Seuraa 
Viestejä45973

Olen seurannut tämän palstan keskustelua terveellisestä ruokavaliosta, nimimerkki Neonomide on ansiokkaasti kertonut d-vitaminiin tärkeydestä, jota saadaan Auringosta, elämän perusenergiasta. Valoravinnosta ei ole puhuttu. Näin alkuun tahdon todeta, etten tarkoita valoravinnolla niitä virheellisiä käsityksiä, joita länsimaissa on viljellyt mm. Jasmuheen. Hän ei ole ymmärtänyt Pranan perusteita, joka on kaikkialla läsnäolevaa elämän energiaa, jota ihminen saa hengitysilmasta, vedestä ja ruoasta. Vain kaikkein korkeamman asteen joogit voivat tulla ravituiksi pelkällä kehon sisällä virtaavalla valolla, pranalla.

Näitä joogeja asuu Intiassa muutamia ja tämän asteen saavuttaminen edellyttää vuosikymmenien harjoittelua, jota amerikkalaiset ja eurooppalaiset wanna-be-buddhalaiset ja muut lahkolaiset eivät tajua. Tapasin kerran intialaisen vanhan joogin ja hän sanoi että länsimaalaiset eivät muista eivätkä noudata ahimsan periaatetta. Myös länsimaiset vegaanit on osa länsimaailmaa, siksi heidän oma tiensä ei vapauta heitä taakasta. Tämä joogi asui Suomessa ja sai avustusta, suomalaisia hän kehui auttavaisiksi kansaksi, mutta suomalaisten juomatapoja hän kummeksui. Tapasin hänet ensi kerran leipäjonossa neljä vuotta sitten, hän päästi aina muut avun tarvitsijat edelle. Itse hän sanoi syövänsä vaatimattomasti, vain kaurapuuroa tai riisiä ja loput rahat hän luovutti uskontokuntansa toimintaan.

Piti kirjoittaa ruokavaliosta, vähän eksyin. Vuodenaikojen mukaan syömisellä on perustansa biodynaamisuudessa. Tieteen keinoin on todistettu planeettojen kierto Auringon ympäri, mutta harvoin puhutaan planeettahengistä, jotka säätelevät kasvien kasvua. Planeettahenki on metafora, tässäkin harmittelen monien arvostelijoiden lukutaidon puutetta. Tulkitsen itse tämän tarkoittavan syömistä vuodenajan valoisuuden ja lämpötilan mukaan, jolloin ihminen tulee ravituksi oikealla tavalla. Esimerkiksi nyt syksyllä olisi syötävä oman lähiympäristön sadonkorjuun tuotteita. Kasvien ja vihannesten värillä on niilläkin merkitystä. Ruskan aikaan sopivia juureksia ovat nauris ja lanttu. Nämä perinteiset juurekset sisältävät paljon c-vitamiinia, molemmat 39.7 mg! Oli suuri virhe, että niiden syönnistä luovuttiin, kun peruna tuotiin Suomeen 1500-luvulla. Lantun syönnin sanotaan lisäävän älykkyyttä ja sen oranssinruskea väri on hindulaisuudessa pyhä. Väri symboloi polttohautauksen tulta, joka kohoaa kohti taivasta. Taivaallista ruokaa !
Lanttua voisi luokitella sellaiseksi " superfoodiksi" , miksi tällä palstalla on kutsuttu erityisen hyvää tasapainoa edistäviä ruokia.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=303&lang=fi

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (12)

Pyhiinvaeltaja
Hän ei ole ymmärtänyt Pranan perusteita, joka on kaikkialla läsnäolevaa elämän energiaa, jota ihminen saa hengitysilmasta, vedestä ja ruoasta. Vain kaikkein korkeamman asteen joogit voivat tulla ravituiksi pelkällä kehon sisällä virtaavalla valolla, pranalla.

Näitä joogeja asuu Intiassa muutamia ja tämän asteen saavuttaminen edellyttää vuosikymmenien harjoittelua, jota amerikkalaiset ja eurooppalaiset wanna-be-buddhalaiset ja muut lahkolaiset eivät tajua.


Tarkoitatko, että on harjoiteltava vuosikymmeniä, jotta oppii olemaan syömättä ja juomatta.

Jos näin uskot, se on mitä suurinta wanna be joogailua ja silmien sulkemista reaalimaailmalta.

Lepakko:

Tarkoitatko, että on harjoiteltava vuosikymmeniä, jotta oppii olemaan syömättä ja juomatta.Ne ovat harjoituksissa vain sivuseikka, länsimaalaiset odottavat aina jotain ihmetekoja tai taikatemppuja. On tiettävästi muutamia joogeja, jotka elävät lähes syömättä. Valoravinnolla eläjä voi nauttia nesteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Termodynamiikan lakien mukaan energian määrä on vakio, sitä ei häviä eikä synny tyhjästä.

Nämä intialaiset gurutkin siis hiipivät jääkaapille kun heidän opetuslapsensa katsovat toiseen suuntaan

Pyhiinvaeltaja
Lepakko:
Tarkoitatko, että on harjoiteltava vuosikymmeniä, jotta oppii olemaan syömättä ja juomatta.

Ne ovat harjoituksissa vain sivuseikka, länsimaalaiset odottavat aina jotain ihmetekoja tai taikatemppuja. On tiettävästi muutamia joogeja, jotka elävät lähes syömättä. Valoravinnolla eläjä voi nauttia nesteitä.Harjoitusten sivuseikan ilmaisit korostetun ja harkitun harhaanjohtavasti: "Vain kaikkein korkeamman asteen joogit voivat tulla ravituiksi pelkällä kehon sisällä virtaavalla valolla, pranalla."

Tarkennuksesi olisi voinut olla jo avauksessasi, niin olisit säästynyt sinua nähtävästi loukanneelta kysymykseltäni. Tosin, mikäli tarkennuksesi olisi ollut mukana jo siinä, jutun skuuppi olisi mitätöitynyt.

Maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka elävät päivääkään vasiten harjoittelematta lähes syömättä. "Miltei paastoamisen" mystifiointi tuntuu eksentriseltä huomiontavoittelulta.

Pyhiinvaeltaja
Vain kaikkein korkeamman asteen joogit voivat tulla ravituiksi pelkällä kehon sisällä virtaavalla valolla, pranalla.Yksikään joogi ei maailmanhistorian aikana ole todistettavasti elänyt pelkällä auringon valolla paria päivää pidempään. Intian skeptikkojen järjestö on luvannut jokaiselle joogille mittavan rahapalkinnon joka tekee tempun valvotuissa olosuhteissa, samoin James Randi. Yksikään joogi ei ole tässä onnistunut.

Ja ihan turha jeesustella, ettei joogit tarvi rahaa. Lahjoittakoot sitten ne rahat hyväntekeväisyyteen.

Pyhiinvaeltaja

Vuodenaikojen mukaan syömisellä on perustansa biodynaamisuudessa. Tieteen keinoin on todistettu planeettojen kierto Auringon ympäri, mutta harvoin puhutaan planeettahengistä, jotka säätelevät kasvien kasvua. Planeettahenki on metafora, tässäkin harmittelen monien arvostelijoiden lukutaidon puutetta.Planeetat eivät vaikuta kasvien kasvuun. Biodynaaminen viljely on epätieteellistä humpuukia.

Pyhiinvaeltaja

Tulkitsen itse tämän tarkoittavan syömistä vuodenajan valoisuuden ja lämpötilan mukaan, jolloin ihminen tulee ravituksi oikealla tavalla. Esimerkiksi nyt syksyllä olisi syötävä oman lähiympäristön sadonkorjuun tuotteita.Minä itse tulkitsen Helsingin keskustan junaliikenteen aiheuttamista maavärinöistä ja magneettisista aalloista, että syksyisin kannattaa syödä lähiympäristön ruokaa ja talvella espanjalaisia vihanneksia.

Pyhiinvaeltaja

Kasvien ja vihannesten värillä on niilläkin merkitystä. Ruskan aikaan sopivia juureksia ovat nauris ja lanttu. Nämä perinteiset juurekset sisältävät paljon c-vitamiinia, molemmat 39.7 mg! Oli suuri virhe, että niiden syönnistä luovuttiin, kun peruna tuotiin Suomeen 1500-luvulla. Lantun syönnin sanotaan lisäävän älykkyyttä ja sen oranssinruskea väri on hindulaisuudessa pyhä. Väri symboloi polttohautauksen tulta, joka kohoaa kohti taivasta. Taivaallista ruokaa !Myös lehmän lannan väri saattaa parhaimmillaan olla oranssiruskeaa. Lehmä on hindulaisuudessa pyhä. Taivaallista ruokaa.

Pyhiinvaeltaja

Lanttua voisi luokitella sellaiseksi " superfoodiksi" , miksi tällä palstalla on kutsuttu erityisen hyvää tasapainoa edistäviä ruokia.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=303&lang=fi
Kaikki ruuat vaikuttavat yhtä paljon ihmisen tasapainoon, ellet ole joogannut vatsalaukkuasi siirtymään kehon toiselle puolelle jolloin syöminen saattaa aiheuttaa epätasapainoa. Tosin tällöinkin kaikki ruuat aiheuttavat epätasapainoa.

Skeptikko: Yksikään joogi ei maailmanhistorian aikana ole todistettavasti elänyt pelkällä auringon valolla paria päivää pidempään. Intian skeptikkojen järjestö on luvannut jokaiselle joogille mittavan rahapalkinnon joka tekee tempun valvotuissa olosuhteissa, samoin James Randi. Yksikään joogi ei ole tässä onnistunut.Joogien tehtävä ei ole tehdä temppuja. Tässä taas esimerkki, kuinka länsimaiset ihmiset tekevät sivuasiat pääasioiksi. Valoravinnolla eläminen ei ole itsetarkoitus, vain yksi tie kohti valaistumista.

Skeptikko:Ja ihan turha jeesustella, ettei joogit tarvi rahaa. Lahjoittakoot sitten ne rahat hyväntekeväisyyteen.He tarvitsevat rahaa elämiseen niinkuin me muutkin, vaikka vaatimattomuus on hyve. Kerroin jo aikaisemmin tästä joogista, joka sai taloudellista avustusta valtiolta. Rahapalkinnon tavoittelu ei käy päinsä, sillä rahasta kilpaileminen ei sovi elämänkatsomuksen lähtökohtiin. Se myös antaisi väärän kuvan joogeista temppujen tekijöinä ja seremoniamestareina, mikä on vain se taso, minkä maallistunut länsimainen ihminen havaitsee.

Skeptikko:Planeetat eivät vaikuta kasvien kasvuun. Biodynaaminen viljely on epätieteellistä humpuukia.Voitko todistaa, ettei näin ole? Dalai-lama kerran sanoi, hän lakkaa heti uskomasta jälleensyntymään, jos joku todistaa sen mahdottomaksi.

Skeptikko:Minä itse tulkitsen Helsingin keskustan junaliikenteen aiheuttamista maavärinöistä ja magneettisista aalloista, että syksyisin kannattaa syödä lähiympäristön ruokaa ja talvella espanjalaisia vihanneksia.Olen pahoillani, jos joudut asumaan häirisevän junaliikenteen lähellä. Espanjalaisia vihanneksia en suosittele, omille lemmikeilleni ( maakilpikonna ja leguaani) en ikinä tarjoaisi niin ala-arvoisia ruokia. Niistä kertyisi myrkkyjä lemmikkieni elimistöön. Kasvatan heille purkissa tuoreita salaatin lehtiä ja säilön kesältä sopivia herkkuja. Suomalaisista kasveista löytyy näillekin sopivia.

Skeptikko:Myös lehmän lannan väri saattaa parhaimmillaan olla oranssiruskeaa. Lehmä on hindulaisuudessa pyhä. Taivaallista ruokaa.Lehmä on hindulaisuudessa pyhä eläin. Onnittelut, löytyi sinultakin hitunen sivistystä.

Pyhiinvaeltaja

Joogien tehtävä ei ole tehdä temppuja. Tässä taas esimerkki, kuinka länsimaiset ihmiset tekevät sivuasiat pääasioiksi. Valoravinnolla eläminen ei ole itsetarkoitus, vain yksi tie kohti valaistumista.Älä sitten tule tänne puhumaan näistä tempuista jos et pysty todistamaan niitä.

Pyhiinvaeltaja

Voitko todistaa, ettei näin ole? Dalai-lama kerran sanoi, hän lakkaa heti uskomasta jälleensyntymään, jos joku todistaa sen mahdottomaksi.Voi pyhä yksinkertaisuus! Sinä teit väitteen, että planeetat vaikuttaisivat kasvien kasvamiseen. Dalai-Lama höpisee jälleensyntymästä. Teillä on todistustaakka, ei meillä jotka epäilemme asiaa.

Jos käytämme tätä käänteistä todistustaakkaa mikä tahansa roska olisi "totta": lehmät lentävät. Etkö usko? No missä on todisteet että ne ei lennä? Minä osaan parantaa sairaita. Etkö usko? Todista, että en osaa parantaa sairaita! Jne.

Skeptikko:Älä sitten tule tänne puhumaan näistä tempuista jos et pysty todistamaan niitä.En puhunutkaan tempuista, vaan aloitin keskustelun terveellisestä ravinnosta.

Skeptikko:Jos käytämme tätä käänteistä todistustaakkaa mikä tahansa roska olisi "totta":Väärin. Mikä tahansa olisi mahdollista. Mahdollinen ei ole sama kuin tosi. Kuoleman arvoitus on ratkaisematta. Tiedätkö sinä sen?

Pyhiinvaeltaja

En puhunutkaan tempuista, vaan aloitin keskustelun terveellisestä ravinnosta.Aloitit keskustelun jossa suurin osa oli epätieteellistä roskaa ja parissa lauseessa kerroit lantun olevan terveellistä. Koska se on oikean väristä ja siinä on C-vitamiinia. Wohoo.

Pyhiinvaeltaja

Väärin. Mikä tahansa olisi mahdollista. Mahdollinen ei ole sama kuin tosi. Kuoleman arvoitus on ratkaisematta. Tiedätkö sinä sen?Myös kuoleman karvoitus on ratkaisematta. Tiedätkö sinä sen?

Tarkoitukseni oli kirjoittaa enemmän ruuasta. Tänään ateriani koostui sydämen kokoisesta (n. oma kämmen) annoksesta tummaa riisiä, joka oli maustettu itse kasvatetuilla tuoreyrteillä. Jälkiruoaksi nautin omenalantturaastetta maustettuna inkiväärillä. Ruuan lisäksi tärkeää on juoma, juomista kallisarvoisin vesi. Jokainen varmasti tietää, mikä ero on vesijohtovedellä verrattuna oikeasta lähteestä juotuun veteen. ( en puhu niistä pullotetuista litkuista) Mineraalivedetkin ovat onnettomia hiilihappojensa takia, tärkein, eli terveelliset mineraalit on niiden valmistajilta unohtunut.

Valmistan itse juomaveteni ottamalla vettä purosta, jollainen onnekseni virtaa tuossa läheisessä metsikössä. Se on puhdasta ja hyvänmakuista, vaikka vesijohtoveteen tottuneet tuttavani epäilevät. Niinkuin se heidän juomansa kloorimyrkkyneste olisi terveellisempää. Laitan purovettä vesikannuun ja sekoitan siihen kristallisuolaa eli ruususuolaa. Valitettavasti tätä Japanin parhaimmaksi suolaksi valittua tuotetta on heikosti saatavilla.
http://www.intiaanisokeri.fi/index.php?sivu=ruususuola
Joukkoon lisään jääpaloja ja maustan parilla sitruunan viipaleella. Näin ylellinen itse tehty mineraalivesi on valmis!
Veden hyviä ominaisuuksia voi tehostaa pitämällä kannun vieressä pyödällä vuorikristallia, joka puhdistaa ja kirkastaa ympäristöään.

Tällaisia juomaveteen laitettavia kiviä on myös myytävänä:
http://mineralshop.youbuy.jp/index/I1hW ... HNLdqmw../

Pidän aina vesilasia ulottuvillani.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä2306

Eläpä vaikka vuosi pari pelkällä auringonvalolla ja hengitysilmalla ja tule sitten kertomaan, kuinka kävi.
Saattaapi käydä niin kuin kuuluisalle "mustalaisen hevoselle" -
justiinsa kun oppi olemaan syömättä niin otti piru ja heitti veivinsä.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Pyhiinvaeltaja
Jokainen varmasti tietää, mikä ero on vesijohtovedellä verrattuna oikeasta lähteestä juotuun veteen. ( en puhu niistä pullotetuista litkuista)Kerrotko meille jotka tätä eivät tiedä mikä on tämä ero ja miten se käytännössä vaikuttaa?

Pyhiinvaeltaja

Valmistan itse juomaveteni ottamalla vettä purosta, jollainen onnekseni virtaa tuossa läheisessä metsikössä. Se on puhdasta ja hyvänmakuista, vaikka vesijohtoveteen tottuneet tuttavani epäilevät.Siis pintavettä joka virtaa läheisessä metsikössä? Toisin sanoen, juot ojasta? Cool idea bro!

Pyhiinvaeltaja

Veden hyviä ominaisuuksia voi tehostaa pitämällä kannun vieressä pyödällä vuorikristallia, joka puhdistaa ja kirkastaa ympäristöään.Kerrotko miten tämä vuorikristalli käytännössä katsoen toimii ja mihin se vaikuttaa? Voiko tätä vaikutusta havaita jollain mittarilla?

Pyhiinvaeltaja

Tällaisia juomaveteen laitettavia kiviä on myös myytävänä:
http://mineralshop.youbuy.jp/index/I1hW ... HNLdqmw../Minäkin voin myydä kaikille halukkaille pieniä kiviä joita voi laittaa vesilasiin. Tarjoushintaan 10 euroa pussi (5 euroa halvempia mitä nuo japanilaiset!), tilaukset suoraan minulle yksityisviestinä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat