Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

Tässäpä mielenkiintoisen oloinen keksintö, joka saattaa muuttaa kokonaisten yhteiskuntajärjestelmien kehityssuunnan:

http://www.tietokone.fi/uutiset/mullist ... ehokkaampi

http://nextbigfuture.com/2009/10/liquid ... -have.html

Potentiaalisista käyttökohteista heti ensimmäisenä tulevat mieleen ihmisten ja muiden luontokappaleiden implantointi ja seuranta, itsenäisesti toimivat mikrobotit (ilmeisesti nanokokoon tuo ei aivan taivu), energiataloudellisesti omavaraiset kodit/mökit/työpaikat/eristäytyneet yhteisöt, minikokoiset satelliitit/luotaimet/sukellusveneet/lentokoneet tai vastaavat automatisoidut vempeleet jne. Mietintämyssyyn kumminkin on tartuttava sikäli, etten pitäisi tuommoisia täysin riskittöminä kehon sisään asennettaessa ja epävarmuus siitä, kuinka tuo nestemäinen puolijohde käyttäytyy erilaisissa lämpötila-/paine- ym. olosuhteissa. Mietteitä?

Nervus rerum

Kommentit (6)

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
Liittynyt1.4.2008

Ihmisen sisässä tuo lämpötilan vaihtelu tuskin tulee ongelmaksi, tai ongelma se voi olla, mutta se patteri on silloin pienin huolenaihe. Sinänsä tuo on kyllä fantastisen kuuloinen uutinen ja voi mullistaa monenlaisia asioita. Miten kallis tuollainen on? Jääkö tuo tavallisen ihmisen vinkkelistä marginaalisten ja kalliiden erikoislaitteiden virtalähteeksi?

Ihmiskunnan teknisen kehityksen seuraava suurempi harppaus tulee eittämättä tapahtumaan siinä vaiheessa kun oikeasti voidaan pakata suuria määriä energiaa turvalliseen, helposti käytettävään muotoon ja pieneen tilaan. Olisi mahtavaa jos tuollainen tapa olisi todellakin keksitty, voisi lapsenlapsille kertoilla missä pappa silloin oli kun se suuri murros tapahtui.

Tuon pariston keksijät tulee muuten olemaan rikkaampia kuin Bill Gates, jos siis omistavat keksintönsä oikeudet.

Ydinpariston suurin kompastuskivi on se, ettei radioaktiivista hajoamista voi hidastaa mitenkään.

Sen seurauksena tuonkaltainen paristo tuottaa aina saman verran tehoa, käytettiin sitä tai ei. Teho muuttuu vain yksinkertaisesti lämmöksi itse paristossa.

Tämä rajoittaa sen käyttökohteita hyvin pieniin laitteisiin, koska jo parin watin hukkateho esimerkiksi kännykän sisällä polttaa ennenpitkää reiän taskunpohjaan jos lämpö ei pääse poistumaan.

Nuo patterit tunnistaa jäähdytyssiilistä ja "Ei saa peittää" tekstistä.

Ihmettelin jo patteritarjouksia kaupoissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat