen mukaan kiinalaismies oli nähnyt käärmeen käyttävän kynsiään seinällä kiipeämiseen. "I turned on the light and saw this monster working its way along the wall using his claw."

Tietysti keskellä yötä, kesken unen tehty havainto voi olla puoliksi unta ja muutenkin epäselvä. Mutta jos käärme on kättään käyttänyt, ei se ole missään tapauksessa saaliin jäsen tai edes hyödytön epämuodostuma, vaan ihan toimiva ruumiinjäsen.

On tuo silti jotenkin niin uskomaton tapaus, ettei mene minulle läpi ennen kunnon tutkimuksia. "The snake – 16 inches long and the thickness of a little finger – is now being studied at the Life Sciences Department at China's West Normal University in Nanchang." Vastauksia odotellessa.

creep
Seuraa 
Viestejä292
Liittynyt10.9.2009

Aiheestahan oli aiempikin ketju. Olikohan juuri siinä yhteydessä joku muistuttanut, että esim. python-käärmeillä on selvästi nähtävät jalan (reisiluun) jäänteet. Tässä kuva.

Käärmeen kokoon nähden vatsan sisältö näyttää tosi suurelta. Olisiko mahdollista, että elävältä nielty saalis on rimpuillut jalkansa ulos? Selittäisi havainnon, jonka mukaan kärmes "käytti" jalkaansa.

Uutisen mukaan käärmeasiantuntija aikoi tutkia matelijan. Voin olla liiankin epäileväinen, mutta en hämmästyisi, vaikka matelijasta ei enää kuultaisi halaistua sanaa.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Lepakko
Tuo jalka taitaa kuulua käärmeen sisällä olevalle, ilmeisesti liian suurelle, saaliseläimelle.Olen samaa mieltä. Toinen vaihtoehto on väärennys.

Jos käärmeellä olisi "aito" jalat tuottanut mutaatio, sillä pitäisi olla jalkapari, ei yhtä jalkaa. Käsittääkseni ns. "homeobox" -geenien vaikutuksesta fenotyyppiin vaikuttavan muutoksen pitäisi aina tuottaa bilateraalisesti symmetrisen lopputuloksen.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Seppo_Pietikainen

Jos käärmeellä olisi "aito" jalat tuottanut mutaatio, sillä pitäisi olla jalkapari, ei yhtä jalkaa. Käsittääkseni ns. "homeobox" -geenien vaikutuksesta fenotyyppiin vaikuttavan muutoksen pitäisi aina tuottaa bilateraalisesti symmetrisen lopputuloksen.

Riippuu siitä, missä yksilönkehityksen vaiheessa mutaatio on tapahtunut. Jos muutos on ollut jo munasolussa tai siittiössä, koipien pitäisi tietenkin olla symmetriset. Mutta jos mutaatio onkin tapahtunut yksilönkehityksen aikana vain jonkin tietyn alueen kantasoluissa (kuten niillä ihmisillä, joilla on eriväriset silmät), myös epäsymmetrinen lopputulos on ihan mahdollinen. Käsittääkseni tunnetaan myös yksijalkainen delfiini.

Se on kyllä totta, että koipi näyttää turhan hyvin rakentuneelta ja käyttökelpoiselta ollakseen uudelleenaktivoituneen pseudogeenin tuottama. Toisaalta sen väri täsmää käärmeen väreihin. Jos käärmeessä oleva pullistuma olisi sen nielemä lisko, pitäisi otuksen ihon ensinnäkin olla jotain kohtaa rikki, mitä ei ainakaan kuvasta näy. Lisäksi jalka on aika tarkkaan keskellä tuota ruumiin pullistumaa, eivätkä liskon jalat ole eläimen keskellä.

Katsotaanpa. Löysin googlaamalla tämän kirjoituksen. Jos siihen on luottamista, ilmeisesti jalallisia käärmeitä on löydetty ennenkin, ja niiden jalkojen lähistöllä ruumis on tyypillisesti paisunut.

Tämä löytyi kuulemma Pohjois-Carolinasta viime vuonna:

Eiköhän sen myöhemmin näe. Jos käärmeestä tulee uusia uutisia, sen koiven alkuperä varmaankin selitetään. Jos ei, se saattaa olla väärennös.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat